С какво ви дразнят свекървите- 39

• 62 675
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Много ми е странна историята с прабабата.Дете да не иска да си види подаръците от дядо Коледа ,за да стои с бабата Rolling Eyes Какво толкова забавно има там ,какво го прави ,как го забавлява ...Аз съм от другия тип майки ,дето не "дават" децата си дори и за няколко часа седмично  и след такива истории се убеждавам колко права съм била (за себе си !)
Детето до 5 - 6 годишна възраст не виждам смисъл да спи при баби,прабаби  ,лели и стринки ,особено пък системно. Бабката е прекрачила границата отдавна,аз не бих оставила нещата така.
Искам да попитам  pingu,ти лично как се чувстваш от цялата тази работа ?Аз бих се почувствала много зле ,ако детето ми предпочете да е с някой друг .Но аз съм си психо  Mr. Green

# 271
  • при късмета
Според мен детето на pingu не предпочита бабата или пък да я обича повече. Ще се повторя, но според мен детето просто е спокойно като се повтаря модела на който вече е свикнало.
Най-лошото в случая е, че по принцип родителите трябва да дават тази сигурност на малки деца (позната обстановка и ежедневие което се повтаря), а сега те са тези които би трябвало да я нарушат и променят. Получава се голям конфликт от гледна точка на детето и това ще го обърка.
Бабата е прекалила с манипулациите и дори да беше наистина самотна и със сигурност не го разбира и не го е направила с цел да изнудва детето, пак нямаше да я съжалявам. Все пак тя е манипулатора
pingu, ако съществува още във форума консултация с психолог, може да се замислиш да опишеш ситуацията и да поискаш съвет как да действаш.
Според детето трябва да стане част от вашето ежедневие, особено щом има и бебе и ходенто при бабата за някой друг час при липса на други ангажименти и без преспиване.
Все пак ти си знаеш най-добре и каквото предприемеш такъв ще е изхода

# 272
Много ми е странна историята с прабабата.Дете да не иска да си види подаръците от дядо Коледа ,за да стои с бабата Rolling Eyes Какво толкова забавно има там ,какво го прави ,как го забавлява ...Аз съм от другия тип майки ,дето не "дават" децата си дори и за няколко часа седмично  и след такива истории се убеждавам колко права съм била (за себе си !)
Детето до 5 - 6 годишна възраст не виждам смисъл да спи при баби,прабаби  ,лели и стринки ,особено пък системно. Бабката е прекрачила границата отдавна,аз не бих оставила нещата така.
Искам да попитам  pingu,ти лично как се чувстваш от цялата тази работа ?Аз бих се почувствала много зле ,ако детето ми предпочете да е с някой друг .Но аз съм си психо  Mr. Green

Каза Данчето, която всяка събота и неделя влачи деца при свекървата.

# 273
Не е толкова стара, сигурно на повечето от вас свекървите на толкова години, на колкото е прабабата ни, просто и тя и свекърва ми са раждали рано ( не са от етноса  Rolling Eyes , рано са им завъртяли главите  Laughing ). Малкия си е вкъщи и се радва на подаръците си Heart Eyes а аз на това, че сме заедно.
Трябва да е към 70-годишна според мен тая баба. Няма ли си приятелки, с които да се развлича?
Съгласна съм с Ма ко. Малко по малко променяте нещата. Но с мъжа ти трябва да сте категорични.

# 274
  • София
Моята прабаба също беше доста обсебваща. Баба е на майка ми, свекърва на нейната майка. Изгледала е вуйчо и майка ми, после двете със сестра ми, братовчед ми(той е на 9 г. сега). Баба ми не е имала особено голяма възможност да си гледа децата  защото прабаба веднага ги е "поела". Двете със сестра ми пък до първи клас си седяхме при нея на село, спяхме с нея(дори после през летните ваканции).Тя командваше до смъртта си(преди 2 години), всички бяха научени да се съгласяват с нея.  Тя дори не манипулираше, просто казва...и я слушат. Много я обичах(обичам), но осъзнавам, че е била твърде властна, тя е виновна за раздялата на баба ми и дядо ми. В крайна сметка, обаче, най-виновни са другите, които са се поддавали.
Всеки може да иска много неща, но в крайна сметка му е нужно "позволение".

# 275
Трещи,има разлика.Хие ходим цялото семейство и децата ми не се оставят там.
Също съм имала бебе,знам какво е.Дори и на село ,няма как да оставя децата да спят ,а аз да ида на кафе примерно.Защото моите не спят,будят се  за нещо постоянно и няма как да стане.Съжалявам ,ако си останала с впечатлението ,че през уикенда свекърва ми отглежда децата.Пак аз ги гледам,само че в нейната къща ! Mr. Green

# 276
  • София
Аз си оставям детето всяка Събота и Неделя при свекърите . Защо пък не? Детето си умира за мен ,на втория ден почва да звъни да си го взимам. Но има моменти в които едва дочаква да отиде при тях .  Свекърва ми е детска учителка и живеят близо до нас , изобщо не се притеснявам!
Понякога се дразня на някои неща , но няма как ,мълча си.

# 277
  • Бургас
Снощи минахме през свекърите да вземем едни неща, които девера беше донесъл. Преди това минахме да видим бабата на ММ /майка на свекъра/, която живее в съседния блок. Жената преди месец беше получила нещо като инсулт /лекарите така и не разбраха какво й е точно/. В много тежко състояние е, на легло. Просто си отива бавно жената Cry Като ни видя се разплака. И на мен ми се напълниха очите. Много болно ми стана да я видя в това състояние. Много готино бабе е и обичах смеха й. После минахме през свекърите и споделихме, че сме ходили да видим баба му и че се е разстроила, а свекъра казва с насмешка: "Тя като види внуците почва да реве. Ама П. и С. /братовчеди на мъжа ми/ като я видят, и те реват с нея". Хахаха, колко смешно  ooooh! Обяснявам му, че и на мен ми е станало мъчно и че е нормално внуците й да се разстройват, като виждат баба си в това състояние. Ама толкова подигравателно го каза, все едно са някакви женчовци. Момчетата все пак обичат баба си, а не си правят тънките сметки като свекъра как ще й вземат апартамента като умре. В редките пъти, в които виждам свекъра, говори за тоя пуст апартамент. Как щял да наплати на сестрите си и да отиде да живее там, какъв ремонт щял да му направи. Направо ми се гади....

# 278
  • Оптимист по принуда
Джули, този е кретен. Ако имате възможност, посещавайте я по-често жената. Дядо ми беше на легло, докато си отиде, най-голямата му радост беше да ни види, макар, че беше толкова объркан и не съм сигурна дали ни помнеше.
Каква едноклетъчна твар трябва да си, да си правиш явни сметки за имоти и пр., тоя да не мисли, че е вечен?

# 279
В редките пъти, в които виждам свекъра, говори за тоя пуст апартамент. Как щял да наплати на сестрите си и да отиде да живее там, какъв ремонт щял да му направи. Направо ми се гади....
Че откъде пари за ремонти, пък и преди това за изплащане на наследствени дялове, като все ви реве тоя свекър за парички? Или има откъде да измуфти човечеца newsm78

# 280
  • Бургас
В редките пъти, в които виждам свекъра, говори за тоя пуст апартамент. Как щял да наплати на сестрите си и да отиде да живее там, какъв ремонт щял да му направи. Направо ми се гади....
Че откъде пари за ремонти, пък и преди това за изплащане на наследствени дялове, като все ви реве тоя свекър за парички? Или има откъде да измуфти човечеца newsm78

Щял да си продаде неговия апартамент и да наплати на сестрите си техния дял. Били се разбрали още преди години ooooh! Реално сметките му за пореден път ще се окажат криви /нещо финансовата му култура яко куца/, защото парите от неговия дял, който възлиза на около 10 хил.евро, ще отидат за ремонти и то я стигнат, я не. Апартамента на бабата на ММ е много зле и бая пари трябва да се налеят, за да се приведе във вид. Не знам докъде ще му стигнат тези пари.
Съветвали сме свекърите да продадат апартамента си и да си купят някоя гарсониера, а с разликата да си посрещат разходите. Като почине майка му някой ден, ще го продадат и ще се сдобие с още пари. При положение, че няма да получат пенсии, е глупаво да наливаш пари в  по-голям апартамент и да живеете двама души в него. На тях не им трябва още място, а пари, защото тези хора живеят на магия. Не са нито социално, нито здравно осигурени.

# 281
Защо няма да получат пенсии,на каква възраст са.Не са ли работили някога изобщо/не работят ли в момента нещо...и казваш,че живеят така на магия без да внасят социални и здравни вноски???
На какво разчитат тогава-сега и един ден.... и двамата ли са така?

# 282
  • Бургас
Защо няма да получат пенсии,на каква възраст са.Не са ли работили някога изобщо/не работят ли в момента нещо...и казваш,че живеят така на магия без да внасят социални и здравни вноски???
На какво разчитат тогава-сега и един ден.... и двамата ли са така?

Свекърът е работил години в чужбина и не се е осигурявал в БГ /от която работа в чужбина получаваше доста добри пари, от които не задели абсолютно нищо/, свекървата е работила ниско платена работа. Най-вероятно ще получат социални пенсии или такива за възраст. Можеха поне да си плащат здравните осигуровки /20-ти на лева на месец/. Направо живея на тръни да не стане нещо, че трябва да им сърбаме попарата. По новините даваха, че за да си възстановиш здравните права от април догодина, трябва да платиш 2000лв. Ако им се случи нещо /което за възрастен човек си е почти задължително/ трябва да ходя да цакам в НАП два бона, за да получат мед. помощ. Миналата година като се разболя свекървата тичах до НАП-а да й плащам осигуровките, защото не си ги беше плащала. От кое време й говорихме да ходи да си ги плаща, но тя искала някой да я закара за ръчичка и да й свърши работата. Е, свърших я. Само аз си знам какво бягане беше в последния момент.
Явно разчитат на добросъвестността ни, че ако се случи да се разболеят, няма да ги оставим. Много им пука какво ще ни коства това на нас да им плащаме масрафа. Иначе свекъра вместо да си плаща здравните, всеки месец си плаща карта за фитнес.

П.П. 60-ти набор са.

# 283
  • София
Джули, моята свекърва е в същата ситуация. Само, че тя никога не е работила. Преди няколко месеца я подбутнахме да тръгне на компютърен курс към бюрото на труда и после беше на 3 месеца стаж в НОИ, но той свърши.
Това само е работила през целия си живот. Няма приход от никъде, до преди 3-4 години взимаха наем от апартамента, в който ще живеем. Но наемателят напусна, сега я гледа зълва ми.Моят мъж също им помага.
И на мен ми е напрегнато в един момент какво ще ни се стовари. Тя си има здравословни проблеми, последния път от допълнителното здравно осигуряване на мъжът ми покрихме някои неща, има опция член на семейството да се възползва.

# 284
  • Бургас
Винаги съм живяла с идеята да се помага на родителите и да не се оставят в нужда, без значение дали са моите, или на мъжа ми. Ама така ще ме е яд някой ден, че трябва да си лишавам детето, за да трябва да помагам на свекърите, които са тотални егоисти и използвачи и никога не са си мръднали пръста за нас, дори и когато сме ги молили.
Иначе мъжа ми по този повод казва "Да се оправят", ама надали ще каже това, ако някой пак реши да се каталясва /като майка му миналата година/. На мен ще ми е съвестно да ги оставя, въпреки че не заслужават да ги погледна, пък за него - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт