Грижи за косата-Тема 96

• 94 476
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Цитат
Дами,какво бихте препоръчали за тънка,рядка и цъвтяща коса?Освен това мазен скалп(къпане всеки ден) и изправяне с преса всеки ден.Става на въпрос за дъщерята(15г.).Не можем да излезем на глава с нея.Ползва само термозащита,шампоан за нормална коса и по-скоро се чудя какъв балсам или маска да и взема...

при състоянието на косаата, което описваш ако не спре незабавно пресата ще я съсипе, ако ще и милиони да дава за скъпа козметика  Peace наистина съветвам те да се опиташ да я убедиш, че нито е толкова хубаво, нито е наложително да си изправя толкова често косата, знам, че ще е трудно, но говоря от собстевн опит и аз съм била така с пресата, но откато я спрях косата ми се промени тотално Simple Smile
Маски и балсами колкото щеш, избор има. Но на първо място трябва са спре да се третира косата толкова често-това е ключовото. След това една хубава маска, кристали, серуми, балсамче и по-щадящ шампоан и нещата ще си дойдат на мястото. От изпарвянето и топлинната обработка косъма се изтощава и затова цъфти.

# 676
... френска плитка на свински опашки /каквото и да означава това, не съм особено с терминологията и ще се радвам, ако някой може да помогне/

Това Simple Smile:

Благодаря!  Hug

а ти пробвала ли си някакъв такъв спрей? май не е подходящ за твоята коса  Thinking

# 677
Добре де на мен тази свинска плитка  Mr. Green защо никога не ми се получава? Накъдето и да ги завъртя отделните две, после се разплитат.

# 678
Момичета, моля за съвет.
Не зная дали въпросът ми е за тази тема, но реших, че тук може би ще получа отговор на въпросите си.
От доста време се подстригвам на пластове, но никога нито един фризьор не разбра, че не желая косата ми да е на 5-6 пласта. Обяснявам всеки път, че  искам да оставя горния пласт да израсте поне до под брадичката и от тук надолу леко да се изтънят краищата. Не зная аз ли не обяснявам, те ли не разбират, но винаги се оказвам с горен пласт над ухото и още 4-5 пласта надолу.  Twisted Evil
И става една......всеки пласт стърчи в собствена посока. Вчера отново бях на фризьор, като точно това обясних ( да не се реже горния пласт). Е, уж да се прелеят пластовете, за да не стоят отсечени( така ми обясни) и докато се усетих - горния пласт пак се качи над ухото, а надолу ....не мога да преброя колко степени има косата ми Twisted Evil
Видът е плачевен, само като се погледна е огледалото и ме избива на рев.
Посъветвайте ме какво би могло да се направи. Смятам утре да отида при друга фризьорка, но какво да й обясня? Може би постепенно да се премахва по малко от пластовете, но как би изглеждала косата  - нямам представа....Ако някой е бил с моя проблем, моля, нека сподели.
Благодаря предварително!

# 679
  • Пловдив
Здравей Lirena аз мога да ти споделя моя опит, макар че незнам дали това би ти помогнало. Аз ходя от доста време при една фризьорка, тя подстригва много хубаво и след подстрижка около 2-3 седмици формата на косата изглежда добре, но след това да го кажем се "проскубва". Аз я подстригвам на пластове, за да има повече обем, но уж за да не са отсечени ги преливаме като филираме и всъщност от горния пласт, който е до ухото надолу всичката е на безброй пластове. Обаче от това филиране върховете много се изтощават и изглежда много зле и трябва пак да се подстригва. Сега съм решила да кажа, че не искам пластове и като поизрасте нямам идея какво да правя. Незнам дали това ти е помогнало, ще стискам палци да постигнеш това, което искаш и ще ми е интересно да разбера как са се развили нещата Simple Smile

P.S Как се казваше това да ти изсветлят само някои кичури от косата?

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 17:46 от *Padme*

# 680

Балеаж? newsm78

# 681
  • Пловдив
Да точно така беше, много ти благодаря nteri  Hug

# 682
Здравей Lirena аз мога да ти споделя моя опит, макар че незнам дали това би ти помогнало. Аз ходя от доста време при една фризьорка, тя подстригва много хубаво и след подстрижка около 2-3 седмици формата на косата изглежда добре, но след това да го кажем се "проскубва". Аз я подстригвам на пластове, за да има повече обем, но уж за да не са отсечени ги преливаме като филираме и всъщност от горния пласт, който е до ухото надолу всичката е на безброй пластове. Обаче от това филиране върховете много се изтощават и изглежда много зле и трябва пак да се подстригва. Сега съм решила да кажа, че не искам пластове и като поизрасте нямам идея какво да правя. Незнам дали това ти е помогнало, ще стискам палци да постигнеш това, което искаш и ще ми е интересно да разбера как са се развили нещата Simple Smile

Аз дълги години бях филирана.Две седмици след пострижка всичко беше ОК,но наистина после както казваш седи проскубана.Затова реших  че искам да я оставя на черта.Скъсих я,за да може по-лесно да израсте отгоре и да се слее.Вече мога да кажа,че косата ми изглежда много по-добре,по плътна,мога да си изправя с преса или да си я навия на маша и е 1000 пъти по-добре.Не зная защо толкова години съм я филирала,уж за да изглежда по плътна,изобщо не е вярно.Даже сега изглежда много по жива и плътна.Има какво да се желае още,но се надявам до 2-3 мес.,вече да е идеално равна.Дано да съм помогнала  Hug

# 683
А и това с много късото филиране според мен вече ми изглежда доста селски тип (не желая да обидя никой все пак  Embarassed)

# 684
*Padme*, Полинка, благодаря много Hug
Ами, при мен положението е същото и затова всеки месец ходя да оформям тези пластове. До месец време - стои уж добре, след което всеки пласт започва да стърчи, да се подвива, особено долните са ужасни, защото са най-тънки и се подвиват навън Mr. Green
Сега, благодарение на вас твърдо рещих да махна тези пластове, но може би само най-долу ще оставя един, за да не стои просто като отсечена на черта.
Проблемът е там, че не знам как ще изглежда през времето, докато се махат пластовете. Много ли трябва да се отнема от дължината и през колко време.
Полинка, ти как точно процедираше , докато изравни пластовете?

# 685
А и това с много късото филиране според мен вече ми изглежда доста селски тип (не желая да обидя никой все пак  Embarassed)
Ама то си е точно така, няма защо да се обиждаме. Абсолютно права си.

# 686
  • Пловдив
Сега и аз доста се замислих дали да не отидя тази седмица да отрежа най-долния пласт, защото той е най-проскубания и да почна да махам пластовете

# 687
Тази прическа на много пластове, накъсни и филирани беше много модерна преди години като съм била в гимназията. Но чак пък 5 пласта?!Това е много.
Филирането е убиец на косата, за мен поне.Косъма става наполовина, къса се, косата цъфти много.
Lirena  Просто казвай без филиране и че искаш само плавно преляти 2-3 пласта.
Според мен изчакай да израсте косата, не виждам какво друго да можеш да направиш.Особено пък щом най-горния пласт е над ухото, все пак не можеш да си отрежеш косата до над ухото нали.
Вариант-чакаш да израсте най-късия пласт до брадичката или до раменете и режеш на равна черта или просто на леки пластове.
 Когато косата ти израсте и достигне прилична дължина отиваш и казваш, че искаш етажиране, но без филиране. Ако е къдърна фризьорка ще те разбере.
 Първият пласт от нивото на брадичката, а вторият на нивото на гъридите примерно-това са само 2 или 3 пласта. Или пък етажиране само около лицето.
И аз съм си патила от филажи. Вече подчертавам без филиране! Откакто не е филирана косата ми, а това е от доста време е много по-хубава.
Само леко етажиране.Много харесвам етажи, но хубави и леко преляти.

# 688
Miss_Bingley, много благодаря за съветите  Hug.
Няма как да изчакам горния пласт да израсте до брадичката и едва тогава да режа, защото разликата в дължините на най-късия и най- дългия пласт е огромна. Затова смятам да режа периодично по малко от най-долния пласт и така постепенно нагоре, докато се премахнат долните пластове, а през това време да расте най-късия. Така дали е правилно?

# 689
Lirena ако режеш периодично от най-долния пласт ще е още по-добре, защото така бързо ще се настигнат. Не зная колко ти е дълга и колко бързо ти расте косата, но ако резваш по-2, 3 см поне бързо ще стане.И после вече ще си я оформиш както искаш.

Общи условия

Активация на акаунт