Математически турнири - 30

• 84 549
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Тази с клечките за 1 клас може да се реши и по друг начин - двете клечки, които висят вътре, да се сложат в ъглите на големия триъгълник - пак стават 3 триъгълника.

Има още 2 верни решения, не само едно. Пише, че и другите решения, стига да са верни, се зачитат.

Извинете, къде пише, че и други верни решения по тази задачка  се зачитат?

http://mathbaby.ru/olympiads/olimpiada-nachalnoy-shkoly/2015/usl … -zadach-olimpiady

Комментарии
Задача № 5 ,1 класс
Татьяна (не проверено) - 09.02.2015 21:53

Добрый день!
Подскажите, пожалуйста, в задаче №5, только одно единственно верное решение?
Будет ли засчитан, вариант ответа, отличный от представленного в решении для 1 класса?
спасибо

ответить

В решениях написано: "Мы
Елена Юрьевна - 10.02.2015 01:54

В решениях написано: "Мы приводим некоторые из возможных решений и не отрицаем существование других". Если вариант верный, то он будет засчитан.

ответить

Спасибо, поняла.
Татьяна (не проверено) - 10.02.2015 12:13

Спасибо, ждем результатов проверки.

# 586
 Благодаря, Kati, и аз намерих коментара току що.

# 587
Не знам дали обърнахте внимание, но задачите за първи и втори клас са почти еднакви, не само тази, но и миналите години.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 08:50 от Анонимен

# 588
  • София
Нм, да - в една възрастова група са.

# 589
http://mathbaby.ru/olympiads/olimpiada-nachalnoy-shkoly/2015/prizery-1-klassa

Ето ги първолаците класирани. Браво на децата!

# 590
Май не са му признали и задача 5 на моя, тази с клечките, като гледам колко е назад.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 19:30 от Анонимен

# 591
  • най-шареното място
Поздравления за децата! Другият път и още по-добре.

ПП Аз не следих цялата дискусия, но видях БГ задачите и бръмбърът ми се видя ясен. Децата на 7 нямат нужда от обяснения илюстративен ли е чертежа или не, за тях си е илюстрация и то едва ли не мащабна в повечето случаи каквото и да е обяснено - визуални са. Пък организаторите със сигурност ще превеждат по-добре догодина.

# 592
  • София
Жасмин, ти от къде знаеш колко точки са му присъдили? Аз не виждам конкретни точки за всяко дете в линка горе - може и 32 да има

# 593
Погледнах класирането. В дадена група децата не са подредени по точки, а по азбучен ред според фамилиите си.

# 594
Не бях видяла, че са подредени по азбучен ред.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 19:24 от Анонимен

# 595
  • София
Жасмин - браво на детето!

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 11:06 от 450

# 596
"Провеждането, проверката и класирането на учениците ще става по училища", това е посочено от самото начало.

Жасмин, ти от къде знаеш колко точки са му присъдили?

А няма как да разбера колко точки има - липсват резултати на сайта на организаторите в България.

# 597
  • София
  Накарах баткото, 5 кл., да реши задачата с бръмбара. И той се заяде за условието.  Peace Според него щом пише "финишира на 3 см. от края на лентата, то може и отгоре, и отдолу. Никъде не е казано в задачата, че трябва да мине през вратата." Явно условието е объркващо и за по-големите. По-скоро преводът, защото в оригиналното условие си е казано точно това.  Peace

# 598
  • София
Току що звънях на детска академия и ми казаха, че има 12 точки. На въпроса ми защо, ми обясниха, че 4 задача, не и е броена за вярна, защото е написала редицата така:
2 квадрата, кръг, 2 квадрата, кръг и т.н.
а е трябвало кръг, 2 квадрата, кръг и т.н.
Тя била започната с квадрат и там условието не отговаряло, защото до квадрат трябвало да има кръг и квадрат, а като започва с кръг около него имало само квадрати, нищо че е един. Нищо че редицата е вярна. Това било уловката. Честно да си призная, не бях задълбавала толкова в тази задача, затова смятах, че и е вярна. Ако я бяха признали щеше да е в призьорите. Логиката и е вярна, ама ... Ще трябва да и обърна внимание за такива неща. Направо ме замислиха и мен. Бях убедена, че за първата фигура няма как да отговаря.
Жасмин, обади се на детската академия, ще ти кажат колко точки има. От детската ни поканиха в края на годината да участваме в техните състезания, където имало пак логически и по-интересни задачи. Мисля да я заведа. Може да се запознаем там и с Жасмин и др. мама на първолак. Жасмин, ако беше с бабата там да чакате детето, даже мисля, че визуално се познаваме Simple Smile

# 599
450, не съм аз с бабата.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 19:28 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт