С какво ви дразнят свекървите- 39

• 61 929
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia, Bulgaria
И аз харесвам плетките. Разбира се, че за бебе особено не бива да се опират в кожата. Бабите на дъщеря ми не плетат, но и двете имат братовчедки и приятелки, които плетат и като бебе дъщеря ми имаше много пуловерчета, елечета, търлъчки и шапки. от тях някои бяха изключително красиви и удобни, други само удобни, а някои не съм ги слагала, защото са се оказали непрактични по някакъв начин. и сега вкъщи понякога носи плетено на ръка елече и панталонки.

# 616
Ей , много сте идеални вие. Напълно я разбирам бабата - имала е желание да ги спре, мислела, че като е в друга страна и като няма цигари ще стане по-лесно. Ама не удържала - сега хем й е криво от това, хем че трябва да проси пари от сина си.
Според теб бабата се сърди на себе си, така ли? И очаква, че близките й ще проявят разбиране и няма да й натякват в стил "Аз нали ти казах?". Ти като се ядосваш на себе си, как постъпваш?

# 617
Защо, някой обича ли да му казват Аз нали ти казах?  Ако някой ми го каже, най-много той да го отнесе. Близките ми са достатъчно интелигентни да го знаят.

# 618
  • Бургас
Защо, някой обича ли да му казват Аз нали ти казах?  Ако някой ми го каже, най-много той да го отнесе. Близките ми са достатъчно интелигентни да го знаят.

Ми не знам кой ще го отнася при положение, че си в чуждата къща и пафкаш цигари, купени ти от домакина.............два пъти. Никой не ти е длъжен да ти плаща цигарите. Четиричленно семейство си няма друга работа и разходи, че да си дава парите за цигари и то на някакво неблагодарно и нагло бабе. Майка да ми беше щях да я поставя на мястото й.
То теб те знаем, че никой нищо не може да ти каже на въпреки, дори и да си се осрала до ушите.

# 619
За някого нагло бабе, свекърва, за сина - майка.
Забелязвам, че ти е много болен въпросът за парите, но понякога е по-добре да прежалиш 100на евро.

# 620
  • Оптимист по принуда
И аз със неохота ще прежаля 2 пъти пари за цигари, пък било то за баща ми или майка ми. Да се сърдят. Ще ѝ ги занеса на ръце, наготово, ще ми се фръцка, после ще я засърби пак, пак ще я почесвам, пък накрая и ще ми се дуси.
За какво уважение говорим, Популе? Кой кого не уважава? Ами синът ѝ дето се трепе за джигарките на мама, уважение не заслужава ли? Ако е моята майка никога няма да изнахалства така и да ми прави чупки. За цигари, забележете. Като ще се мери уважение чрез материални придобивки, то пътуването, гостуването, подаръците - те какво показват, неуважение ли?

Боряна,
Скрит текст:
Слагам го в скрит текст, че ще оспамя. Това, че ще правиш подарък за новородените, на значи, че те трябва да се ползват веднага. Изплети им нещо за зимата. Сигурна съм, че младите ще получат много дрешки, подаръци. Ето идея, ако ти харесват и можеш, направи им нещо такова

или изчистено

# 621
  • Winterfell
 Според мен за плетен подарък е хубаво да се допита човек  до майката. Аз също харесвам плетените неща. И двамата ми сина на изписването бяха увити в пелената с която са изписали и мен .Много красива пелена, а преждата  е памучна някаква.
Като се роди първият ми син, прабаба му беше платила доста пари на нейна съседка да изплете на детето сумати дрешки- панталонки, блузки, жилетки, елечета, терлици. Тогава изобщо не ми допадна подаръка и ме хвана яд, че се е изръсила толкова пари. Освен това повечето неща му ставаха лятото. Докато сега на втория са му точно по мярка и често го водя при нашите плетен от- до. Там подът е студен, въпреки че е топло в стаите а бебето сега лази и постоянно се валя. При бабата на мм също го водим така, тя пък умира от кеф и вече не пита постоянно дали не му е студено. До сега детето не се е изприщвало, или пък да е било неспокойно....

# 622
Когато забременях с второто си дете помолих свекърва ми да му оплете чувал. Не мога да плета на две игли, а тя се справя чудесно. Показах модел, жената ми го направи с кеф същото. Ползвах го основно в количката, за спане навън. Одеало/пелена си оплетох сама, на една кука. Бяло, поръбено със синьо. Тя поискала да ме изненада, затова оплела и одеало (пак за бебето). Признавам, че почти не е ползвано, ползвах основно това, което съм оплела аз.

# 623
1

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 21:03 от Бор_яна

# 624
2

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 21:03 от Бор_яна

# 625
Това с мечето отпред и другото със заешките ушички ми се виждат най-красиви, безопасни и практични. Първото ми се струва, че е опасно и че става само за новородено, което почти не шава.
Еееех, какви хубави емоции! Раждането на дете или внуче си е един от най-хубавите и важни моменти в живота.

# 626
  • София
На мен второто и последните ми харесват.

# 627
  • където ми харесва
Защо пък да е опасно?

# 628
  • София
Ако се обърне настрани, част от качулката ще бъде върху лицето му. Тя не се "обръща" с детето. Моделът наистина не е безопасен.

# 629
12

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 21:04 от Бор_яна

Общи условия

Активация на акаунт