БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 438
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Сега като прочетох,че и брашно се слага,мисля да го направя със сухо мляко.Пробвах да сложа рецептата,но не става.В готвач бг е.

Вероятно е това:
захар - 2 ч.ч.
масло - 1 с.л.
ванилия - 1 пакетче
прясно мляко - 3 ч.ч.
какао - 3 с.л.
брашно - 1/2 ч.ч.
Вари се до сгъстяване. (Не копирах останалото Simple Smile)

# 526
  • София
Трябва ми неподсладена животинска сладкарска сметана - коя марка предлага?
Моля за помощ Praynig

# 527
  • София
Кулинарки,искам да направя течен шоколад.Намерих рецепта с прясно мляко/със сухо има много рецепти/,но мъжът ми каза,че се  прави със сухо.Аз пък искам да е с прясно/домашно/.Та да питам вас,да не похабя продуктите само.С какво мляко да го направя?Сухо не съм купувала от години.Предполагам ,че всяко сухо мляко става.

Мисля, че това не може да бъде течен шоколад, а по-скоро някакъв шоколадов крем, щом има брашно в рецептата.
За течен шоколад съм пробвала всякакви рецепти и постоянно правя. Както са ти казали, най-хубаво е със сухо мляко Нидо, защото е пълномаслено. А шоколада става хубав, ако са качествени съставките /както и за руската салата Simple Smile/
Аз правя различни вкусове, като любимия ми е сникърс. Винаги слагам 1:1 масло и какаово масло, за по наситен шоколадов вкус. Също мнного вкусно става и с бадемов вкус. Не е по-трудно приготвянето от обикновения течен шоколад, само съставките са повече и съответно се оскъпява самия течен шоколад. Но веднъж като направиш такъв, другия няма да ти харесва  bowuu

# 528
Трябва ми неподсладена животинска сладкарска сметана - коя марка предлага?
Моля за помощ Praynig

На Президент  newsm78

# 529
  • Русе
Зори импровизираш с това което имаш и обичаш.

Ако искаш автентична рецепта от даден края -банска или разложка капама може да ти напиша рецепти.
yulmana,благодаря за помоща   bouquetНе съм слагала на кисело зеле домати и лук,но може и така да опитам.Ще сложа 2-3 вида месо и домашна наденица,пък дано се получи   chef

# 530
  • Sofia
Как мислите, дали ако от днес наложа баница, за да я изпека утре, ще е добре или ще се слепнат листата?

# 531
Как мислите, дали ако от днес наложа баница, за да я изпека утре, ще е добре или ще се слепнат листата?

Според мен не е добра идея.

# 532
  • Бургас
Да,alys това е рецептата.
Ще потърся от това мляко Нидо.Искам да стане хубав и няма да се скъпя за съставките.
Magnollia,ще потърся и други рецепти.

# 533
  • под тепетата
denis. , купувам такава от Билла. Има 2 вида - полска по 250мл и немска с кравичка - 200мл. Около 2лв са.
 Аз заредих гърнето с капама. Довечера пускам да я пека.

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 15:01 от bilqna_69

# 534
Ако е листи за баница, сирене, листи, сирене...става, майка така правеше преди год. Заливката я слагаше след като леко запече баницата, листите ставаха златисти и след това  заливката, като леко разрохкваше с вилица листите.

Преди това намазвам тарталетите с разтопен шоколад.....обичаме ги хрупкави Peace.

Ауууу страхотна идея Simple Smile Супер си! Благодаря Simple Smile  bouquet

Леко охлади крема и след това го сложи в тарталетите, да не е съвсем врял, че ще ти се смеси шоколада с крема.

Кисело зеле и домати не става ли твърде кисело  newsm78......
Ние я правим по два начина : стандартно  , или пълнена със сарми, сега за Коледа правихме  лидълска гъска със сармички и зеле отстрани. Хич не беше мазна, а имам други спомени за гъските.

# 535
  • Велико Търново
Здравейте! Някой може ли да ми предложи рецепта за Коктейл от скариди. В нета намирам, но рецептите са все с цели скариди. Спомням си навремето съм яла в заведение коктейла представляваше смлени скариди с майонеза, но дали се слага и още нещо не зная...

# 536
потърси в блога на Танита (Рецепти прелитащи през океана) има няколко коктейла.

margo**, в онзи течния шоколад няма брашно. Сгъстява се от маслото и сухото мляко  Peace имам изпитана рецепта, но си е у нас.

# 537
  • София
bilqna_69,    2 Bad
Благодаря!   Peace

# 538
  • София
Кулинарки,искам да направя течен шоколад.Намерих рецепта с прясно мляко/със сухо има много рецепти/,но мъжът ми каза,че се  прави със сухо.Аз пък искам да е с прясно/домашно/.Та да питам вас,да не похабя продуктите само.С какво мляко да го направя?Сухо не съм купувала от години.Предполагам ,че всяко сухо мляко става.

Мисля, че това не може да бъде течен шоколад, а по-скоро някакъв шоколадов крем, щом има брашно в рецептата.
За течен шоколад съм пробвала всякакви рецепти и постоянно правя. Както са ти казали, най-хубаво е със сухо мляко Нидо, защото е пълномаслено. А шоколада става хубав, ако са качествени съставките /както и за руската салата Simple Smile/
Аз правя различни вкусове, като любимия ми е сникърс. Винаги слагам 1:1 масло и какаово масло, за по наситен шоколадов вкус. Също мнного вкусно става и с бадемов вкус. Не е по-трудно приготвянето от обикновения течен шоколад, само съставките са повече и съответно се оскъпява самия течен шоколад. Но веднъж като направиш такъв, другия няма да ти харесва  bowuu
А може ли да помоля за рецепта? Така вкусно звучи!

# 539
За уравновесяване на вкуса добавям или лъжица захар и не става кисело. Пък и аз слагам съвсем малко ,обогатява вкуса.
 Аз кисело не обичам  -децата също ,даже туршии не ядем. Значи мисля не е кисело. /Ако зелето е много кисело го изкисвам във вода и добавям съвсем малко сок и пак захар / тя не се усеща /.
 Аз обичам в сърми и каквото готвя да има всякакъв зеленчук - домати ,моркови ,целина / глава / ,микс от чушки - това основно.
 Зелении също доста - но основно целина и магданоз.
   Аз бих пробвала да направя течен шоколад с подсладено кондензирано мляко или пък с неподсладено - то така и така се разрежда сухото мляко с течност ,,че даже и вода.
  Може да се направи и с кокосово мляко от кутии и най -хубав ще е с какаово масло - става си истински шоколад.
  Като цяло най -лесен течен шоколад е ганаша - готварски шоколад + течна сметана / може да се замени с кондензирано неподсладено мляко + малко краве масло - да се достигне маслеността на сметаната.  Смлени ядки ще го обогатят ,настъргана портокалова кора или лъжица коняк .
  Ама това си е по моя вкус -инак течен шоколад съм правила със сухо мляко като дете / имаше едно Лактан в аптеките - пакета беше от 250г мисля и е пълномаслено - за сравнение такъв пакет в Кауфланд на Радиком има ,но е ниско маслено .
 Пълномаслено има в малки пакетчета на Биосет ,но са някакви миниатюрни от 60г май и то за около 1 лв./
   В рецептите на Лабрекс имаше домашна нутела и сгущенка с какао - те също са добър вариант .

Общи условия

Активация на акаунт