Парфюмни размисли и страсти - 186

• 70 070
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
В тази връзка да споделя, че два от парфюмите от частната колекция на Том Форд така ме бяха потресли, че дори да ми бяха дали 350 лева /колкото струват 50 мл/ никога не бих ги сложила. Дори не им запомних имената.  Приличаха на прочутата древна Кьолнска вода в нов вариант само че 100 пъти по-скъпа и облечени в луксозна опаковка.
Аз лично бих носила парфюм, който ми харесва и ми стои добре. Изключвам супермаркетската пафюмерия, сред която има нелоши неща и която е за млади момичета. Но никак не ми пречи ,че Коко Мадмоазел, както беше споменато по-горе, се носи от определени етнически групи, щом на мен ми стои добре и ми носи настроение.
Наскоро имах възможност цяла седмица да тествам нишове. Имах и необходимия бюджет да си подаря нещо за Коледа. Вярвате ли ,че нищо не ме грабна? Колкото и да ми повтаряха консултантките, колко са ценни съставките и колко уникален ароматът. Единствено Ноар де Ноар се оказа мой сред нишовите аромати, но него вече го притежавам.

# 496
Аз получих този и още не съм сигурна ще се харесаме ли или не Rolling Eyes

http://www.luckyscent.com/product/31220/korrigan-by-lubin#

# 497
  • някъде под слънцето...
С еднакво удоволствие нося ниш и ретро бабички.
Бранда не е от значение, независимо дали е ниш, приве  или нисък клас.
Не съм и не бих носила парфюм, само защото е ниш, приве, супер трудно откривам или защото е суперхит..Скоропостижно съм раьларвала подобни неподходящи подаръци.
Като цяло имам доста нртрадиционен вкус,  и се водя само от моето исещане за аромата.

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 17:46 от sl

# 498
  • София
За много години и от мен уханни момичета! И момчета!

Влязох в темата за да се оплача как съм паднала в плен на последния код на Армани, при положение че нито бранда, нито Кода някога са ми допадали.
Пръснах го преди седмица случайно на ръката, хареса ми, после почнах да се убеждавам, че харесването е погрешка, а от днес вече обмислям и покупка.
Още не спирам да му търся кусури, но истината е, че почти не му ги намирам.

А в продължение на последната дискусия от темата да кажа, че имам 4-5 ниша, които тихичко си отлежават в шкафа и когато са на мен не очаквам нито да бъдат разпознати, нито да са забелязани.
Затова пък се нося  щедро напоена с мейнстрийма и въобще не ми е важно колко съм еднаква с останалите.
Купувам парфюм само защото ми харесва, а не защото някойси го има. Тъкмо заради това не бих го направила.

И понеже съм подкарала отзад напред да кажа, че през изминалата година не съм имала нито внезапни парфюмни любови, нито разочарования. Доминантите ми бяха други.
Но след като почти една година от значителен брой парфюми, ползвах два или три, реших, че съм приключила със "слепите" покупки и покупките на всеобщи любимци.

Скрит текст:
kovatcheva, онези палачинки няма да са така вкусни без теб.Обече видях, че и теб Кода те е пленил, а уж не харесваше ванилията Hug

# 499
  • София
Не проявявам снобария нито при тестване,нито при закупуване на аромати!За мен е достатъчно аромата да ми създава настроение, усещане за взаимно харесване и прекрасно да се развиват отношенията ни.Не купувам аромат без тест на кожа/имам такъв само един/.

Когато се разхождам сред хора се старая всячески да не навлизам в близкото лично пространство на околните, поради което рядко успявам да долавям чуждите парфюми.Не обичам да си причинявам усещания нито с приятни, нито с неприятни миризми!А когато евентуално доловя аромат, се старая да се абстрахирам моментално.Единствено се впечатлявам от жените пушачки,особено рано сутрин в началото на работния ден, когато поради факта,че са им убити над 10000 рецептора за обоняние,са се напръскали обилно с парфюм и около тях просто не се диша, да не говорим за съчетанието парфюм с цигарен дим!За моя най-голяма радост това ми се случва много рядко, когато влизам в някоя офис сграда и пред нея са събрани група пушачи.

# 500
Моята снобария е от малко по-различен тип. Ненавиждам грозни флакони. Искрено. Ето например, Кристал ноар - харесвам го, стои ми добре, изпръскала съм сигурно 30 мл на отливки, но не искам да си го купувам само и единствено заради безумно грозната и кичозна бутилка.
Не харесвам и бутилката на Allure, но тук успявам да се "прежаля" (горката  Laughing ).
Въобще, от масовата парфюмерия повечето бутилки ме ужасяват.
За сметка на това много харесвам бутилките на Diptyque, Byredo, Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire, Serge Lutens, Armani Prive, Tom Ford.
Много бил била щастлива, ако любими аромати бяха в по-красиви бутилки.

# 501
Много го бива този Код, за разлика от само ЕДП варианта. Peace

# 502
  • някъде под слънцето...
Някои от супермаркетските парфюми имат доста прилични флакони.
Скрит текст:
Пробвам ги и тях,  когато ме заинтригуват

# 503
Хахах, Nathalie, а какво ще кажеш за мегакичозната бутилка/ капачка по-скоро/ на http://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/Tralala-23081.html  ?
Ако не беше ароматът толкова мой, нямаше да се навия да дам сума ти пари за този кич.

# 504
  • София
Хахах, Nathalie, а какво ще кажеш за мегакичозната бутилка/ капачка по-скоро/ на http://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/Tralala-23081.html  ?
Ако не беше ароматът толкова мой, нямаше да се навия да дам сума ти пари за този кич.
Не бях виждала по-грозна бутилка   hahaha

# 505
  • Belgium
Уха, не знаех, че ужасните маргаритки, пчели и калинки на Марк Джейкъбс имат такава конкуренция  Laughing

# 506
Аз придобих Феери основно заради феичката, в последствие заобичах и парфюма. Съзнавам, че за много хора флаконът е кичозен, но ме радва и се старая да поддържам капачката лъскава.  Embarassed

Много искам да имам и парфюм с помпа, загледала съм Виолетката на Бурсари, тя дори пискюл си има като допълнителен бонус.  Laughing

# 507
Аз придобих Феери основно заради феичката, в последствие заобичах и парфюма. Съзнавам, че за много хора флаконът е кичозен, но ме радва и се старая да поддържам капачката лъскава.  Embarassed

E, как ще е кичозен!? Аз го намирам за един от най-красивите  Blush От години се боря със себе си - искам го само заради шишичката, но ме е срам да си го купя само заради това. Всъщност и аромата ми харесва, но ...нещо не ми стана любим. И освен това не си изхвърлям шишето от Oriens Van Cleef & Arpels. Също много си го харесвам... Embarassed
РS А от моите притежания, най-много ми харесва шишето на черната орхидея.

# 508

Кой е последния Код?

# 509
  • Стара Загора

Кой е последния Код?
За този става въпрос Armani Code Ultimate Femme
http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Ul … -Femme-28001.html

Общи условия

Активация на акаунт