"Под елхата таз година и за Февруарче подаръци ще има" - 9-та тема

• 29 977
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
ДУ, мацки  Hug

Муце, ние се събудихме от 2-ри сън и вече дивеем Simple Smile

Моето вчера ми спретна следната програма: спа от 13,3- до 15,30; яде; после дивя до 18 и пак яде ... и заспа в 19, та до 5 Simple Smile И от тогава дивя; яде; спа и сега пак е във вихъра си Simple Smile

Мечева, дано сте овладели Т и днес вече всичко да е ОК  Praynig

Мами, да попитам: някой мисли ли да пуска поръчки от Теско и Асда, и ако се навие, да му пратя парички и линкове да ми поръча някой неща за бебка и средната?

Хайде, лек ден и без сАполи и болести, ей  Wink

# 76
Безобидничка  Heart Eyes аз снощи пуснах от Теското, но чрез посредник.

# 77
Къти,Безобидничка-благодаря ви за кафенцата!  Hug
Надявам се болничките да са по-добре...  Praynig

Момичета,искам да ви питам-кога трябва да отида да  заявя,че ще ползвам и втората година майчинство и въобще какво точно се прави-молба ли се пише? newsm78 Иначе вчера разбрах,че от средата на юни някъде ще трябва да съм на работа...

# 78
  • NE
Муце Отидете до спешното, най-малкото ще ви изпишат нещо докато ви прегледа ЛЛ.
Бизи Ще ги видим буйките, че всичко хвърчи от краката. ooooh!
Тачи Браво на Бобо. Как хубаво се задържа прав. Hug
Дуче Аз бях така лятото. Само вечер се почваше една мъка, но от самосебе си се оправи. Трябва си и поне 6 ч. сън и спокойствие. Пробвай сминдух. Май се даваше 3х1. Попитай в кърмаческият подфорум.
Къти Аз отдавна се спрях с приказките, че ме боли книжките да се мачкат само. Сега купувам с дебели корици и страници и кратки стихчета и почва да ми обръща някакво внимание.
Съни Вероятно се пише молба. Аз смятам септември да се върна на работа, но само ако майка гледа Вилито вкъщи. Много съм анти настроена към яслите. А и яслата тук е на 2 км, тоест в другият край на  града.
Безобидничка Последно се заребих към Next с безплатната им доставка от UK за точно 3 дни и чак след годинката ще пазаря дрешки пак.

# 79
Кисче Heart Eyes Ето тук виж, това намерих като информация, а Ето тук е приложение 3
Дано да съм била полезна Hug
Иначе аз не знам кога ще започна работа и как и какво, още съм много неориентирана в това, какво искам да правя и с какво да се занимавам Rolling Eyes
Като свърши майчинството сигурно ще постоя още малко у дома и от лятото ще го мисля ooooh!

Флауърче Heart Eyes ами забелязах вчера, че докато чета Мони ме гледа с голям интерес, а книгата дори не я докосна  Shocked само надничаше на няколко пъти да види какво толкова гледам, нещо не му хареса и до там. Е, предполагам като има рисунки няма да е точно така, но ще се пробваме Laughing

# 80
Здравейте и добро утро! То вече добър ден стана, ама нищо  Mr. Green
И ние сме ранобудници - към 6 и нещо пак стана. Можеше и още да спи, ама аз я разбудих като я преобух.
Скрит текст:
Ейй пак мокра до ушите. Два пъти съм я сменяла тая нощ, а дори не са толкова пълни памперсите. Онзи ден я забелязах докато пишка - ми той памперса попива все едно е плат и тръгва да излиза през материята. Тфа от гадните кашони дет купих. А на пакети Пуфиса издържа 12ч+ и пълееен, пълен ви казвам и пак не пропуска. Аххх как ме е яд. Имам и още половин кашон.

Гери, благодаря за съветите. Предния път бяхте казали пак за сминдуха, но защо го подминах не знам.Ще гледам да го взема. А за спането - и аз прилягах с Бобче, но напоследък се наспива по-бързо и аз докато хапна, докато легна и затворя очите и туп!- тя будна. Само ми се размътва главата и не си и правя труда да легна вече.  Crossing Arms
Мусе,  бързо оздравяване  Hug

Да ви кажа, че кафе не съм пила сигурно от месец и нещо. Не знам защо и аз. А не пропусках сутрешното ..мммм  Heart Eyes Що тъй , не знам  Laughing

Отивам да забавлявам дребното.Уж щеше да спи - само ме подлъга и сега дивее и дърпа щорите от кошарата  Crazy
  bouquet

# 81
Дученце  Heart Eyes какви памперси купуваш?

# 82
Дученце-сега се сещам,че на мен и тези пресните фурми в кутия ми повишаваха кърмата!  Peace
Къти-мерси за инфото!  Hug Мен всъщност повече ме интересува крайния срок,че един мой познат,който беше взел майчинството,защото майката се върна на работа,закъсня с една седмица подаването на документи-съответно като не ги е подал се води,че трябвало да отиде на работа и го уволниха-никой не му се обади да го подсети (то май и няма такава практика де-или зависи от работодателя...)!  ooooh!
А за мамите от Сф-аз напоследък купувам едни френски памперси-Labell (от магазина на Пиротска за перилните препарати,малко са по-плътни и дълбочки от зеления Памперс) и съм много доволна,а и 62 броики 4-ка струват 13 лв!

# 83
  • NE
Дуче Аз точно защото не ни издържаше Пуфиса цяла нощ и го смених с Памперс, хем взимах първите само на пакети. Още от родилното минахме на Пуфис и в началото беше ок, но сменях по 10 памперса на денонощие с акането на поразия. Сега съм доволна от Памперс защото държат. Редовно минаваме с 2 на денонощие от няколко месеца. От тях взимам кашони и съм доволна. Един кашон ми заминава за месец някъде.

# 84
Как така с 2 паперса на денонощие newsm78 24часа с 2 памперса?
Да не би аз да сменям памперси на поразия? Сменям преди всяко хранене - 5 и + опълнителните "спешни" случаи newsm78
Иначе и ние сме с памперс - всички пробвах, но памперса ми е най-добре.
Кисче обадих се на свекърва ми /главен инспектор в НОИ/ и ми обясни, че срока е 410дни след датата на термина ти трябва да се подадът документите.
Даде ми с мен пример : термина ми беше на 12ти февруари - до 15ти март трябва да подам документите за 2рата година. не се бъркайте по 410 дни, защото имаме изплатени /още преди/ 45дена болничен преди термина, та за това така се смятало. Общо взето ми каза, че документи се подават до 15то число на следващия месец. Която е била с термин 27ми февруари/примерно/ трябва да подаде документи до 15ти март, която е била с термин 1ви февруари пак е с този срок.
Дано да съм обяснила добре Hug Абеее общо взето, след датата на термина, който ви е бил по най-бързия начин /според мен/ трябва да се пуснат документите Whistling

Свекито ми даде инфо, че майчинствата ще бъдат приведени до 19то число този месец, че януари ще почиват и ще ги пуснат по-рано.
Следващото майчинство ще е чак февруари Rolling Eyes

# 85
Къти,ама не само името ти е златно!  Heart Eyes Много,много благодаря-моят термин беше 3-ти март,ама малката се роди на 12-ти февруари-сега започвам да изчислявам (много ме бива в сметките хаха  Crazy)!!! Абе до колкото разбирам до 15-ти март е хубаво да съм подала документите-нали?  newsm78

# 86
абе.... общо взето да, мине ли ти термина пускай документите, макар, че имало 1 месец срок /според зависи кога е бил термина/ ама... аз й казах моите документи още на 13ти февруари да ги пуска.
Щото аз с такива неща не съм се занимавала, тя ми ги оправя нещата Hug

# 87
Ооо, и мен ме интересува същото , Съни.
Благодаря за ценното инфо, Къти  bouquet тъкмо мислех да пиша в темата Майчинството-счетоводно, там момичетата обясняват всичко много конкретно, имаи актуални документи приложени. Знам аз, че ще трябва да си пожелаем "За много години" очи в очи с шефа , и преди средата на януари ще трябва да навестя офиса.

Пък ний си имаме зъбчееее newsm44 на мама зайчето, първото ни зъбченце, не мислех че пък толкова ще му се израдвам, и се надявах ей така по-късничко да избие. Та ей го на, растат дечицата. И явно това го мъчи малкото Hug

Някво слънце се опитва да пробиве в мъглата и навън е все едно минаваш през кюмюрен дим и шашки, ама че време  Crossing Arms

# 88
Мусе, дано бързо и леко да мине.
Бизи, честит зъб!
Къти, приятно четене!
Безобидна, вкъщи също има някакви аномалии със съня...
Да ви кажа, днес каша закусвах. С ябълки и ванилия. Много е хубава. Детето изяде точно 5 лъжици. Отказва всичко, даже и мляко след това. В чудо съм...
И имаме новина! Вчера влезнах в дънки от преди бременността! Няма по-хубав коледен подарък за мен! Е, ластични са и с колан ги носих, ама.. Все пак си е постижение!;)
Днес получих още картички и много се зарадвах! Довечера да взема да седна на лаптопа и да ви пиша благодарности наред...
Детето ходи доста активно и мисля да правя питката на Коледа. Дайте нещо рецепти за майки, вързани в ръцете!;)
Посещам се да питам Аничка какво е хванала нейната на прощъпулника...

# 89
Здравейте! Simple Smile
Злати, права е Съни - не само името ти е златно!  Hug Още преди да се заинтригувам и вече има пълно инфо! Много благодаря и аз - на теб и на свеки!   bouquet
Бизи, честито първо зъбче! Да е здравичко и хубавичко като детенцето!  Heart Eyes
Феичка, и аз се оцъклих при данните 2 пелени/24 часа.  Shocked Не че ние сме бог знае колко далеч с нашите 3-4 на денонощие, ама 2 броя си е рекорд! Аз писах и преди, че от Pufies бях доволна, само последната партида нещо беше калпава и се дразнех като Дучето, та сега сме с Molfix, които неочаквано за мен се оказаха ОК, а после сме с памперсите от Фантастико. Simple Smile
А да ви питам - мислите ли, че бебчето може да се изприщи по дупето от пелените? Рали беше няколко дни подсечена (когато ви писах за калиевия перманганат) и това странно съвпадна с отварянето на Molfix-a. ЛЛ каза, че не е от това, ама да питам и вас какво мислите.
Хубав ден от нас, тук е мъгла, но това не е новина. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт