Отговори
# 345
Весела Коледа и от мен с малко закъснение! Снощи малко по спешност посетих Хирургиите със съмнения за изтичане на води  Sad аз съм в 28 г.с и 2 дни и хич не ми се видя нормално, та тичахме натам!

# 346
Весела Коледа и от мен с малко закъснение! Снощи малко по спешност посетих Хирургиите със съмнения за изтичане на води  Sad аз съм в 28 г.с и 2 дни и хич не ми се видя нормално, та тичахме натам!

Какво се оказа, всичко наред ли е?

# 347
Ами някакво възпаление което за два дни е придобило такива размери, че при ставане от леглото се усеща като изливане на течност  Sad питах доктора откъде може да е при положение,че на нас с ММ и секса ни е забранен и той каза,че при бременните често се случвали такива възпаления  Thinking

# 348
Белла дона, дано всичко е наред!  Praynig  Пуснаха ли ти изследвания?

# 349

Какво се оказа, всичко наред ли е?

леле ужас как сте сега?

# 350
даже се лекувам вече  Hug иначе бебето е добре,даже спеше като го гледаха,ама той май перманентно си спи  newsm78 стреснах се, защото съм чувала, че така могат малко по малко да изтичат водите, а количеството беше голямо.

# 351
Здравейте мамчетаааааа   bouquet  bouquet  bouquet

Как изкарахте празниците?
На кой какво се падна от питката ? При мен уж здравето се падна, ха да видим Simple Smile Паричката отиде в къщата, а на тати му се падна бобчето, та се очаква той да е домошара тази година Wink А на малчо в символично отчупеното парченце му се падна плодородието Simple Smile Да ми е жив и здрав Simple Smile

белла дона, радвам се, че вече всичко е наред.  Hug Hug Hug

И аз да се оплача, снощи за малко пак да ходя по спешност. Sad Бях вечерта на гости на приятели да празнуваме , че им се роди бебче - една малка прекрасна госпожица на име Теодора Simple Smile Пу-пу такава  ми е сладуранка малка, иде ми да я изпапка Simple Smile Та, цяла вечер приказки, разкази и сме се смели с пълно гърло, буквално за малко да се напишкам от смях, а малкия и той като се разрита , вече трети ден не се спира. Прибрах се вечерта, хапнах и легнах. И изведнъж ме сви корема около пъпа и цялата дясна страна, усещах го и доста твърд. Пих магнезии, но-шпа и сложих за всеки случай едно утрогестанче, че имах останало. ММ беше нощна смяна и така се притесних, че ако нещо стане трябва сама да се оправям. Ама за щастие след дълго наместване в кревата, явно и хапчетата подействаха, та съм заспала. На сутринта нищо ми нямаше. Не знам дали от преумора, понеже и през деня доста се натоварих - ходих до болницата да видя моята приятелка, после на пазар(малко тежичка ми беше май торбата, ама го разбрах едва като я качих в нас), хайде после да почистя... Та след тази случка май ще си поседя кротко на дупето и няма да се озорвам така. Дано не се повтаря.

# 352
ДаноДано всичко е наред при теб.  Аз цяла нощ не можах да спя. Sad какво е това безсъние дето ме е хванало,  незнам Sad не мога да си намеря място...

# 353
  • близо под тепетата
Здравейте на всички! Весели празници и много положителни емоции   bouquet Hug

Smehuranka, със сигурност е било заради претоварването през деня, и на мен ми се е случвало. Лекарката казва да се почива по-активно  Peace

За протокола-аз съм в 29г.с., утре 30 г.с.-с термин 08/03/2015-момиченце. Имах ниско разположена плацента, почти от началото на бремеността съм на магнерот и желязо. По едно време бях прокървила, но се оправих с ударните дози магнерот и сексуално въздържание. Whistling
Не са ми предписвали никакви витамини, но мисля да си взема някакви, понеже чета, че всички пият по нещо.
В понеделник бях на ЖК и се шокирах като ми казаха, че вървим с 2 седмици напред. Цели 1554гр  Shocked а на ФМ преди месец грамажите бяха като за бебче с 1 седмица изоставащо. Явно страстта ми към сладките неща е оказала влияние. Кръвната ми захар беше 4.47, което си е в нормите, обаче лекарката ми каза да намаля приемът на въглехидрати до минимум - никакви сладки, хляб, картофи, макарони, ориз, грах, и т.н. А аз както не обичам да ям месо, не ми остава голям избор  Confused
До тук съм +10кг и се надявам да съм до мах. + 15кг, че после и сваляне искат. 

Засега разглеждам сайтовете за колички, чета теми....че малко остана, а на нищо не сме се спрели. И още списъци за другите бебешки неща да правя, как бързо минава времето, а сме и в ремонт...  #Crazy 

# 354
Smehuranka, и аз мисля, че е било от претоварване - почивай си повече! Аз дните преди Бъдни вечер се поизсилих - обикалях за подаръци, пазарувах, сладки пекох...и изкарах почти целия 24-ти с контракции, чак но шпа пих. Сега съм решила и аз да си поседя на д-то, особено пък както е заледено навън хич не е за обикаляне.

Вие какво ще правите на НГ? Не се усещам във форма за гости и излизания, да не говорим, че към 10 ми се доспива  Whistling Та ние май ще сме вкъщи.

Момичета, дайте идея с какво да почистя рафтчетата на гардероба, в който ще слагаме нещата на бебето. Иска ми се нещо за дезикнфекция и после само с вода може би, за да не остава от препарата. Но е дърво и не съм сигурна, дали Пронто-то, с което бърша по принцип е достатъчен... newsm78

# 355
Здравейте момичета , Весели Празници на всички.Аз малко се позагубих ,ама бях при нашите за 1 седмица с малката ,много добре си изкарахме даже и сняг имаше е на за 25 ама пак е нещо.
Аз и  малката сме болни от 26.12. аз съм с ужасна хрема и червено гърло и се лекувам с Прополки, чай и капки за нос Ксилометазолинт детските .А малката е с една торба сиропи надявам се до НГ да се опарим ,защото е ужасно.
JT аз доколкото се сещам имаше на Cicho (надявам се да не прозвочи като реклама) един дезенфектант в голяма бутилка точно за играчки и повърхности всякакви и е без отмиване след това мисля ,че беше от сорта на 7-8 лв.

# 356
dianagk, и аз се боря с безсънието и установих, че топлото мляко преди лягане малко ме отпуска и успявам да заспя. Естествено ставам към 5 пъти до 00, но пак си е нещо Simple Smile

magito1986, добре дошла при нас !   bouquet За теглото не се притеснявай - повечето от нас май вече сме ударили 9-10 отгоре та заедно ще се борим после със свалянето Wink А за бебо не е толкова много 1.5кг за 29г.с.  а и различните машини мерят различно. Примерно бебока  на моята приятелка 10 дни преди да роди го изкараха 3.600, а се роди няма и 3.200. Хапвай си каквото ти се яде, аз така правя Wink

JT, за НГ и аз мисля да сме си двамата с ММ , да спретна една хубава вечеря, а после пред телевизора с хубаво филмче, пуканки и чаша вино.
Колкото до препарата, аз почистих леглото и шкафчетата на малчо с гъба напоена с бебешки препарат за съдове и после два три пъти с мокър парцал. Пронтото не мисля, че е подходящо, понеже то оставя слой отгоре а си е доста химия за новородено. Дори отвън на шкафчетата, а и мирише доста силно. Друг вариант е белината в минимално количество върху мокра кърпа за дезинфекция и после пак влажен парцал да се отмие.

# 357
valari, това на Чико същото ли е като разтворът за студена стерилизация? Мислих си за него, но пише, че за дезикнфекция нещата трябва да престоят в него 30 мин, т.е. за забърсване само не знам ще свърши ли работа? newsm78

Смехуранка, мерси   bouquet Ще купувам такъв препарат + нещо за пране и след НГ ще започвам Simple Smile

Времето лети направо  Shocked Смятах, че горе долу месец и половина остава и ме хваща шубето вече  Laughing

# 358
JT в БИО магазините има дезинфектанти, които ще ти свършат работа. Голяма част от тях са без отмиване. ПРедполагам ив бебешките борси за санитарни и хигиенни принадлежности ще има нещо .  Можеш да минеш рафтчетата с памучен тампон напоен в етилов спирт, миризмата ще изветрее бързо.  Peace

При нас традицията за късмети в баницата/питката е за новогодишната нощ, а не за Коледа.  Wink

Нова година ще празнуваме у дома. Даже и гости няма да каним, никакво желание нямам да чистя, приготвям, сервирам и т.н. Ще  приготвя по-специална вечеря за нас и ще си скучаем задружно тримцата  Grinning  Като нищо в 1:00 ще гушна възглавницата, типично по пенсионерски!  Laughing

Първите дни на новата година ще спретна багаж за болницата, имам някои неща да купя  и ще се възползвам докато съпруга ми е у дома. Ще пазаря памперси, превръзки, биберони, няколко пеленки , това - онова..  Wink   Слагам и една нощница в сака и готово !

# 359
  • близо под тепетата
Smehuranka, мерси за успокоението,   bouquet ама като четох, че от това по-късно може бебка да си изпати(затлъстяване), по-добре да се въздържам до колкото мога.  Иначе и аз четох, че има винаги разминаване в размерите на ехограф и "на живо".

JT, и аз като ShySun мисля, че е достатъчно с някакъв по-силен алкохол да се дезинфектира. Може и с по-силна ракия, сигурно  newsm78

ShySun, не е ли рано да подготвяш багажът?  Thinking
Всички сте се запасили вече с някои неща, пък аз си чакам. Всеки около мен казва, че родителите не било хубаво да купуват нищо предварително. Пък за късмет или не-аз съм суеверна и сега само списъци правя. После се връчват на бабите и те да действат.

Този петък бяхме в Одрин на пазар и такива красиви неща за бебенца видях, искаше ми се всичко да накупя  Heart Eyes  Но към февруари ще е shopping-a там (от едната баба).
Имаше много симпатични комплектчета за изписване, даже щяхме да вземем едно, но като го отворихме и пипнах материята  Naughty  уж пише, че е 100% памук, ама някак изкуствено ми стоеше. Не знам в БГ магазини как са, не съм гледала/търсила.

И ние за Нова година ще сме си вкъщи 5-мата(в това число 2 мини пинчера). Ще си наготвим хубави неща, бутилка вино и някоя анимация.

valari86, бързо да оздравявате! Лош период е сега, много пазене трябва.

Общи условия

Активация на акаунт