БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 53 359
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Cavan, Ireland
Ами на мен не ми трябва в грамове  Rolling Eyes просто в рецептата беше написано половин бакпулвер а моята кутия baking powder e 100 грама ясно е че пакетите не са еднакви...слагам чаена лъжица сега, като ще я премеря колко грама е  Mr. Green

Благодаря ви Simple Smile  bouquet

# 676
10г е бакпулвера винаги -поне тук  .такива големи опаковки не съм виждала . Аз го изсипвам целият в супена лъжица и разделям на две -  в къщи имам поне 4 вида различни супени и чаени лъжици и то не само като дизайн -а имат отклонение и в грамове.
  Имам мерителна лъжица от хлебопекарната и тя ми е вече като база.

# 677
Това е друго, Дзак - и на мен сухата ми мая е в разфасовка от 150 грама.
И като прочета някъде 1/2 пакетче (а има по 7 гр., 10 гр., че и в повече), направо ме обзема смях ...
Човекът дето е писал мерките, сякаш не знае, че има други разфасовки ...
Затова си карам на лъжички - колкото и да са различни, разликата няма да е фатална ..
Joy

# 678
10г е бакпулвера винаги -поне тук  .такива големи опаковки не съм виждала . Аз го изсипвам целият в супена лъжица и разделям на две -  в къщи имам поне 4 вида различни супени и чаени лъжици и то не само като дизайн -а имат отклонение и в грамове.
  Имам мерителна лъжица от хлебопекарната и тя ми е вече като база.
Не е вярно, има различни опаковки и този, който купувам е по 15 гр.

# 679
Написах че такива съм срещала обикновенно .
 Бг марки са по 10г ,Д-р Йоткер също.
 Конкретизирай къде си или какви купуваш .
 Защото за мен е вярно това което срещам и купувам .
   Добре си подчертала първата половина от изречението -ама втората къде я забрави .
  Аз не го написах категорично.
     Аз ползвам само бакпулвера на Йоткер / друг не купувам -миришат  ми на сода за хляб - български марки. /
   Покажете ми българска марка бакпулвер с грамаж различен от 10г.
  Това тук е някакъв био -мио бакпулвер и е 17г / ама не мисля да се ползва широко/  http://greenshop.bg/product-1070  / с винен камък  Simple Smile

# 680
Подчертах това, с което не съм съгласна. Бакпулвера го взимам от Кауфланд и ползвам само него. Не искам да влизам в излишни спорове  Naughty

# 681
На нея в магазина всичко й е по един размер.....
Други разфасовки не съществуват
Абе, нещо за Ходжовите патки чувала ли си?
 hahaha

# 682
бакпулвер с ванилия - 10 гр  общо за двете съставки. очевидно е ,че бакпулвера е по-малко от 10 гр.  Laughing

# 683
Бонго, оставям щафетата на тебе, тази ме умори днеска  #2gunfire
Пояснявам се - с Юлмана наглава не се излиза...

# 684
  • софия
Бонго, оставям щафетата на тебе, тази ме умори днеска  #2gunfire
Пояснявам се - с Юлмана наглава не се излиза...

Момчета, с вас съм Tired

# 685
не се предавайте  Laughing
лошо е да се приема ,че щом една ч.л   побира примерно  5 гр сол  тя ще побира също толкова грама брашно , захар , сода или всякакви други подправки. даже някой се заблуждават и измерват 5 гр жива мая с ч.л.   аз измервам с моята лъжичка  живата мая , но тя задържа цялото кубче без да се разсипе. и започвам да си мисля ,че  грамажа на живата мая не е написан точно върху кубчето.  Joy

# 686
# 687
Бонго, това, което пишеш е точно така, но преди да напиша, че вероятно половин пакетче е 1 ч.л., порових малко в нета. Излязоха резултати от чужди измервания. Твърд привърженик съм на рецепти в грамове, дори за течностите би ми било по-лесно. Половинката иска да си купи ветропоказател, та покрай тая гъзария може да се уредя с дигитална мерителна лъжичка. Последното е за разведряване на обстановката. Не взимайте толкова присърце всеки пост. Не нападайте някой само затова, защото е различен. Харесвам различните, е само да не вредят с действията си.   bouquet

# 688
  • софия
Не нападайте някой само затова, защото е различен. Харесвам различните, е само да не вредят с действията си.   bouquet
Да си различен не е равнозначно на това да искаш да наложиш мнение за всичко, винаги, на всяка цена. Peace
Аз също харесвам различното (мнение), но трябва да имаш подход да го представиш. Не да го наложиш.
Пепчо, Лабрекс и др. имат собствено, понякога различно мнение, но то има има тежест, защото знаят как и защо.
Различно не е равно на най-правилно, единствено и "знам всичко".

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 16:45 от zvanche

# 689

Общи условия

Активация на акаунт