Отговори
# 90
  • София
И аз да споделя опит по обсъжданите теми. От всичко прочетено все повече се убеждавам, че наистина най-важно е какво ще е бебето и с какво време/възможности ще разполагаме. За мен също е важно да се водим от бебето, азащото налагането на режими и правила си е стрес и за родителите и за бебето. Ние предполагаме, но в крайна сметка бебетата си разполагат Simple Smile (съвсем са си като малки богове у дома). Сега има толкова много информация и на български и на английски, че всеки може да си избере какво ще е най-удачно за неговото бебе и неговата ситуация. Мен са ме гледали със захар и кисело мляко, моята дъщеря е гледана по съвсем различен начин. И двете сме станали хора.  
Относно водата за изплакване - аз също никога не съм давала вода (със/без захар) на дъщеря ми за изплакване докато съм я кърмила (около 9м.), просто защото първите няколко седмици след болницата тя много спеше. Събуждаше се, цокаше около половин час и заспиваше докато цока и после пак се събуждаше, гладна, след три часа. Просто не будуваше, а не мога да я събудя след ядене само за да й изплакна устата с вода Simple Smile.  Никога не съм й правила режим, падна ми се такова бебе, което обаче сега въобще не ще да спи. Също много повръщаше още от родилното, както и много други бебета и реално трябваше постоянно да й я плакна устата, което е абсурдно за мен.
Никога не е развивала млечица.
И относно къпането ще внеса смут, че ние не сме я къпали всеки ден. Мисля беше около 1-2 пъти седмично. В началото и аз на чешмата, после в една ваничка на Икеа, която още ползва. В болницата бебето беше при мен и всеки ден ги къпеха на чешмата, под течеща вода. Аз самата не виждах смисъл да я къпя всеки ден, защото първите няколко месеца бебето нито се потеше, нито пипаше мръсни неща, нито ходеше по някакви мръсни места. Дупето миехме при всяко наакване, обаче. Е сега се къпе почти всеки ден и обожава водата. С другото бебе може би ще е различно, понеже все пак ще има друго щъкащо дете наоколо, което няма как да опазиш да се вре и пипа бебето Simple Smile и си мисля, че ще трябва по-често къпане. Всекиму според нуждите Simple Smile
Жълтеница имахме доста силно изразена още в родилния дом (тя се роди в 37ма седмица и по-ранното раждане е един фактор за по-изразена жълтеница), но преди да ни пуснат вкъщи ни направиха изследване на нивата на билирубин и прецениха че всичко е ОК.    

# 91
Здравей те майчета!Искам нещо да ви питам мойта доги днес ми ме гледа на 4Д видеозон,но снимките не са ми цветни може ли това да е 3Д и да ми взела пари като за 4Д?Защото те са черно бели и казае не може да ми направи диск от прегледа!

# 92
Ивка-88, може би ще ти е полезно да прочетеш какво всъщност е 2д, 3д и 4 д, ето тук е обяснено много добре:
http://www.mc-markovs.com/index.php?Itemid=158&id=91&opt … ent&task=view

Обърни внимание, че феталната морфология се прави в режим 2д, т.е. е достатъчно друизмерно да видят плода; 3д - плодът се вижда триизмерно, т.е. го виждаш обемен, а 4д прибавя и движение, т.е. виждаш като на кино как бебето мърда, рита и т.н. Т.е. дали снимките, които си получила, са цветни или чернобели, няма отношение в какъв режим е ползван апаратът.

# 93
Здравей те майчета!Искам нещо да ви питам мойта доги днес ми ме гледа на 4Д видеозон,но снимките не са ми цветни може ли това да е 3Д и да ми взела пари като за 4Д?Защото те са черно бели и казае не може да ми направи диск от прегледа!
Снимките не са ти цветни,, защото нямат цветен принтер, и моята снимка е черно бяла.На мен не ми направиха видео, защото съм имала малко околоплодни води и качеството на видеото нямаше да е добро. Цената за 3д и 4д една и съща и разликата е почти никаква!

# 94
Да мина на отчет и аз, днес мина ЖК и всичко е наред, растем и хубавеем, почти килограм е станал младежа и си спеше необезпокоявано  Mr. Green

# 95
Момичета, вече съм спокойна! Преди малко се прибрах от преглед, болките и контракциите ми са от стегнатите дънки, с които си ходя... Мислех, че ще изкарам с едни дънки за бременни цялата бременност, но си раста доста бързо и е време да ги сменя с нещо по-свободно. Бебенцето чак се беше разсърдило и ми беше обърнало гръб, а лекарката ми се накара яко. Оказа се, че и хемоглобинът ми е нисък и ми изписаха хапченца. Още на връщане от прегледа минах да си купя удобен клин да не изтезавам малкия, че ще ме намрази още преди да сме се запознали. Иначе всичко си му е наред, лежи си на топло човекът. Не знам при вас как е, но напоследък мен ме спуква от бой, голямо ритане пада и денем, и нощем и коремът ми придобива странни форми Simple Smile
 За водички, къпания и т.н. не мога да дам мнение, тъй като нямам никакъв опит и почти никакви раждали близки. На лекциите за бременни казват да се ръководим от мъниците - те ще ни подсказват как да постъпим.
 Хубава седмица на всички!

# 96
БлагодАря Ви много момичета за бързите отговори!и аз да ви се похваля и моя мъж върви с една седмица напред поне така каза догито.за пръв път му видях ме с таткото дреболийките!И най-важното плацентата ми се е вдигнала най-накрая!Лек ден от мен!:-)

# 97
Здравейте момичета  Wink

Преди две седмици бях на ЖК и там АГ-то ми каза, че плацентата си ми е ниска, но имам и контракции, които аз не усещах. Но от няколко дни усещам по 2-3 на ден, няма болка, само стягане и то не на целия корем. Пия Нутри-маг и Но-шпа... Обадих се на АГ-то да я питам по колко контракции на ден е нормално да имам и тя ми отговори, че въобще не било нормално да имам, да си пия хапчетата и да лежа.
Вие усещате ли нещо подобно?

# 98
Krasito, както ти е казал АГ не е нормално да имаш контракции. Пий хапчетата и лежи постоянно, дано се повлияят. Ако положението стане по-сериозно се обади пак, понякога се налага да се включат и системи. Дано всичко е наред!

# 99
Преди две седмици бях на ЖК и там АГ-то ми каза, че плацентата си ми е ниска, но имам и контракции, които аз не усещах. Но от няколко дни усещам по 2-3 на ден, няма болка, само стягане и то не на целия корем. Пия Нутри-маг и Но-шпа... Обадих се на АГ-то да я питам по колко контракции на ден е нормално да имам и тя ми отговори, че въобще не било нормално да имам, да си пия хапчетата и да лежа.
Вие усещате ли нещо подобно?
Не се стресирай предварително   bouquet Аз съм с контракции от доооооста време вече,та- лежиш колкото повече можеш, не вдигаш,не се сгъваш, спиш наляво ( по гръб и надясно се притиска вена кава и се нарушава кръвотока), пиеш хаповете ( по колко пиеш? може да се увеличат ако има нужда,т.е. ако зачестят контракциите), спираш кафето (ако пиеш). Ако контракциите са повече от 3-4 на час за повече от 2 поредни часа- отиваш в болницата да те включат на системи. Пак казвам,не се стресирай предварително, има много теми за лежащи майчета-може да надникнеш и там.  Hug

# 100
Нутри-мага го пия 3х1, а пък Но-шпа 3х2.
Аз постоянно лежа, но това за спането наляво не го знаех. Предимно надясно спя и понякога се усещам през нощта, че съм по гръб. А кафе не пия Simple Smile
Благодаря ти за съветите   bouquet, наистина ми е голям шок, пък и аз съм си паника... а и с тази плацента превия (частична) още повече ги мисля нещата.

# 101
Не се шашкай наистина, само ще си навредиш така Simple Smile

Аз от повече от месец имам неболезнени контракции, като броят им варира - 3-4-5. Според АГ не са притеснителни. Пия магнерот и гледам да не се претоварвам. На следващата ЖК просто им обърни внимание, хубаво е да се види шийката - понякога тези контракции водят до скъсяването й.

# 102
Ами следващата ми консултация е чак на 07.01., а пък аз взех и си записах час при друг лекар на частно и сега в сряда съм там. Ще видя какво ще ми кажат, дано новините са малко по - добри  Praynig

# 103
Мила не се притеснявай аз от 18г.с съм с неболезнени контракции които са били по 3, 4 на час, бяха доста на брой, и аз пиех Нутри маг и ми го смениха с Магнерот 3х2, контракции намаляха но не спряха. даже преди седмица се върнах от болница че контракциите ми станаха болезнени и имах болки в кръста. Да ти кажа аз съм химик, правя анализи на лекарства и този Нутри маг е хранителна добавка, а добавките са с по малко контрол! Магнерот и Магнерича са лекарствени продукти и мисля че са по добри! Аз и сега съм на 3х2 Магнерот и 3х2 Но шпа, и пак си получавам контракции и то болезнени, следят ми шийката всеки път! Мой съвет говори с АГ да ти смени Нутри мага!

# 104
Ами и аз гледам, че на повечето се изписват Магнерот или Магнерич. Този Нутри-маг много рядко, а и не усещам да има някаква разлика, след като го пия вече повече от 10 дни.
Ще я питам да ми го смени.

Общи условия

Активация на акаунт