Отговори
# 195
Да се включа в новата тема,че ви поизпуснах тия дни.   bouquet
Аз съм с нагласата ,че големите покупки ще правим януари средата-края и напоследък не мисля и не гледам много за бебешко. Коледните празници са ми в главата сега.
Единствено си купих една много голяма книга за отглеждане на бебето, да знам,че няма да пропусна нещо като се роди, сега само трябва да я прочета и запомня всички дребни ,но важни подробности  Mr. Green

Всичко е наред при мен - страшно активни сме,впечатлена съм. Единствено изпитах дискомфорт снощи ,в областта на пъпа - сякаш ме натискаше отвътре и областта ме опъваше.

# 196
Здравейте,мами! Ние се спряхме на масивна дървена кошара с шкафове отдолу. Не мога да дам линк през телефона за да ви я покажа. Peace

# 197
Butterfly, Аз съм с много ниска плацента и утрогестана ми го изписаха заедно с Магнерот, за да се предотвратят евентуални контрацкции. До скоро беше наполовина върху шийката.
Но междувременно плацентата се вдига - сега е точно на границата на шийката.
Шийката я измериха 4 см.
Лекарката ми каза, че утрогестана може да доведе до парене / сърбеж и т.н. и изобщо дискомфорт.
И в моя случай вече няма толкова смисъл от него.
Магнерота го продължавам - по 2 на ден.

# 198
  • София
Аз имам едно питане сега - каква кошара ще ползвате, дървена или от сгъваемите??? И ако е от сгъваемите споделете модел, на който сте се спрели.
Аз се чудя между тези:
1. http://www.patilanci.bg/detska-sgyvaema-koshara-cangaroo-funny-d … 8ICFRMatAodQ2wA6Q
2. http://www.biberon-bg.com/category/106/esprit.html  newsm78
Ние имаме дървена кошара на Arbor, с чекмеджета е отдолу, която ни дадоха за ползване, когато с ероди дъщеря ми (тя спа в нея до 3г, сега и бебето ще е в нея). Не е мръднала.
Независимо дали кошарата е сгъваема или не, бих Ви посъветвала да гледате да има две нива на поставяне на матрака. Голямо удобство е докато бебето е малко да не се налага всеки път да се навеждаш до най-ниското, за да го вдигнеш. Иначе много боли кръста, особено за майките, който са предразположени. 
Друго, което установих от личен опит за сгъваемите кошари е да видите колко е шумолящ плата от който са направени, особено ако ще се ползва често кошарата. Някой кошари са направени от по-шумолящ плат (не ги препоръчвам) и когато бебето мърда/върти се са доста шумолящи. Тоест бебето се буди от шума на плата. Има бебета и периоди в развитието, когато бебетата спят като пънове и това не е проблем, но има и такива, когато се будят и от малки шумове и тогава е гадно вече.

Ние ще сме със сгъваема, точно Cangaroo Funny Dreams взехме.
И ние вече си купихме такава, кафява. Чудя се дали ще ни трябва матрак за нея, защото ме посъветваха до 6 месец да спи на твърдото и тънко матраче, според мен подложка.

# 199
Здравейте мами Simple Smile Много ще се радвам ако някоя от вас е наясно и сподели дали наличието на левкоцити в урината е опасно за бебето, и колко. От 4 месеца насам правя изследването през 3 седмици, и винаги се установяват 15, 20 бр левкоцити, но без данни за растеж на бактерии. Доктора ми казва че левкоцитите са данни за възпалителен процес. Но не ми е ясно дали това може да ми навреди, при положение че бактериален растеж всъщност не се получава?
На последните изследвания ми излезе като резултат бактериурия, масово епителни клетки,6-7 левкоцита, давах стерилна урина,излезе 10 на 4-та степен някаква бактерия и пих антибиотик. Другата седмица пак ще ходя за нови изследвания,за да видя дали са се повлияли от лекарствата.Не знам до колко ти помага това като инфо,но може да си сравниш с твоите изследвания. Иначе аз също знам,че по време на бременност се появяват разни микроорганизми.

# 200
Да попитам нещо пак  Grinning - утрогестан се изписва при скъсена шийка,нали? Оринтировачно кога ви го изписаха,в смисъл колко е била скъсена шийката на матката,защото при мен все я мерят 2.8, но при положение ,че съм по цял ден на работа и не почивам много и го знаят,никой нищо не ми е казвал да вземам за това?

# 201
При мен не е била скъсена (беше 3,8 см), но ми го изписаха да заради евентуални контракции.

# 202
При мен в 12г.с. След кървене се установи скъсяване,беше 3 см и от тогава ги вземам, преди месец шийката беше 4,0 см, но преди две седмици лежах в болница за задържане там я измериха 3,3 см,а на ЖК 3,6 см. Затовас продължавам да го слагам, защото имам и много контракции които бяха неболезнени, от 18г.с. Ги имам, но вече са леко болезнени, надявам се да не ми скъсят шийката!!!

# 203
Здравейте!
Ние си поръчахме това легълце - сгъваемо.

Април или май ще сменяме квартирата и решихме тогава да купим креватче за постоянно, а тази кошара ще ни върши и после работа. Simple Smile

# 204
Тъй като приключих с работата вече и съм си вкъщи започва да ми става малко скучно и реших да си купя някоя и друга книга за отглеждането на бебета.. може ли да ми препоръчате някоя и изобщо вие четете ли такива?

# 205
RomanceMss аз в началото на бременността си бях взела на д-р Елисавета Попниколова "Бременността и първата година от живота на твоето дете", много ми беше полезна. Последно четох на  Харви Карп "Най-щастливото бебе", но се отегчих до краен предел. В общи линии 300 страници ми разказва как бебето трябва да се повива, гушка, люлее и да му се шшшш-ка... а и да суче когато поиска Simple Smile Купих си и Хранене до 3-годишна възраст, има хубави рецепти за пюренца и съвети за захранването, Красимира Дечева е автор. Ако някой има предложения за хубави книжки и аз искам да се възползвам, защото вече нямам какво да чета и издивявам!!!!

# 206
В групата във ФБ преди време една мама каза, че ще почва "Азбука на кърменето" - дано се включи с отзиви, че мисля след празниците да си я взема.

# 207
Колегите ми решиха да ме бъзикат нещо и ми подариха "Какво те чака през първата година на детето" на А.Айзенберг май беше,но аз от някакво тъпо суеверие не мога да се накарам да започна да я чета и не мога да споделя мнение.Но ако безсънните нощи продължават,може и да я подкарам. Simple Smile

# 208
  • София
Момичета,
Днес към 17.00 ч прокървих  Sad
По спешност в Т. Киркова и сега лежа в патология на система. Не стига това, ами и носът ми е запушен- въздух не мога да си поема.Ужасен ужас Sad((((

# 209
kikojunior бъди силна, всичко ще бъде наред! Стискам палци бързо да се оправиш и да се прибереш вкъщи! Дръж ни в течение!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт