Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 дек. 2014, 17:09 ч.

Re: Юлски бебета 2013 - тема 28

 • 53 455
 • 737
 •   1
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 790
Добре, де, а какво става с пъпната връв на деца като моите, когато родителите не са поискали съхранение и не се разпореждат с нея?

# 46
 • Мнения: 120
Добре, де, а какво става с пъпната връв на деца като моите, когато родителите не са поискали съхранение и не се разпореждат с нея?
   

Ако не греша след обстойно оглеждане на плацентата и пъпната връв,  се изхвърлят като биологичен отпадък към екарисажа.

Аз в мъгла спестявам разходките, позволяваме си бърз шопинг в хипермаркетите край нас с колата за разнообразие и смяна на обстановката. Мъглата е жива болест - удължава "живота" на вирусите.

В петък имаше малко слънце и го пуснах в парка и съжалих 300 пъти за тази моя постъпка - взе да бяга в тревата, тя пък се оказа подгизнала и се прибрахме с целите в кал и с опънати нерви. Количаката е в безобразно състояние Tired

# 47
 • Мнения: 319
Жалинка мерси за темплейта Simple Smile

Аз последно време уж с плетките съм се захванала, ама може да намеря време и за звездата Simple Smile

# 48
 • Мнения: 11 647
Чувала съм го това, че мъглата е болест, даже тук от темата, но все пак това е и закаляване. Трябва да се приспособи към тези условия. А разнообразието си е пак разнообразие, макар в мъгла.
Нашата количка е перманентно в безобразно състояние. Тази година с безкрайните дъждове, а центъра разкопан зверски, нищо не остана..., та съм все в офроуда и калта. Минаваме през локвите, а Юлия даже си бута търкалото, както си седи и се вози, та и то през локвите. Добре, че е евтина пластмаса, пък са и две, даже три, третото е по- различно, но пак търкало. Изобщо ние сме доста мръсни, а кишите тепърва предстоят.
Людмила Филипова не съм чела нито ред. Нали книги не чета, но когато се прежаля е за нещо, което си струва.

# 49
 • Мнения: 4 014
Жалинка, аз мисля по друг начин. Дори и после някой да прави пари на мой гръб, за нещо, което съм дала благотворително, то точно това е за спасяване на човешки живот. Ако го няма - няма да се правят пари, но и няма да се спаси живот.

Хера, концентрат. Вечер намазваш сифоните и си лягаш. Ефекта е временен докато мажеш. И знай, че винаги ще се намери от къде да дойдат. Оттърване няма. Всеки ефект е временен.

# 50
 • София
 • Мнения: 1 011
О, аз не съм тръгнала да дарявам яйцеклетка, въпреки, че е възможно /условието е18-32г. и да има вече родено едно здраво дете/. На вашето  мнение съм- не си представям част от мен да се разхожда някъде си /Пина/, децата си ги пазя за мен /Жалина/. Казах го чисто хипотетично, по- скоро попитах, защото никак не съм наясно, но Ники ти не отговори на въпросът ми. Ок, контрол има, но какъв. В случая „подписите“ не са контрол. Това не е нито нотариален акт, нито споразумение за конфиденциалност.  И пак ще повторя, ако сега даря яйцеклетка, и един ден  детето ми   започне отношения с полубрат никак не е невъзможно. По-малкото зло е да останеш бездетен, отколкото двама души с общ генетичен материал да се възпроизведат.
А, иначе за Л. Филипова, би трябвало да стана ясно, че не я харесвам и не бъркам художествената литература с фактология. Просто там беше описан случай /измислен/, който би могъл да се случи и в действителност.
Жалина, ти си вече на финалната права, нали? Пак ли в Шейново ще раждаш? ТМ ще идва ли за празниците?
Весела, появи се да кажеш как са при вас нещата, изгуби се /Моргана и ти, както и много други момичета/.
Мъхче, все се каня да питам, какво стана с апартамента /свекърите ще взимат ли още един или вие ще взимате по-голям/?
По някое време мисля да отскоча до Премама. На две крачки ми е, има 50% намаление, а трябва да избирам подарък. Ако има нещо интересно, после ще пиша.

# 51
 • София
 • Мнения: 790
Джине, направихме пазарна оценка на нашия и на апартамента на баба ми, който е по-голям, но е 50% на майка ми и 50% на леля ми. Идеята е или да платим частта на леля ми (за което ще трябва да теглим кредит), или да й дадем нашия апартамент и тя да ни доплати разликата. Но понеже тя няма възможност да ни плати, обмисляме вариант нашия да й го дадем, тя да го пусне под наем и да ни дава наема в продължение на години... Изобщо, сложно е положението. Свекитата казаха, че ще ни дадат парите за ремонта. Сега чакам леля ми да се накуми, щото тя пък, видиш ли, искала тя да живее там и хич не й се ще да ни го продава и според мен сега нарочно ще ни мотае. Накрая ще се скараме, защото аз повече тук не издържам. Децата се изпопребиха в това тясно пространство, катерят се един етаж нагоре, висят по прозорците, по перваза, качват се по шкафовете и масата, отключват си вратите и влизат навсякъде. Мечтата ми е да си имат собствена стая, която да не е 2 на 2 и да не ги пускам много-много по другите стаи.

# 52
 • varna
 • Мнения: 871
Мъхи, как те разбирам ако знаеш. При нас имаше опция да се построи върху къщата на баба, която се руши вече, но тъпият й брат и децата му, сиреч братовчедите ми, се запънаха като магаре на мост, не та не - или ни дайте безобразно много пари, или няма да подпишем нищо. А не виждат, че бедната жена, вече сама остана, в тази студена тухлена къща с пропадащ покрив и мухъл едвам изкарва... Абе немам думи, дет се вика. Иначе за стаята и аз нямам търпение да вземем тоя апартамент най-накрая и да си има 20 квадрата за Емито, където спокойно да се въргаля/катери/разпилява и прочие.

# 53
 • Мнения: 209
Момичета какво готвите на вашите мъници.Дайте предложения Simple Smile

# 54
 • Мнения: 4 675
Николова много неща, пример вчера беше на нахут, днес на телешко с картофи и малко пащърнак. Моето нали много не е от ящните, та СЗ давам за вечеря към 19ч онзи беше на КМ с бисквити, вчера на грис с плодове, днес съм предвидила качамак. Това се сещам за тези дни. Имам си на файл едно меню за 2 седмици и ги въртя.
Оцеляват ли елхите? У нас до вчера не й обръщаше внимание, но нали времето лошо и не излиза, днес след като се наспи ще я водя навън, че уж се вдигна мъглата, но днес само сваля играчките и ми ги носи на дивана. При опитите ми да ги върна обратно следва рев и пак ми ги носи  ooooh!
Аз съм се примирила, че няма да имам голямо жилище, но нямам търпение, като тръгна на работа, че сега с доходите сме много зле, да направим основен ремонт на детската и да я използваме по предназначение. Дано и комшиите над нас, които ни наводняват редовно си оправят терасата, че иначе никакъв смисъл няма от ремонта.

# 55
 • Мнения: 209
mysti моята палвница свикна с елхата и изобщо не и обръща внимание!Иначе от коя аст на Благоевград си?
 

# 56
 • Мнения: 11 647
Ние все още нямаме елха. Уж ще купуваме естествена, само да не минат празниците, докато се наканим.
Къде ги намирате тези апартаменти със спални по 20кв? Ние имаме две спални, едната е 13кв - нашата, другата е детска, но е 10кв. Иначе и 30кв да е, няма как да не го пускаш детето от там. И аз топля най- много дневната стая, уж тук щях да я държа наща, тъкмо 30кв е, обаче не се получава. Блъска по вратите, тръшка се, дебне ме аз да излизам и веднага е избягала от стаята. В кухнята е най- студено, поне там мислех да не ходи, но и това не стана, разбира се. Даже покрай опитите ми да я държа в дневната така се амбицира да излиза, че напоследък най- вече стои в спалнята или нейната си стая. И там топлим денонощно, но денем държим на по 19 градуса, уж че са празни, а всъщност не са празни.... В хола за какво дупя климатика, като топлим Михаля...........
Днес си направихме разходка час и половина. Не беше така приятно времето, като вчера, но пак ставаше. Малко люлки, имаше и други деца.
От нашата кухня миналата седмица даваха ориз с ябълка и праз - основно ястие. Много интересно, не бях срещала. То и аз събирам идеи, защото кухнята ще почива 10 дни, бая готвене ме чака.
Джине, някои се кръвосмешават без особени последици  Thinking  Консервативните араби и до днес се женят първи братовчеди. В Турция има такива стари родове, но има и проблеми. Такава е едната от двете много богати фамилии там - Сабанджъ. Сакъп Сабанджъ е (беше, почина вече) собственик на заводите на Мерцедес в Турция (и не само, доста широк е бизнеса им) и имаше такава реплика - мога да купя на синовете си каквато кола си поискам, но те не могат да я управляват. Това е понеже и двамата му сина (дано не бъркам бройката) са инвалиди по рождение, понеже жена му е първа братовчедка, но трябва да се вземе предвид, че и назад в рода са все между братовчеди женени и  мътна и кървава. Но той има и дъщеря, тя беше студентка, когато почина бащата. Имаха големи притенсния там, дъщерята толкова млада и неопитна как и дали ще се справи с бизнеса, че това е щяло да се отрази на икономиката на цялата страна, ако не потръгнат нещата. Обаче тя се справи, даже разшири. Аз съм ходила в частния им музей - Сакъп Сабанджъ, препоръчвам го, ако някой се чуди какво да прави из Истанбул. Най- малко къщата да види, той се помещава в къщата, в която са живели, вече не, на Босфора е. Има постоянна експозиция, която ние забравихме да видим... ( Tired  ooooh! ) и гостуващи. Ние ходихме заради гостуващата тогава. Входа не е скъп. Другата фамилия Коч също има частни музеи - Садберк ханъм - на жена му е, разкошен музей! Също не е скъп. Те имат и още един, на транспорта, но в него не съм ходила. Там богатите фамилии се занимават с такива неща. Правят детски градини, училища, музеи, дават стипендии. Музеите са евтини, не като държавните, за да са достъпни. Така има култура за всички, не само за имотните. Извинете за отклонението, разказваше ми се!

# 57
 • Мнения: 681
Мисти, какво му готвиш на този нахут? През лятото купих и още си отлежава. Нещо не се виждам да го ям това.

Ама и ти с твоите съседи.... Всяка стая ти е с различна диагноза.

Мъхче, в детската стая мога да затворя само себе си! Иначе заключваме стаите и коридора, постоянно търся ключовете и ги пробвам наред и полудявам.

Ех, Пинке, да се бях запознала с теб преди шляенето ми из Истанбул. На мен не ми бяха интересни турските музеи, прекалено отомански ми дойдоха, а в Света София ми се ревеше. Тези частни музеи ми се струват интересни обаче.

Една от големите болници в Истанбул "Мемориал" - особено известна в България с клиниката си по стерилитет, също е основана от богат турски бизнесмен. Очевидно там заможните имат друг манталитет....

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 14:26 от Bemol

# 58
 • Мнения: 4 675
mysti моята палвница свикна с елхата и изобщо не и обръща внимание!Иначе от коя аст на Благоевград си?
 
Освобождение. А ти?
Бемолче като боб го готвя, с лук, чушка, морков, домат и някакво месце понякога и подправки де. Да ти кажа харесва го. Хахаха, да така си е, в спалнята шумно, в детската течове, аман се каза. Лошото е, че е с ипотека и трудно може да се продаде, иначе досега да съм го обявила, но пък с нашият късмет, от трън та на глог.

# 59
 • Мнения: 11 647
Бемоли, те имат много интересни музеи, аз още много имам да ходя. Обаче примерно музей на куклите ми звучи много интересно. Стари кукли са, че в Токио вече се нагледах на Барбита в музей на модерното изкуство. Иначе частните и те си имат експозиции по ислямска култура, няма как, но и други неща. Наистина е трябвало да потърсиш инфо, във форума има чудни теми за Истанбул, да уплътниш 20-те дена (нали толкова бяха?), ех как искам да съм 20 дена в Истанбул...!! 

Мисти, отстъп ли имате над детската стая? Ако да...- продавайте апартамента.

Общи условия

Активация на акаунт