Отговори
# 510
  Зависи от режима в болницата, в повечето мисля, че хранят само веднъж бебето през нощта, АМ.  За съжаление, много от вас ще бъдат посъветвани от акушери и педиатри да не кърмите бебето вечер.....
  Асоциациите по кърмене съветват при желание бебето да се кърми на поискване, дори и вечер, като интервалите между храненията не трябва да надвишават 3 часа.
  По принцип нямат право да ти откажат каквато и да била среща с детето ти, дори и само да го погушкаш за 10 мин.. дали , обаче ще се нацупят, намусят и ще се изцепят някоя велика мисъл е друга работа  Laughing

Единствения човек, който ми направи ужасно впечатление ( това в цяла болница ) беше акушерката нощна смяна, тази тежка , тежка първа нощ. Simple Smile Дойде да ми направи забележка, че плачело бебето ( сякаш детски плач не се чува в АГ болница  Rolling Eyes) и при  коментара ми, че съм много изморена и ме болят зверски шевовете, и не мога просто точно в този момент да се надигна да я утеша ми изцепи, " Че аз да не би да съм тук да се грижа за бебето ти!"  Rolling Eyes  Сигурно й плащат за да обикаля коридорите, но не и за да е акушерка... Та.. от персонал можеш да очакваш всичко! Simple Smile

# 511
Аз като родих първия път ми казаха да слагам бебето на гърдата веднага щом започне да плаче и то да я слагам на 2 гърди общо взето първите няколко дни малката висеше на гърдите през по голямата част от денонощието ,но след 1 седмица нещата се регулирала е да беше много изтощително .На мен ми слезе кърмата почети веднага.Там в болницата ми казаха първите 2 дни освен малката да я слагам на гърда при всеки плач и да се цедя за да слезе по бързо кърмата.
За столовите клетки има един– който никой не споменава .В началото се дава нещо като капаро в размер горе долу на 1000лв ,но не винаги взетите стволови клетки оцеляват и тогава това капаро изгаря и няма и дори съхранени стволови клетки .Препоръчвам добре да проучите банката за съхранение и да намерите отзови за нея защото съм чувала за доста такива случай

# 512
Bubeto2401, да, за "Майчин дом" - София става въпрос. Ще поразпитам след няколко дни, тези дни ги изписват, тогава ми се струва, че ще е по-удобно за по-дълги разговори. Засега знам, че е доволна от лекарите и от грижите, макар да беше без избор на екип, не че не можеше да си го позволи, просто беше с нагласата, че в МД работят специалисти и че като им се довериш, ще си свършат работата перфектно. Беше и наясно с не-луксозната обстановка, но беше решила да не се "впечатлява" толкова.

# 513
Здравейте, отдавна не съм се разписвала, но ви следя редовно Hug

Bubeto2401, аз съм раждала в МД. Бях на 12-ти етаж. Бебето не го взимат за тоалет, а го къпят пред теб. Между всеки две стаи има общо помещение за къпане и смяна на памперси и кантар. Реално може и сама да ги вършиш тези неща. Последното хранене е в 12 часа, до 6 часа сутринта не се дава на бебетата нищо. За мен това е твърде дълъг период, а и не съм на мнение, че от първия си ден бебето трябва да се храни под режим. Първата нощ дъщеря ми изобщо не мигна, плачеще от глад, АМ не ми дадаха, защото през нощта не се дава. Раздвам се, че беше при мен, поне да я глагам на гърда. После нещата се регулираха. Аз бях нормално раждане, за някои момичетата със секцио може би по-удачен вариант е друг да се грижи за бебето, но въпрос на преценка. От друга страна, имах познати, които бяха на 7-ми етаж, те споделиха, че там акушерките са много по-любезни и отзивчиви  Grinning Това са ми общо взето впечатленията. Дано съм ти била полезна  Hug

# 514
Благодаря на всички за коментарите по повод престоя на бебето в стаята денонощно. Аз клоня към този вариант засега  Simple Smile Иначе сега бях на пазар и си накупувах разни неща за болницата. Въпреки, че съм предубедена към еднократните гащи си взех 5бр. На Canpol. Но ще разчитам най-вече на бикини тип бабешки за болницата  Joy

# 515
Здравейте момичета Честита Нова Година на всички нека бъде здрава и щастлива, изпълнена само с положителни емоции.

Аз ви следя редовно за сега се бутаме, много трудно и много бавно ми минават тези дни...

Искам да ви попитам на някой от вас да са й казвали, че има много води. Последно на 29 моята лекарка това ми изцепи и сега съм в чуденка това добре ли е... newsm78

Относно престоя с бебето в болница, моя съвет е, колкото се може повече си почивайте- това означава, че ако може да го оставите в общо помещение или там в завсисимост от болницата го оставете . Като се приберете в къщи ще сте нон стоп заедно и ще му изградите режима. Казвам го, защото моята дъщеря беше 7 дни в болница заради инфекция от водите, малко бебе 2450, както й казваха "вялата госпожица" не засука ведна плюс това аз съм с плоски зърна - беше почти изцяло на АМ под режим там , знаете как е в болница и това докато се приберем. Вкъщи беше изцяло на Кърма 8м кърмила съм я до 15м и на поискване... всеки сам да си прави извода Simple Smile

Имаше в моята стая една майка,на която и беше второ и на нея само й носиха детето за храненията - тогава каза ' Сега трябва да си почивам, за да мога да му дам  цялото си внимание после' , тогава си помислих ама, че хора... но е права. В болничната човек трябва да се възстанови, а кърмата ще слезе бебето ще засуче, важно е мама да е ОК, че всичко от нея зависи после Simple Smile

Споделям опит, но знам че всяко дете е различно и всеки има свое виждане на нещата ....

# 516
Аз също съм на мнение, че в болницата майката трябва да се възстанови, а и да се настрои психически. При мен след първото раждане малката беше в стаята при мен след първия ден, а нощем я взимаха, за което съм благодарна.    Както споделих, аз съм с плоски зърна и това оказа голям стрес върху желанието ми да кърмя- след като ми слезе кърмата, акушерките започнаха да ме натискат да кърмя, но то все не ставаше, педиатърката ми се накара, че имам проблем, и общо взето ме оставиха сама да се оправям. Накрая малката беше толкова озверяла от глад, че трябваше да ходя и да им се моля да й дадат АМ, при което отговорът беше- "Не, ти трябва сама да я приучиш да суче, пробвай пак!" Вкъщи вече този стрес поспадна, и се помъчихме още малко с кърменето, но уви- не ни се получи!
По въпроса със замразяването на стволови клетки аз мисля, че споделих преди време- ще раждам в болница Надежда и ще ползвам услугите на тяхната тъканна банка- Биорегенерация. Така доколкото знам ще имам 500лв. отстъпка от цената, която е 5000лв. за клетки от кръв и от тъкан на пъпната връв.По принцип ако раждаш в друга болница, също може да се ползват услугите им, разбира се, без отстъпката.

# 517
Добро утро (Добър ден) !!! Rolling Eyes
Снощи си легнах към 21.30ч и сутринта бебона ме нарита хубаво в 5,30ч и сънят беше мираж  Joy Та съм от ранобудните. Разчистила съм се сериозно, детето играе с един пластелин, който се е набил по килима и съм в приключение по премахването му. Освен това трябваше да прибера изкуствената елха и сега пада голямото следпразнично чистене и подреждане.
Извадих още бебешки неща, които чакат да бъдат изпрани и изгладени. На 31.12. си поръчах 4-крилен гардероб, очаквам до месец да го доставят и да пренаредим на ново мебелите в спалнята.
Искаше ми се да сменя и пердетата, но това малко преди термин май ще е, че включва и миене на прозорци  hahaha
Абе, общо взето подготовката не спира.
Хайде на отчет ...  Mr. Green
Сетих се, че май не сме си избирали вестителки, които да информират за новини около появили се бебоци  newsm78

# 518
Здравейте, при нас нищо ново, в събота с бъдещата кака извадихме нейните бебешки дрешки и отделихме годното и това което е най-малко и ще стане за старт на новата беба. Естествено 3-4 неща бяха присвоени от каката за "нейните бебета".
Бебка рита и се върти доста активно тези дни, снощи имаха "разговор" с таткото. До скоро като че ли се криеше от него, той тъкмо реши да и се порадва и тя взене че се кротне и "ни шава, ни мърда" както се казва..
А иначе сме на преглед  и ЖК на 8-ми, тогава ще ходя и да купя някои неща за багажчето, че вече преполових 7-мия и е крайно време да се стягам малко по малко.
Слънчев и усмихнат ден от нас! 

# 519
Привет, момичета Simple Smile До сега не съм ви следила или писала, но смятам да се поправя занапред. Във връзка с обсъжданата тема дали бебетата да са при майките в родилния дом, аз със сина ми се вслушах в съвета на мамчето от съседното легло и първите 2-3 нощи го оставях да спи при другите бебоци (през деня си беше при мен), а чак после си го взех (стояхме 8 дни в болница). И добре, че направих така, защото вкъщи работата и умората наистина са много повече...
Zara_varbara, по отношение на водите - аз имам обратният проблем - води на долна граница от около месец насам... Съсипаха ме от изследвания, всяко от които придружено от съответните притеснения и нерви, ходя по 1-2 пъти седмично на консултация (днес и в четвъртък пак съм там) и не успяха да открият причината. За сметка на това ме наплашиха ужасно много с едно от изследванията, но нищо не мога да направя, освен да се моля всичко да ОК. Накрая и аз и докторката ми просто решихме да стискаме палци всичко да е наред и да се касае за някаква атипична бременност, което също е възможно. Така, че - не зная какво да ти кажа, освен, че ти пожелавам да е нещо, което не оказва влияние на теб и бебчо  newsm17 За да си по-спокойна попитай колко точно са ти в повече водите, за да не се окаже, че някакво наистина леко отклонение от нормите те притеснява излишно.

# 520
Merry-mimi, при намалели води знам, че препоръчват да се пие много кокосово мляко  Peace

# 521
Хайде и аз на отчет  LaughingНа връщане от Н.Г. минахме през Джъмбо и взех от там няколко бодита,2-3 плюшени гащеризончета и шапчица с ръкавички( на Мечо Пух,много ми хареса  Laughing).Засега това съм купила,към края на месеца вече основно ще пазарувам ританки,блузки,пелени и др.За памперсите също ще взема на Памперс Премиум.Относно престоя на бебето в болницата-аз като родих първото,понеже беше 23:00 часа,го взеха и казаха,че сега трябва да си почина и наспя,сложиха ме в една стая ,накараха една санитарка да легне с мен да не съм сама  Laughing ,а аз бях толкова развълнувана,че цяла нощ я разпитвах за бебето-къде е,какво му правят,такива неща.. Laughing,много добра жена беше.На другия ден ми го донесоха и повече не са го вземали,кърмех го когато преценявах и това е.. Laughing

# 522
Честита 2015-та година и от мен! Пожелавам на всички една прекрасна, изпълнена само с хубави вълнения година! Simple Smile

Не съм се включвала отдавна, но ви следя стриктно. По въпроса дали бебето да е при родилката - и аз не знам кое е по-добре. Аз бях секцио и стоях 5 дни в болницата, бебчо не ми го оставяха през нощта, но изобщо не съм си почивала, а бях в една непрекъсната въртележка заради огромното количество кърма - "топли компреси преди цедене - цедене с помпата - студени компреси". Може би ми бяха тесни каналите или неразработени, но ми беше трудничко в началото докато се регулира кърмата (после и бучки имах, та пих лецитин). Но след това нямахме проблеми и малчо го кърмих година и 8 месеца, та искам да кажа да не се плашат новите мами, ако първоначално имат проблеми с кърменето Simple Smile

Иначе не мога да се отчета, не съм виждала бебче отдавна, защото АГ беше отпуска. Но като прочетох, че при февруарките имам бебета  Shocked , започнах да си правя и аз списъка за болницата.

# 523
Здравейте, момичета!
Честита нова година, да сте здрави и усмихнати през цялата година! Здрави и послушни бебчета през март Simple Smile
Аз вече съм +8 кг и ми тежат.
Още не сме купили почти нищо, но пък вече получих от приятелка, която роди момченце през март 2014 един огромен чувал с дрешки - повечето не личи да са ползвани Simple Smile
Чакам и кошница за кола, шезлонг и няколко други подобни от други приятели.
Харесах легло в Икеа, но не намерих подходящ скрин и в следващите дни мисля да проверя Айко и Малечко. Хареаах и количка, но ще обиколя още малко преди да купувам.
Все пак терминът ми е в края на март, та все си мисля, че имам време.

Между другото от днес до 10 януари в Комсед има 30% намаление.
Е сега намазах, с евтин подарък за моята Ива за Ивановден  Laughing

# 524
И аз видях намалението в Комсед и малко им се дразня. Аз разглеждам кошарите, а то там 1 снимка няма дето се вика.  #Cussing out Само цени сложили  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт