БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 500
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
с неподквасеното ли ?
метай го във всякакво тесто.  аз го използвам (охладено) и като мезе за мастичката

# 391
не го ли вари предварително (боба) ?

ooooh! ooooh! ooooh!
 Е поне имам още накиснат, та ще наваксам. Знаех си, че съм пропуснала нещо. Twisted Evil

# 392
Ама то си остана направо рядко. Държа го още, но не смятам, че ще се сгъсти. На извара някак ще стане ли да го направя? За първи път ползвам тази закваска и много ме е яд. Whistling

# 393
Ама то си остана направо рядко. Държа го още, но не смятам, че ще се сгъсти. На извара някак ще стане ли да го направя? За първи път ползвам тази закваска и много ме е яд. Whistling
Сложи го да кипне и става страхотна извара - бъркай да не загори.
   Правила съм .

# 394
Ако има откъде да вземеш друга подкваса, можеш да добавиш от нея, да разбъркаш и съдинката с млякото да сложиш в съд с гореща вода, за да се затопли. Ако нямаш друга подкваса, пак можеш да пробваш да затоплиш така. Дори да не стане, после спокойно можеш да ползваш за питки, мекици и други. Както писа, накрая можеш и на извара да направиш, като го кипнеш. Вероятно няма да има нужда от друго кисело мляко. Случвало ми се е цяла нощ да се кваси мляко и накрая става, колкото и да е чудно. Затова квася с термометър Simple Smile. Усетът ми за топло не е развит достатъчно. Simple Smile

# 395
Ами ще го подържа още малко тогава. Ако не стане, ще го пробвам за извара. Благодаря ви!  bouquet

# 396
Алис ,мен бабата на ММ ме научи да меря с пръста си докато държи топло и досега не съм имала провал . / Бог да я прости тази женица ме научи на страшно много неща и съм й страшно благодарна ! /
 Получава се като сложа във вряло мляко подквася -сварява се и не става.
 Ако е било студено и не стане може леко на водна баня да се затопли / но да се внимава да не стане прекалено топло - стои се над него като квачка над пиленца Grinning /
  При овчето мляко е малко по -различно защото отгоре е по -маслено -сметаната има по -ниска температура и трябва да се провери температурата по -надолу / демек да се рови с пръсти Grinning / .
   Какъв термометър точно ползваш ?

# 397
Квася от 20+ години и разбира се, че съм пробвала всичко. Термометрите ми са три - всичките са до 100 градуса. Обаче става и с обикновен стаен термометър, закрепен на пластмасова подложка (дадох такъв на сина да си кваси в Германия Simple Smile). Квасила съм козе, овче, краве. Всяко мляко си има тънкости. Няма да навлизам в подробности. Юлмана, термометъра, който най-много си харесвам, е сложен в телена мрежа от неръждаема тел. Та достига до дъното на съда.  Овчето, както и кравето мляко, ги квася при 46 градуса. Сега ще ми скокнете, че е висока температурата, но при мене става идеално . Simple Smile Отнесох се. Отивам да си меся питката, че е време. Simple Smile

# 398
Аз само да кажа, че се захвана млякото. Явно с тази закваска е искало повече време.
Весели празници на вас и семействата ви!

# 399
Здравейте, вчера гледах 24Kitchen - Коледа с Рудолф. Много харесах къщичката от медени блатове, която той направи. Мога ли някъде да прегледам пак рецептата или цялото клипче? Ако някой я е записал пак ми върши работа. Simple Smile

# 400
Привет!
След като писах и реших последен опит да направя и О!чудо!Майонезата стана  Laughing
Благодаря на всички за включванията!

# 401

Привет!
След като писах и реших последен опит да направя и О!чудо!Майонезата стана  Laughing
Благодаря на всички за включванията

Еее, това си е направо предколедно чудо! Simple Smile Уф, спамя, но се зарадвах! Hug  bouquet

# 402
Привет!
направо давай да хапваме. Laughing
това не е спам  Naughty

# 403
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Hug Бонболина, браво за упоритостта! Тайната за успеха в стайната температура ли се оказа при тебе? Честно казано, очаквах положителния ти пост и затова отворих с надежда. Simple Smile

# 404
Привет!

ама пък сега имаш майонеза поне до 8 март, нали  Hug Весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт