С какво ви дразнят свекървите- 39

• 62 018
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Деми, аз също съм си мислила дали не е заради това. Но моите наблюдения  са, че не е от финансови проблеми. В смисъл не са зле финансово.
Ние също носим по нещо, но ме притеснява, че ако купя всичко или сготвя у нас ще се разсърди, че сме тръгнали на гости с храната. А не става да питам защо не е сготвила.  Simple Smile
Благодаря ви, дами, за отговорите. Може и да разбера някога.  Simple Smile

Уди Алън, в един от филмите си казва - "пази се от хора, които ти казват, че искат да платят сметката". Който иска да плати сметката, ще намери начин да го направи, а няма само да го казва...Та и ти така - ами като се притесняваш, попитай я дали ще има против да сготвиш и да донесеш. Какво толкова?

# 436
Голям проблем с това ядене. Хеле пък, ако е бременна снахата. Дъщеря ми нищо не можеше да яде. А опитване - ей, ужас. Казвам аз, че не ям нещо си, ама не, опитай, ти такова не си яла.  А пържолите на свекъра, пържени в 3 пръста олио още си ги спомням.

# 437
Аз сложих на масата доста храна в чинии да си избере от това което има .Избра и махнах което я дразни.Насилих я лъжичка ошав ,че с лист индрише ми мирише прекрасно, само лъжичка сок.В мерака да опита.Това,което взеха за там ,не молих за опитване,мислех за което не вземат и  при мен не пипна-да не и се поще.Не е от зла умисъл ,но сега го виждам от друг ъгъл.

# 438
 Laughing На мен индришето ми мирише ужасно и да не съм бременна.

# 439

Айде де ,аз харесвам в компот и ошав листче...Добрата новина е ,че вече не и  е лошо и яде всичко.Ама що си мисля,че ще хареса моя вкус?

# 440
  • София

Айде де ,аз харесвам в компот и ошав листче...Добрата новина е ,че вече не и  е лошо и яде всичко.Ама що си мисля,че ще хареса моя вкус?

Едната свекърва вечно ме насилваше да й взимам от компотите и туршиите. Едни дебели стари кисели краставици - не отказвах, да не я обидя, после ги хвърлях, че не ги ядяхме. Обаче това не попречи един ден да чуя, че тя ни е хранила... Joy Затова вече си казвам нещо като не ми харесва. Сори - не ми харесва, няма да го ям. Разбира се казвам го по начин, че да не обидя. Не грубо, че после обидата боли. На приятели избягвам да се противя - хапвам, колкото да не им обидя трапезата, ако нещо не ми хареса, ще си намеря друго, което да ям. Българите слагаме по много. hahaha Снаха ми до сега не прави грешки - поръчва пици като сме им на гости, ок, става, обичаме ги всички.

# 441
Аз затова не слагам по чиниите на гостите. Слагам по средата на масата, салатите в големи купи, основното в големи плата. Не давам официални приеми, все близки хора ми гостуват, всеки си взима каквото и колкото поиска. Обикновено по доста, та мисля, че им харесва. Никого не насилвам, никого не притискам с подканяне. На мен самата ми е неприятно криворазбраното гостоприемство - "вземи си, та вземи си", "ама ти нищо не яде". Възпитан човек съм, уважавам труда и старанието на домакините, никога не отказвам да хапна от всичко, не правя фасони, но и не мога слон да изям, все пак Grinning

Едната свекърва вечно ме насилваше да й взимам от компотите и туршиите. Едни дебели стари кисели краставици - не отказвах, да не я обидя, после ги хвърлях, че не ги ядяхме. Обаче това не попречи един ден да чуя, че тя ни е хранила... Joy

Познато Simple Smile
И да не ги беше взимала, пак щеше да го чуеш. Не е до даване-вземане това, до човек си е!  

# 442
И аз мисля като птица. идеален е варианта  с няколко плата на масата и чинии пред всеки, за да си слага колкото и от каквото си поиска.
Относно постоянното подканване "вземи си" - ами баба ми е същата. И до днес като отида при нея постоянно и натрапчиво ме кани с всичко възможно. Разбирам, че го прави от добри чувства, но много пъти това е била и причината да си тръгна по - рано, отколкото съм предвидила

# 443
  • Бургас
Отиваме до свекърите преди няколко дни и свекито предлага да ни сложи нещо за ядене. Бях се навила да ям в мола, затова благодарих и й отказах. Тя обаче продължава: "Да ти сложа тиква". Казвам й, че не ми се яде тиква и да не ми слага. Тя продължава да упорства: "Тогава да ти сипя малко мусака", аз пак отказвам и й обяснявам, че ще ядем навън. Така сигурно около шест-седем пъти. По едно време излезе от стаята и след десетина минути влиза и отново се почва: "Хайде ела да хапнеш", аз вече съм със сетни сили, но и аз не се отказвам: "Не, мерси, не се притеснявай, няма да ям". Тя: "Ама аз вече съм ти сложила в кухнята, ела да ядеш".  Crazy И аз какво да правя - ядох. И мусаката си изядох, и тиквата, и двете палачинки  Blush Добра снаха, добро прасе  Mr. Green

# 444
 Joy
И се оплакваш от лоша свекърва! Да не сме те чули повече Crossing Arms

# 445
Никой не си е тръгнал от баба си гладен казват.Баба също канеше много ,дразнех се на майка заради такива-яж,облечи се-настоявания.Но свекърва ми не канеше никого,в началото,докато започнах да готвя и слагам аз,се срамувах да си поискам и гладна съм оставала.Неудобно ми е било като влезе човек и  се храним и не го поканят.Въздържам се да настоявам.Просто сега заради пощявка,и сбърках.Имам и друго от свекървата-бързо се вдига масата,яли не яли да са яли.Смята го време за губене.Мъжът ми пък напук на нея ,ме караше да му правя компания докато си изпие каничката вино,бавно бавно..два часа на масата си говорим и се храни.Но това след 10 години.Първите  години вечер след 20 часа аз съм в къщата ,той си идва ,вечеря при тях зиме,тя кове петалата ми,колкото да не я слуша,е друго два часа насаме с него.Пък и убедителна беше.Вода си вземам в чайник и с легена за нощем.После си направихме лятната кухня на зимна ,като получи инсулт свекъра не става подлоги и  храна на едно място.И тогава си говорехме с часове.Обичах тези вечери.Замазваха пукнатини между нас.Наколко хубави години,преди да се разболее и стане непоносим.Въобще при нас се редуваха добро и лошо.Да е поносимо.

# 446
Отиваме до свекърите преди няколко дни и свекито предлага да ни сложи нещо за ядене. Бях се навила да ям в мола, затова благодарих и й отказах. Тя обаче продължава: "Да ти сложа тиква". Казвам й, че не ми се яде тиква и да не ми слага. Тя продължава да упорства: "Тогава да ти сипя малко мусака", аз пак отказвам и й обяснявам, че ще ядем навън. Така сигурно около шест-седем пъти. По едно време излезе от стаята и след десетина минути влиза и отново се почва: "Хайде ела да хапнеш", аз вече съм със сетни сили, но и аз не се отказвам: "Не, мерси, не се притеснявай, няма да ям". Тя: "Ама аз вече съм ти сложила в кухнята, ела да ядеш".  Crazy И аз какво да правя - ядох. И мусаката си изядох, и тиквата, и двете палачинки  Blush Добра снаха, добро прасе  Mr. Green

Вкусно ли беше поне, или го изяде за да не я обидиш.

# 447
  • Бургас

Вкусно ли беше поне, или го изяде за да не я обидиш.

Свеки готви много добре, а и аз съм добро прасенце.

Птица, хич не се оплаквам от свекито. От нея нищо лошо не съм видяла, но и нищо хубаво не съм видяла. Бисерите идват по-скоро от свекъра. Пък свеки - тя просто мига, гледа и мърда от време на време. Нещо като фикус е.

# 448
  • София
Бисерите идват по-скоро от свекъра. Пък свеки - тя просто мига, гледа и мърда от време на време. Нещо като фикус е.

Joy Не може да е като фикус, щом гледа и мърда от време, на време. По-скоро като хамстер. Whistling

# 449
Аз също слагам плата с мръвки на 2 ,3 места ,отделно 2 купи със салати и всеки да си слага каквото иска.Но това като посрещам приятели.Свекърите са друга бира.Там няма ли порция пържола ,кебапче и кюфте ,все едно не са ми идвали на гости  Crazy Такива са сиС умиление си спомням как като ходихме да определяме сватбеното меню в  един приличен ресторант,свекъра настояваше гарнитурата да е пържени картофи с лютеница ,защото ТОЙ така обичал  chef А пък останалите 100 човека дали обичат ...дреме му  chef

Общи условия

Активация на акаунт