Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 38

• 141 838
  • 829
  •   1
Отговори
# 795
Мисля, че всяка от нас разбира, че реконструкцията не е по-важна от здравето ни. Но и вскяа, която е минала през това със сигурност се чувства една идея по-добре след реконструкцията.
Обсъждането на реконструкцията също е част от начина за взаимопомощ,както дали обсъждаме химия,лекарства, протоколи,гимнастика за ръката.

# 796
  • София
Браво, момичета! Страхотно е, че сте го направили!
Самочувствието ни дава сила да се борим с всички проблеми, ако щете повишава и имунитета ни.
Имам кошмарен спомен от шока, който изпитах като видях тялото си за първи път след операцията.
Отдавна приех тялото си в този вид, но тогава ако имах възможност щях да го направя (а и преди 15 г пластичната хирургия не беше на това ниво).
От много отдавна, в много страни операциите за махането на гърдата и реконструкцията й са обединени в една.

# 797
  • София
Аз не бих се подложила на реконструкция. Първо, защото не съм в първа младост и второ, ужасявам се, че отново мога да се подложа на операция. 6 на брой ми стигат.
Пък и нали съм без двете цици, по-лесно ми е.

# 798
Не искам да си спомням какво беше като махнах превръзката..Махах я сигурно около час, първо защото с тия лепенки много болеше и второ с всеки разкрит сантиметър ми ставаше вс по-зле и по-зле. Но свикнах вече с тялото ми и половинката ми и той свикна. Тъй като съм нарязана като разфасовано прасенце след реконструкцията онзи ден ми се наложи да се преоблека пред приятели, които не ме бяха виждали и се сетих чак след това,че може и да съм ги притеснила ама хич не се усетих тогава...

# 799
  • В царството на игрите:)
Обявете ме ако искате за луда, но аз така и не изпитах шок като се видях без гърда. Шока от диагнозата беше толкова голям, че покри всички други емоции. Може би беше и така, защото никога не съм била суетна, а и желанието ми за живот беше по - силно от всичко друго. Ако цената е била липсваща гърда - плащах я без капка съжаление. Никога не съм си мислила за реконструкция, но, както става в живота - "никога не казвай никога!" Mr. Green Подложих се и на такива операции, но по скоро попаднах в ситуация, която не можех да изпусна. Истината е, че и преди и сега се чувствам по един и същи начин, само дето сега /все още/ ме боли повече! Mr. Green

# 800
Аз днес си направих картон в онко-диспансера, в понеделник трябвало да отида да ме види техен лекар. После какво още трябва да направя за да си получа лекарствата? Аз ходих при Младенов за реконструкция с импланти и като попитах за другия начин със собствени мазнини, каза, че не ставам newsm78. Не разбрах защо обаче, имам малки гърди и много целулит  Blush

# 801
  • София
Безплатна ли излиза перуката ако се взима с протокол, или се доплаща нещо?

Доколкото разбрах протокола покрива 100лв. , ако се вмести човек в тях му излиза безплатна иначе се доплаща разликата.

За перуката се покриват 100 лв. от цената и 130 лв. за гръдна протеза. Всичко отгоре си е за собствена сметка.

# 802
  • на път
Безплатна ли излиза перуката ако се взима с протокол, или се доплаща нещо?

.....

Искаш ли да ти подаря една. Чисто нова. Една "съратничка" ми я донесе от Канада. Прекрасна е макар и изкуствена - дълга, руса на прекрасни букли (аз съм брюнетка и не се възприех с нея) и бретон.

# 803
  • София
Някой може ли да ми каже в какъв срок след химио е добре да започне лъчетерапията? В едната болница ни дават дата за след 2 месеца, а в другата след 3. Струва ми се прекалено да се стои без никаква терапия толкова време, особено при положение, че първоначално искаха да правим едновременно ХТ и ЛТ, поради високия процент на агресивност на рака.

# 804
Аз свърших химията на 31,07 и започнах лъчето на 20,08

# 805
  • София
Някой може ли да ми каже в какъв срок след химио е добре да започне лъчетерапията? В едната болница ни дават дата за след 2 месеца, а в другата след 3. Струва ми се прекалено да се стои без никаква терапия толкова време, особено при положение, че първоначално искаха да правим едновременно ХТ и ЛТ, поради високия процент на агресивност на рака.
Да, прекалено е.

# 806
  • София
KaRoLa, така зная и аз от хора минали по този път, че са необходими 20 дни да се изчисти организма от химиото. Днес обаче докторът ми обяснява, че трябвало да има минимум 35-40 дни между терапиите. Само преди няколко месеца пък искаха да се правят едновременно, заради големия риск от метастази.

За пореден път трябва да мина през няколко консултации, да чуя различни мнения и накрая трепереща от ужас да не допусна голяма грешка, да взема решение. Обезверих се съвсем.

# 807
  • София
Хули, благодаря ти, че се включваш. Ще направя консултация и с началника на клиниката. Вече няколко пъти стигам до най-високо ниво, за да си свърша работа. Явно и този път ще е така.

# 808
Аз в момента съм за последна химия с доцетакс и ми дадоха досието за да се планувам за лъчето.Там лекарката каза че е най добре да се почне лъчето 25дни след химията и започвам на 11.08.Аз съм с HER 2(-) и 75процента естроген и прогестерон.

# 809
  • София
Аз в момента съм за последна химия с доцетакс и ми дадоха досието за да се планувам за лъчето.Там лекарката каза че е най добре да се почне лъчето 25дни след химията и започвам на 11.08.Аз съм с HER 2(-) и 75процента естроген и прогестерон.

Къде ще правите лъче? Отдавна ли сте запазили дата?

Ние се забавихме с фиксирането на  дата за лъчетерапия, защото задължително искат пет скенер или сцинтиграфия преди нея, а с тях по-трудно стават нещата.

Общи условия

Активация на акаунт