Отговори
# 495
Аз мисля да взема 3 комплекта дрешки - боди, ританки, блузки, чорапки, шапчици, ръкавички. От козметиката в Окръжна - Варна искат да носим шампоан и олио на Hipp, за друга козметика не са казвали, а до колкото знам там сестрите правят тоалета на бебчетата. Аз обаче мисля да занеса задължителните неща и да си взема отделно шампоан и лосион на Тьопфер и да помоля да къпят моя бебо с тази козметика, поне четох, че е био. Памперси мисля една малка разфасофка от белите Памперс.

# 496
Да се вмъкна пак с въпрос... в момента съм на тема замразяване на стволови клетки, та вие какво мислите по въпроса? Някоя от вас възнамерява ли да замрази, към коя банка се е насочила, някакви озиви от мами, които вече са го правили?

# 497
Аз мисля да взема 3 комплекта дрешки - боди, ританки, блузки, чорапки, шапчици, ръкавички. От козметиката в Окръжна - Варна искат да носим шампоан и олио на Hipp, за друга козметика не са казвали, а до колкото знам там сестрите правят тоалета на бебчетата. Аз обаче мисля да занеса задължителните неща и да си взема отделно шампоан и лосион на Тьопфер и да помоля да къпят моя бебо с тази козметика, поне четох, че е био. Памперси мисля една малка разфасофка от белите Памперс.
3 комплекта дали не е малко?   newsm78
Аз мисля дс взема повече дрешки,че знам ли колко ще ни държат не че ако се наложи няма кой да донесе.  Но по-добре да ми е приготвено.  За памперсите това са Тези pampers premium Care,  нали?  Crossing Arms

# 498
Да се вмъкна пак с въпрос... в момента съм на тема замразяване на стволови клетки, та вие какво мислите по въпроса? Някоя от вас възнамерява ли да замрази, към коя банка се е насочила, някакви озиви от мами, които вече са го правили?
Идеята е добра.Дано на никой не се налага да стига до тях.Финансово нямам възможност да отделя едни 4-5 хиляди лева за частна банка.Мислех за дарение,но трябва аз да правя уговорки с лекаря и да осигуря транспорт до София.И не ме устройва

# 499
Възможно е да не ми стигнат дрешките, да, но такъв беше съветът на акушерката в болницата, а и ако се наложи ще ми донесат още. А за памперсите prmium care, да, видях че мамите горещо ги препоръчват Simple Smile
По въпроса за стволовите клетки, аз ако имах финансовата възможност, щях да замразя, но ми е абсолютно невъзможно за съжаление...

# 500
каква е сумата,която тррябва да се отдели за да замразя? Ориентировъчно, ако може!

# 501
Наистина не са малко парите, а дано и на никой не му се налага да ги използва в бъдеще.... затова и още проучвам. Банките, за които аз четох са Future Health и Cryo Save, първата е швейцарска,а втората белгийска. Цените са приблизително еднакви / около 4800 лв. за 25г. съхранение на стволови клетки от пъпна кръв и тъкан от пъпна връв/, като има и разсрочено плащане за една или две години. И двете банки работят със АГ Селена гр. Пловдив,където мисля да раждам, което е добре, но нямам никакви отзиви. Може би следващия път трябва да се консултирам и с моя лекар.

# 502
каква е сумата,която тррябва да се отдели за да замразя? Ориентировъчно, ако може!
нямала съм досега контракции, отскоро ми започнаха и не пия нищо. Иначе прочетох, че било нормално, някакви подготвителни са. В сряда съм на консултация ще споделя с лекарката.
И аз като изключа крампитата, които ме мъчат всяка нощ, болките в опашката - май съм добре  Joy

# 503
Ако някой се навие да замразява в Крио Сейв, мога да взема от приятелка ваучер за 100 лв. Мога евентуално да питам и за подробности, но малко по-късно , само преди дни роди (в "Майчин дом").

# 504
По бегли спомени от лекциите за бременни за 20 години съхранение към 4 хиляди и нещо,а за 25 години 5 хиляди и нещо

# 505
не е непоносимо скъпо  Thinking  но май само в Селена го правят,а аз се отказах от тях и ще съм в Хирургиите.

# 506
не е непоносимо скъпо  Thinking  но май само в Селена го правят,а аз се отказах от тях и ще съм в Хирургиите.
На всякъде се предлага.Щом в Бургас го презентираха  Naughty .И обясниха,че като попълниш всички документи и т.н ще ти дадат телефонен номер на който да звъннеш като тръгнеш за болницата,за да дойде човек който да може да превози материала.Но предварително трябва да знае и лекаря  Wink Това си спомням

# 507
Ако някой се навие да замразява в Крио Сейв, мога да взема от приятелка ваучер за 100 лв. Мога евентуално да питам и за подробности, но малко по-късно , само преди дни роди (в "Майчин дом").

Krasimilo, твоята приятелка в Майчин дом София ли е родила-ако Да, разкажи моля те малко подробности. От снощи се чудя на кой вариант да се спра... Ако лежа на 7 етаж бебето ще е при мен само за храненията м/у 7 и 22ч през деня и то за 1 час. Но ако си платя двойна стая на 12 етаж детето ще е при мен постоянно - ще я взимат само за тоалет. Е има и други плюсове и минуси, но в момента мисля само за срещата ми с бебонка. Та ако можете и вие да ме посъветвате... Naughty

# 508
bubeto2401 раждах в друга болница, в друг град, но мога да дам отзиви, какво е това чудо детето да е нон-стоп при теб. Simple Smile  Оставяме на страна емоционалната връзка и скачаме направо на кърменето.. ако ти носят детето за хранене => ще засуква  под режим, на 3 часа и т.н. Което не е препоръчително, никак даже, за първи срещи с гърдите на мама. Simple Smile  Това е голям минус , според мен, при отделено от майката бебе..
   С дъщеря ми бяхме заедно веднага след родилна зала и беше изцяло оставена на грижите ми, признавам си, първата вечер ми беше тежка. Много тежка даже! Родих в 12:05, след това имаше свиждания, визитации и така и не можах да си почина от раждането, вечерта дъщеря ми  плака през 20-тина мин. А аз бях толкова изцедена физически, че имаше момент, в който не можех да се надигна от леглото, кърма все още нямах. Това беше минусът на неразделните майка и бебе.  Wink  Съвсем неопитна се притеснявах, да не се задави, диша ли, на една страна ли е главичката, завита ли е и т.н. , а ми беше невъзможно да се надигна и да я видя, само я слушах как плаче. Още ми е тъжно като се сетя..

# 509
Четох, че в началото докато тръгне кърмата, бебето трябва да се поставя на гърда през около час и половина - това важи ли и за през нощта? В болницата, където мисля да раждам взимат бебетата между 00 и 6ч. - през това време колко пъти ще трябва да яде и с АМ ли ще го хранят?
Предполагам, че ако искам няма да ми откажат да ставам да го храня и през нощта? 

Общи условия

Активация на акаунт