БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 461
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
аз отдавна ползвам такава, има в Метро на Котани и ароматизира много хубаво в разни кремове. Само дето за настъргване в сладки не ми се получава, стърже се на едри парчета.

# 466
  • Пловдив
Може би може да се начупи на парчета и да се смели с мелничка за подправки  newsm78
Когато е цяла и аз съм виждала, че се пуска по време на готвенето (да поври), а накрая се вади. Понякога се слага и канела в чай. Аз дори съм дъвкала парченца от такава коричка - има приятен сладко лютив вкус и страхотен аромат.

# 467
Благодаря ви момичета, за ароматизиране на крем и аз се сетих, но това за чай е идея, ще се опитам и да  смеля 1 пръчица да видим резултата Simple Smile

# 468
Може би може да се начупи на парчета и да се смели с мелничка за подправки  newsm78

УУУФФ ТОВА НЕ СЪМ СЕ СЕЩАЛА, ПРОБВАХ В чопъра, но тай явно е слаб и пак остана едра. Мерси  bouquet

# 469
Мелничката за кафе (електрическата де) е най-подходяща - можеш направо да си я направиш на прах .....
Имам си една стара, руска и много бойна, и си я ползувам само за мелене на подправки
макар че като смелиш сетне кафе, придобива един такъв красив аромат - като на тези изключително скъпите - с подправки в тях

Решила съм да правя свинско вретено за Нова година и търся рецепта.

Марчева14 ти е отговорила и дала рецепта, но аз предпочитам такова руло да си го вържа и предварително да го запечатам в тигана - за по 3-4 минути от всяка страна. Така просто ми е по-вкусно.

# 470
Колко е трайността на домашната майонеза?

# 471
Мелничката за кафе (електрическата де) е най-подходяща - можеш направо да си я направиш на прах .....
Имам си една стара, руска и много бойна,

и моята за подправки е такава, но си мисля, че няма да пробвам с канелата все пак. Вмирисана е на кимион и пипери  Laughing

# 472
  • под тепетата
Аз слагам канела на пръчка на ошав. Виж , Embarassed карамфила го забравих . Правя си и разни украси висящи от пръчка канела, звездовиден анасон, изсушен портокал...

# 473
  • софия
Миналата седмица Лора и Стоян правиха с Павел в Здравей,България месо, което се печеше в сол. Помощ за рецептата  bouquet

# 474
Аз правя пиле на сол , но като цяло е това - подсушава се добре месото в тава застлана с алуминиево фолио изсипвам 1 пакет едра сол и полагам отгоре пилето да кацне и се пече .
 Пекла съм и заек ,но беше домашен и се наложи да сложа фолио отгоре за момент-
 Става много вкусно .

# 475
  • софия
Намерих я. Ето, ако някой се интересува. Изглеждаше много сочно http://www.bonapeti.bg/recepti/Svinski-vrat-v-sol/. Мисля да го направя с плешка.

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 13:33 от zvanche

# 476
Просто на мен ми харесва вкуса натюр без подправки -инак може са си сложиш каквито обичаш ,
Но пък нали те качват рецептата на сайта си може да я намериш там .
 Може и с мазнина да намажеш или с лимон да се натърка месото.
Според мен е добре да не е готов микс ,има сол в него ,а при печене на сол месото си поема колкото сол му е нужна и да не стане пресолено.
 Виж тук има нещо подобно май http://rumqntikavkuhnqta.blogspot.com/2012/02/blog-post_8048.html

# 477
видях че си намерила, но ето това съм правила по Драго  и е много , много сочно http://wkusni-momenti.blogspot.com/2010/09/blog-post_7066.html  Само дето на мен все са ми солени тези

# 478
  • софия
видях че си намерила, но ето това съм правила по Драго  и е много , много сочно http://wkusni-momenti.blogspot.com/2010/09/blog-post_7066.html  Само дето на мен все са ми солени тези
Не съм пекла нищо на сол. Все казват, че месото си взима, колкото трябва. Разколеба ме леко. Не обичаме солено.

# 479
Туршията, която сме направили в бидонче е станала много кисела, има ли начин да се оправи или направо да я хвърляме?

Общи условия

Активация на акаунт