Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 31

• 65 675
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
Искрено много се радвам за Таня, да й е жива и здрава рожбата. Мислих обаче по въпроса с писмото и добронамереното му поставяне, с цел окуражаване  на видно място. Мисля, че не е много удачно. Най-вече защото всякакви сравнения между пациенти в тази ситуация, не решават личния проблем. И дори да си позитивно настроен и да вярваш, че тъй като на Х. са се случили определени положителни събития при изпълняване на определени действия, то ще се случат и на теб, е не само безполезнено, но понякога и доста вредно, защото натоварваш с очаквания бъдещето, които не винаги се реализират. Всеки има да извърви определен индивидуален път, за някои е по-кратък, за други по-дълъг, но за трети завършва понякога със задънена улица. Каква е ползата тогава този, на който е писано да извърви краткия път да се сравнява с този, който е на дългия, и обратно - този, който е стигнал до път без изход, да гледа към кратката пътечка на първия?

Инка, не знам дали "сравнение" е точната дума, но аз определено имам нужда от кураж. Подобни истории ми помагат да вярвам в чудото, аз съм все още в началото. Може и да дойде момент на обезверение, не зная. А когато улицата е задънена, надали докторите ще ти дават напразни надежди. Никой не знае какво бъдеще му предстои и какво го чака, та това му е хубавото, остава ни вярата и надеждата да е добро!

Бамби, явно всеки възприема писмото според собствените си страхове, аз не се замислих за абортите, макар че първият ми опит завърши с изхвърляне на много еанен етап.

# 121
  • София
Марсче,четеш ми мислите! Аз също намирам много сили за себе си в писмото,в снимките на бебенцата,които гледам докато чакам.
Инка,ако на теб не ти влияе положително просто не чети.
Кажете нещо за леката стимулация.. Четох,четох,но друго си е опита.Има ли забременели мами след лека стимулация ?

# 122
Вчера бях за втори път при д-р Персенска.
Хормоналните изследвания са в норма, тръбите също са ок.
Прегледа ме и каза, че започваме от следващия цикъл, каза да пия Инофолик и след това стимулация.
 ММ поиска да направим биопсия, а тя каза, че се правела след неуспешен опит. Той настоя с мотив, че е по-добре да отхвърлим всички възможни причини, преди да минем към инвитро. Накрая тя се съгласи и каза, че бил прав и ми изписа Естрофем. Той защо се пие, че не я попитах, но го написа в рецептата, след като се уговорихме за биопсията?
Трябваше ли да ми назначи ПКК? Все имам  чувството, че пропускаме някои изследвания...
Какви изследвания е добре да се направят преди стимулация?

# 123
Stefa, лично на мен най-малкия ми проблем е дали ще чета или не, т.е. за мен е безразлично. Говорех принципно.

Церемония, задължително си пусни някои хормони като Пролактин, ТСХ. Направи си микробиология и цитонамазка.

# 124
Прегледа ме и каза, че започваме от следващия цикъл, каза да пия Инофолик и след това стимулация.
 ММ поиска да направим биопсия, а тя каза, че се правела след неуспешен опит. Той настоя с мотив, че е по-добре да отхвърлим всички възможни причини, преди да минем към инвитро. Накрая тя се съгласи и каза, че бил прав и ми изписа Естрофем. Той защо се пие, че не я попитах, но го написа в рецептата, след като се уговорихме за биопсията?
Трябваше ли да ми назначи ПКК? Все имам  чувството, че пропускаме някои изследвания...

Церемония, аз ще правя биопсия в понеделник, док следи овулацията и в понеделник още не се бяха спукали фоликуките и тогава док спомена, че ако до сряда не ги спукам, ще ми даде Естрофем. Не се стигна дотам, но явно е за зреене на фоликули и пукането им. Ако не се лъжа, това е естрадиол. Ти кога ще правиш биопсия? А за стимулацията не се притеснявай изобщо - дик ще те следи ехографски и ще изследва хормони през два дни, всички нужно изследвания ще ги назначава в процеса на стичулация. ПКК се пуска за пункция, тя важи един месец, така че ще я правиш чак в началото на стимулацията. За биопсия не са нужни микробиология и цитонамазка, но е хубаво да ги пуснеш, предвид бебеправенето и ако има проблем, да се отстрани сега, а не след положителен тест.

А ако искаш съвсем всичко да отхвърлиш преди първия опит, пускай имунологични и генетични Simple Smile

# 125
Трябваше ли да ми назначи ПКК? Все имам  чувството, че пропускаме някои изследвания...

Щом тръбите ти са ок, хормоните също, ще има бебе, освен ако: 1. Няма генетичен проблем. 2. Няма имунологичен проблем. 3. Няма проблем с яйцеклетките. Трябва да се види освен това как ще реагира организма ти на стимулацията, дали ще са подбрани точните лекарства. Преди първия път има много ако..., ако ти е първи, не съм следила постовете ти...Възлагай надежди, но не прекалени, защото после разочарованието е голямо.  Peace

Видях, че имате и мъжки фактор, в такъв случай зависи колко яйцеклетки ще извадят, дали ще се оплодят и ако да, дали ще се развият правилно. Много ако.. Rolling Eyes На всички ни пожелавам здрави нерви и оптимизъм. Също така да не забравяме, че от добрите ръце, сме в най-добрите.

# 126
Stefa,  на мен също ми предстой лека стимулация и мен ме интересува, теб с какво ще те стимулират, аз съм с фемара

# 127
  • Перник
Да попитам, тази микробиология преди опит колко струва, за колко време става и може ли друг лекар да ми я вземе освен Персенска? Да не ангажирам час при нея, а да я направя дори и в Перник? Има ли значение по кое време на цикъла се прави изследването?

# 128
Здравейте,може ли някой да ми изпрати телефона на д-р Михова на лично съобщение?

# 129
Марсче,четеш ми мислите! Аз също намирам много сили за себе си в писмото,в снимките на бебенцата,които гледам докато чакам.
Инка,ако на теб не ти влияе положително просто не чети.
Кажете нещо за леката стимулация.. Четох,четох,но друго си е опита.Има ли забременели мами след лека стимулация ?

Аз съм бременна от първи опит на естествен цикъл с лека стимулация.Успех  bouquet

# 130
Да попитам, тази микробиология преди опит колко струва, за колко време става и може ли друг лекар да ми я вземе освен Персенска? Да не ангажирам час при нея, а да я направя дори и в Перник? Има ли значение по кое време на цикъла се прави изследването?

Не е желателно да я правиш другаде  Stop . Точно за това не ходим при обикновени гинеколози, а в репродуктивни клиники. Иначе можеш да я направиш навсякъде. Ти си реши.

# 131
Някой чувал ли е случай за изчезнал хидросалпингс след прием на противозачатъчни?
Моят не се вижда откакто пия противозачатъчни и се чудя какво се случва ? Моля ако знаете за такъв случай, пишете ми.  Praynig

# 132
Хидрото се влияе от хормоните, затова се "раздува" при стимулация. Може да се е свил, когато си изключила хормоните дотолкова, че да не е видим, но да изчезне съвсем... не бих рискувала какво ще се случи при една стимулация.

# 133
А след като спра противозачатъчните възможно ли е повече да не се раздуе?  newsm78 Дори и при стимулацията?

# 134
Благодаря ви, Марсче и Марая!
Не знам кога ще правим биопсия, каза да отида на 10 ден на следващия цикъл, до тогава да пия Инофолик, а като започне цикъла и Естрофема.
Цитономазка не съм правила от 3 месеца, но преди да отида при Персенска, бях на колпоскопия, защото имам две конизации и шийката ми е почти импутирана.
Всъщност Марая, не съм писала, че имам синдром на ПКЯ, но нито един лекар досега не ми е изписвал лекарства за това. В клиниката на Щерев, Андреева ми каза, че не я притеснява това, а Персенска ми каза, че може да има лошо качество на яйцеклетките.
Преди година съм правила всички други изследвания, бяха ок, сега ще видим като започнем.
Мъжкият фактор вече не е фактор, защото показателите му се подобриха до такава степен след лечение, че ако сега кандидатствахме за фонда, щеше да е друга причината.

Общи условия

Активация на акаунт