Модни консултации - 11

• 82 368
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
 Hug

Лу,   bouquet

Факт е, че с възрастта и цялостния външен вид разбира се, трябва да се действа внимателно с ярките цветове, дори и в грима. Но както казва Франоса Нарс (собственик на козметичния гигант Nars): "Правилно подбраният ярък цвят може да свали години от възрастта ви."

Аз съм на 40+и си позволявам цветни чорапогащи,къси поли,скини и слим панталони,както и други смели акценти в облеклото.Всичко е до твоето собствено светоусещане и внимателно обмисляне на детайлите.Самата аз съм едва 160см. и не съм слаба.Имам дребни кости и нормално телосложение.Ами,забелязва как доста младички колежки почват да ми подражават и една много сладка съседка с две малки дъшерички също.Това си е комплимент за мен и много ме радва Embarassed
Често се съветвам и големият ми син.
 Hug

# 616
Рядко се включвам по темата, но цветните чорапогащи винаги ми навяват, следната мисъл: "Аз съм модерна!", да ама да си просто модерен, съвсем не означава, че си облечен подходящо. Също като онази Ким Кардашиан, която си навира дебелия з****к в скини дънки, в резултат на което имаме едно затлъстяващо младо поколение, което нехае за външния си вид. Често се чудя, сегашните подрастващи как ли ще изглеждат на моите години!? Цветните чорапогащи ги намирам удачни за девойки до около 15-16г., пък и те са измислени за малки момиченца. После само за разходка в парка, когато момичето, подчертавам момичето е в лолитско, леко инфантилно настроение.
Ако искам цветен акцент, предпочитам чанта, обувки, палто, пуловер, като първите две са с преимущество.

Лу, последното показано е горчица, не жълто или поне аз така го виждам. Мацката ми харесва, но още един такъв акцент, в горчица, и ще е като от ''89, когато бяхме издържани от глава до пети в един, максимум два цвята, ама ги напасвахме и в точната тоналност. Добре, че тогава си падах по бялото, иначе трябваше да късам снимки сега Joy
Извинявам се, но ми е безкрайно старомодно, дори и Кралицата майка на Англия изглежда зле, когато я докарат в този вид. Rolling Eyes

# 617
  • Berlin
Я кажете Бордо и тъмносиньо за чорапогащник към цветните ли спадат? Че се замислих, не съм момиче, нито пък слаба, но имам и такива чорапогащи. Simple Smile тъмносиво и кафяво също имам. Даже предпочитам такива цветове пред стандартно черно.

# 618
  • Варна
Ще ги разделим на ярки цветни и поносимо, търпимо цветни  Simple Smile
Мен пък ми радват окото цветните чорапогащи, ползвам ги за акцент.
Сега да не решите ,че полите и роклите са ми до пъпа... кълки не показвам.  Peace
Абе, създават ми настроение особено в мрачните дни, когато всичко живо
се е почернило и посивило. BTW младото поколение масово се нацибря в
скини  дънки в черно и трудно борави с цветовете.

А марсала-та как я виждате в летните дрехи?! За зима,пролет,есен е ок,
а за топлите летни дни ми идва твърде тъмна и задължаваща, иначе на
вечерни рокли стои прекрасно.
Скрит текст:

# 619
  • sofia
На мен марсалата изобщо не ми харесва. Не бих сложила нещо в този цвят, колкото и "модерен" да е.
Относно ярко-цветните чорапогащници - носех ги до към 24 г (сега съм 30). Не ми харесват отдавна, но както и други сте писали - то е до вътрешно усещане. Иначе не мисля,че се обличам скучно.  Laughing Стилът ми може би е най-близо до normcore.  bowuu

# 620
  • Варна
Ярки цветни чорапогащи никога не съм носила, дори и в лудите млади години. Обаче тъмни цветове си нося.Наскоро бях с тъмно лилав в комбинация със сива рокля. Simple Smile

# 621
  • Belgium

Лу, последното показано е горчица, не жълто или поне аз така го виждам. Мацката ми харесва, но още един такъв акцент, в горчица, и ще е като от ''89, когато бяхме издържани от глава до пети в един, максимум два цвята, ама ги напасвахме и в точната тоналност. Добре, че тогава си падах по бялото, иначе трябваше да късам снимки сега Joy
Извинявам се, но ми е безкрайно старомодно, дори и Кралицата майка на Англия изглежда зле, когато я докарат в този вид. Rolling Eyes

Годесче, просто замени цвета на чорапогащника от снимката с цвят ярко жълто   Simple Smile
Аз не харесвам горчицата колкото и да е модерна.
И няма нужда от втори цветен акцент, един както е на снимката е достатъчен, за това и я постнах.

Никой не може да ме убеди, че цветният чорапогащник е само за детския гардероб  Wink
И то не само, защото аз го нося. Разчупвала съм гардероба и на други момичета с цветен акцент и се е получавало чудесно.

На мен лично ми е най-досаден модния предразсъдък "минала съм едикаква си възраст и сега трябва да се обличам само в безопасни цветове като черно/сиво/бяло/тъмносиньо".

Бих предпочела да изглеждам така, отколкото решена в обикновена тъмна гама, просто защото е най-лесна за обличане. А и в експериментирането с цветовете е половината удоволствие от модата. Всеки може да съчетае черно с черно  Laughing

# 622
Ни в клин, ни в ръкав, понеже сте на тема чорапогащници  Embarassed , но да попитам аз .
Харсала съм си ето тези обувки , но се чудя с какво бих могла да ги съчетая.. С бяло, оранжево, черно, бежово си мисля също   newsm78
Искам да си ги нося, кажи речи всеки ден, затова търся и съвет  newsm78
Скрит текст:

И още един въпрос  Embarassed
Купих на дъщеря ми тази ризка , но като и я сложих вкъщи ми се стори малко момчешка , как бих могла и с какво да я поразчупя малко . Дъщеря ми е на 2, ако има значение  Rolling Eyes
Скрит текст:

Много ви благодаря и хубав ден  Heart Eyes

# 623
А горчицата актуална ли е още? Вече трета година се каня да си купя такъв плетен чорапогащник:)  Thinking

# 624
  • Варна
abs, ок са изброените цветове.

evil, накара ме да се замисля за летни марсала дрехи. Ами много не ми допада, защото лятото го свързвам със светли цветове и ярки цветове и много бяло.

Лу, при мен само цветните чорапогащи са моден предразсъдък. Май за другите цветни дрехи нямам задръжки и много се радвам на липсата на черно-сиви дрехи в нечий гардероб.

В повечето случаи, себеусещането се променя, заедно с годините и оттам предпочитания за цветове, нормално е.

Аз не мога да съчетая черно с черно и ми най-трудно да разчупя с аксесоари една малка черна рокля  Mr. Green

MIVA06, на мен ризата не ми изглежда момчешка. Техните ги правят с по-различна кройка, може да им залепят някой тигър на гърба или надпис отпред и обикновено са по-тъмни.

Аз харесвам деца, облечени като възрастни и заради това, май ще се въздържа от предложения, но в общия случай, бих я съчетавала така, както бих съчетала моята дънкова риза.

# 625
  • София

MayyaI, за много години! Аз те помня, но си мислех, че си от Варна  newsm78

За много години!  bouquet
Всички мислеха така, нямам представа защо. Rolling Eyes Та, вмъкнах в подписа и града, че докато се обясня от къде съм... Wink

# 626
  • Варна
И още един въпрос  Embarassed
Купих на дъщеря ми тази ризка , но като и я сложих вкъщи ми се стори малко момчешка , как бих могла и с какво да я поразчупя малко . Дъщеря ми е на 2, ако има значение  Rolling Eyes
Скрит текст:
Много ви благодаря и хубав ден  Heart Eyes

Идейки за ризката на дребосъчка от Pinterest
http://www.pinterest.com/search/pins/?q=kid%20denim%20shirt%20ou … 5D=outfit%7Ctyped

# 627
  • Варна
Малко спам:
Да се смееш ли, да плачеш ли или да ги изядеш?
Скрит текст:

Heart Eyes
Скрит текст:

# 628
Последно по темата за цветните чорапогащници. При мен е на приливи и отливи когато става дума за тях. Едно време като вървеше Клюкарката много ми харесваха и носих по-често от сега. Същото важи и за цветните чорапи до коляното.  Laughing

Сега вече рядко слагам цветни, залагам повече на плътни черни. Въпреки това за повод бих сложила, но не всякакви цветове - бордо, синьо и лилаво имам в момента и се ограничавам до тях.  Laughing
Днес обаче като се рових из pinterest попаднах на доста свежи комбинации, които ме карат да се позамисля малко и за други цветове:

Тези определено ме грабнаха.

# 629
  • Варна
О,чорапогащника омбре е страхотен!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт