Математически турнири - 30

• 84 595
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Някой има ли спомен от предишни години колко време след провеждане на 2 кръг на олимпиадата изнесоха резултати?  newsm78
За София по спомени от миналата година проведена на 30. 03, резултати - публикувани на 11. 04. В други градове качиха по-рано.
По регламент трябва да са готови до 7 работни дни след провеждане на състезанието, но готови не означава качени на сайта на РИО.

# 541
  • София
А знаете ли резултатите от московската олимпиада кога и къде трябва да се появят. Знам какво е направила малката, но ми се иска да знам колко зле е. 5 от 8 задачи ми се струва малко, но и задачите бяха такива, че не знам другите как са се справили там.

# 542
Аз пък предполагам, че тази година справилите се ще са повече, що се отнася до децата в Ямбол( за Московската олимпиада става въпрос).
В стаята, където се състезава детето ми, другите са ползвали не листи за чернова, а тетрадки " и то не нови"-както се изрази хлапето (добре че дадох листи, не са раздавали).  Докато чаках, от съседна стая излезе дете, което отговори на въпроса на майка си : "Разбира се, че ги реших. Те бяха същите като вчера."  Явно имат много добра подготовка.
Здраве да е, отидохме, видяхме и няма да повторим.

# 543
Здравейте!
Излязоха ли вече задачите и отговорите от "Математика без граници"?Дали мина състезанието навсякъде?

# 544
  • ride my bike...
на 16,02 ще излязат резултатите.
"Поради извънредната ситуация в редица области на страната резултатите от зимния тур ще публикуваме на 16 февруари 2015 г.

Моля да ни извините за неудобството." - от сайта на организаторите

# 545
А знаете ли резултатите от московската олимпиада кога и къде трябва да се появят.
Бърза проверка показва, че миналата година първо са се появили резултатите от Добрич - на 20 февруари, а ден по-късно и от ДАНИС. Тогава датата на провеждане е била 9 февруари.

# 546
В нашето училище са казали, че ще ги проверяват заедно със задачите от "Аз и числата" , т.е ще проведат днес и това състезание и след това ще проверяват .. По училища мисля ще излязат преди 16.02, освен ако масово не са участвали..  Mr. Green

# 547
Докато чаках, от съседна стая излезе дете, което отговори на въпроса на майка си : "Разбира се, че ги реших. Те бяха същите като вчера."

Вече се чудя, ще дойде ли най-накрая някое състезание, което да се проведе честно и почтено?

# 548
За Московската, подготовката са задачите от предходните години, все пак провежда се за трети път, някои задачи са еднотипни, щерката ползва винаги бели листи, нея я е затруднила една от задачите, с часовника с минути , защото не е работила върху това, но пък други задачи са и лесни.

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 15:28 от MIK

# 549
  • София
Това "Аз и числата" направо ме уби. Със сложността на училищно контролно, провежда се вече месец с едни и същи задачи, изобщо ....
Възможно е в Ямбол да са имали по-рано задачите за Московската. На този етап не ме интересува, защото още се ориентирам как се справя със съсредоточаването. Имахме проблем в началото, задачи които са били ясни, не бяха написани изобщо и не помни защо не ги е написала,да не говорим, че гледаше умно листа и се чудеше къде е изчезнало написаното. В тази връзка представянето на "Математика без граници" е значително подобрение. Московската не е от най-добрите представяния, но и даде гледна точка, че децата в различните страни учат различни неща и колкото и да изглежда, че е велика, това не е вярно, ако погледнеш нещата общо, а не затворени в един клас. Мисля, че вече и стана ясно. Надявам се до края на втори клас, да сме изчистили проблеми с величие и съсредоточаване и да може да се състезаваме спокойно и пълноценно.
 Дидева - за московската разбрахме преди седмица тук от форума и явно не съм попадала на ДАНИС. Ще търся да видя какво е това Simple Smile

# 550
Дидева,   smile3530, какво щяхме да правим без теб? Благодаря отново - за пореден път.

# 551
  • Варна
Това "Аз и числата" направо ме уби. Със сложността на училищно контролно, провежда се вече месец с едни и същи задачи, изобщо ....

За 2ра поредна година "Аз и нещо  си "  във Варна се провежда по-късно заради грипната ваканция. Обаче пък им прави чест ,че задачи не се изнасят ,нито от деца, нито от организаторите на сайта им.
В темата ни отчетната една майка попита за задача от там ...ама как не се сетих пък да я дам на хлапето ,поне за една да е подготвен.  Rolling Eyes Честно казано не мога да повярвам,че ще има такива родители ...но всъщност като чета тук и там как медалите ,грамотите и непременно първото място е цел номер 1 ,защо ли се чудя!? newsm78

# 552
Състезанията, организирани от СБНУ са начин за реабилитиране на селското школо у нас.
Когато видите, че явилите се 20 ученика, сиреч цял клас от село Чепръчанско биле имат 50 точки, а в столично училище от 20 деца има и такива с 48, 46, 44 точки, всичко ви се изяснява.

Надявам се да не бъда грешно разбрана.

# 553
  • най-шареното място
В много училища състезанията на началните учители не се тачат. А някъде даже и не се провеждат. Специално за Варна, тенденцията е много силна и показателна. Има школа където се провежда мащабно и е повод за гордост /много отличия, много успели деца/. Има и такива, които откровено не препоръчват, че и не провеждат, а децата се насочват другаде.

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 15:41 от ом

# 554
Дидева - за московската разбрахме преди седмица тук от форума и явно не съм попадала на ДАНИС. Ще търся да видя какво е това Simple Smile
Сигурно вече си го проверила, но аз да си кажа  Mr. Green - Детската академия на науките, изкуствата....
На страницата на руските организатори задачите от Московската олимпиада се появиха на още езици.

Общи условия

Активация на акаунт