БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 478
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
 newsm78...ами аз само бяла,нормална знам  Grinning

# 436
Ladybird_ ,bilqna_69 , благодаря. Аз не съм се сещала за мазнина досега, ще опитам и по двата начина с олио и масло, да видя кой работи при мен.

Най-често разтапям черен шоколад, минимум 70%, но се случва и с млечен. Бял шоколад веднъж разтопявах и той също стана на по-бели мехурчета. Simple Smile

bouquet Hug

# 437
  • под тепетата
На бял шоколад слагам много малко прясно мляко. Той по принцип е по-капризен и на оцветяване.
 Най-често работя с готварския на Кауфланд - Стила Долче.

# 438
Явно зависи от качеството на маслото... С белия шоколад на мен ми е по-трудно да определя правилната доза на добавката, че в него няма какао, но определено е по-малко от тъмните шоколади. Та колкото е по-малко % какао - то по-малко е и добавката на масло или сметана - иначе ще остане течен!

# 439
  • под тепетата
Точно така.

# 440
  • София
newsm78...ами аз само бяла,нормална знам  Grinning

Бяла гъбена каша

300гр.-пресни гъби
1-глава лук
1бр.-гъбен бульон
4с.л.-препечено брашно
1с.л-червен пипер
олио
магданоз,черен пипер
Запържвам гъбите и лука до златисто.Прибавям червения пипер ,бульончето и наливам вода.
Оставям да къкри до сваряване на гъбите.Разтварям брашното с вода и добавям 5 мин.преди да я махна от котлона.
Сервирам поръсена с магданоз и черен пипер.

Червена гъбена каша

Продукти:

500 гр гъби (аз използвах печурки)
1 глава лук
1 морков
1 чушка
2 с.л. доматено пюре
2 ч.л. червен пипер
4 с.л. брашно
черен пипер
чубрица
сол
магданоз

Лукът, морковът и чушката се нарязват на ситно. Гъбите - на четвъртинки, ако са по-дребни или на по-малки парченца, ако са от едрите. Загрява се олио и в него се изпържват лукът, морковите и чушката. Добавят се гъбите и сол на вкус. Разбърква се и се слага червения пипер. Налива се вода - да покрива зеленчуците и малко отгоре. Слага се доматеното пюре.Оставя се да се готви до готовност на лука и гъбите. Брашното се разтваря в малко студена вода и се изсипва. Оставя се на котлона да заври и се отмества. Слагат се останалите подправки и се поръсва с нарязан магданоз.

Източник: bg-mamma.com

И двете стават много хубави, но аз предпочитам бялата.

# 441
Ще правя торта, за глазура дали би се получило да замажа от горе тортата с маскарпоне и да залея с разтопен бял шоколад с малко олио и оцветено с Гранофорин? Много моля, ако някой има мнение по въпроса да ми пише.

# 442
За оцветяване съм ползвала прахчетата за разтворимите сокове.

# 443
А дали би се получило да сложа белия шоколад по този начин и върху маскарпонето, да не стане проблем, в смисъл да се втечни или нещо друго? Чувала съм, че белият шоколад е различен при разтопяване от кафевия и за това питам дали би се получила добра глазура, само шоколад, олио и евентуално оцветител?

# 444
Лично аз не бих поставила бял шоколад върху маскарпоне, но е въпрос на вкус - блъскат ми се вкусовете - по-скоро не бих сложила захар в маскарпонето и ще украся със поръсена зелено оцветена захар преди поднасяне. Внимавай с белия шоколад - все пак е само мазнина и мляко - разтопява се на по-ниска Т от тъмния и по-бавно, за да остане лъскав.

# 445
  • София
Ще правя торта, за глазура дали би се получило да замажа от горе тортата с маскарпоне и да залея с разтопен бял шоколад с малко олио и оцветено с Гранофорин? Много моля, ако някой има мнение по въпроса да ми пише.
След като ще има маскарпоне, нищо друго не трябва да се слага, най-много настърган шоколад, запечен кокос , но и той е в повече,  а как "оцветено с Гранофорин", това беше лекарство ако не се лъжа, как ще се оцветява с лекарство????  За мен е абсурдно, но... Peace

# 446
Гранофорин наистина е лекарство - за афти, ангина, гнойна ангина, възпалено гърло.
И на мен ми е трудно да си го представя като оцветител на каквото и да е
  newsm78

# 447
2-3 капки от гранофорина едва ли ще навредят повече от останалите химически оцветители, най много да дезинфекцират нечие гърло според мен. Тортата ще я оцветявам, защото е за детски рожден ден и ще има захарни фигури на животни.

# 448
2-3 капки от гранофорина едва ли ще навредят повече от останалите химически оцветители,

като я направиш, кажи как стана - еле Цветът и вкусът

# 449
  • София
Момичета, /и момчета  Simple Smile/

От къде си купувате красиви бурканчета около 150 - 250 мл.
Искам да направя течен шоколад с различни вкусове, да го сложа в бурканчета и да го подаря на проятели.

Благодаря и весели празници   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт