Парфюмни размисли и страсти - 186

• 70 091
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Да Лу и аз ги намирам в аптеките. Peace

# 481
Предлагат също така много добри ароматизатори за дрехи и гардероби.

# 482
  • Франция
В интерес на истината все пак историята помни периоди, когато Мюглер беше синоним за нещо ново, невиждано и много встрани от мейнстрийма. Ейнджъл беше доста зашеметяващ по времето, когато на мода бяха акватиците, кой от кой по-измит, изпран и избелен  Simple Smile
Помня и първото си Извънземно като си купувах, веднага като излезе, за Коледа - продавачката ме увещаваше, че това е кофти парфюм, мирише на бензин (!) и никой не го харесва, затова да си взема по-добре Бос Уомън  Laughing
Мюглер чак впоследствие станаха така отчайващо банални и комерсиални.

Аз всъщност влязох да се похваля (или оплача, не знам). След като в края на миналата година си обещах, че главната цел е да се върви към намаляване на количествата притежаван парфюм, започнах годината с летящ старт, сдобивайки се вчера с Китайското цвете  Crazy Даже не съм сигурна дали е мой този парфюм, пробвала съм го веднъж. Нищо не мога да кажа в свое оправдание. Но пък най-хубавото на тази тема е, че човек не е нужно да се оправдава за глупостите, които върши. Hug

# 483
  • Belgium
RymiK, ScorpionKing, densi, благодаря за инфото.

В Субра не съм проверявала, ще погледна. Но сайта на официалния вносител го знам и информацията им не се актуализира. Примерно още стоят аптеки ФармаСтор като място, където могат да се намерят продуктите на Yardley, но това не е така. Момичетата на място в тази верига ми казаха, че не зареждат марката от месеци.

Отдавна имам продукти на Bronnley, които се водят официални доставчици на английския кралски двор, и наистина са доста приятни. Ползвам тяхна ароматизирана с момина сълза пудра за тяло от не знам колко години и няма изхабяване.
Scottish Fine Soaps също не са зле, но в момента съм с техен лосион за тяло и това чудо няма попиване. По-добре да се придържат към сапуните, там се справят чудесно.

# 484
Лу, аз последно ги гледах в една от аптеките в Paradise Center и аптеката в България Мол, но това беше преди 1 година и не съм ги търсил наскоро.

Йоан Владимир, историята ти за Мюглер ми напомня за това, което се случва със Серж Лютенс напоследък. В България Serge Lutens все още е нишова марка, само "просветените" като нас я знаят, но в държави като Германия и Франция вече е мейнстрийм и се продава в тамошните Дуглас и Сефора. А бранда е собственост на Shiseido, която е доста голяма компания и явно добре ги рекламира и дистрибутира, за да станат популярни въпреки нишовостта си.

И сега да попитам според вас губи ли една марка част от атрактивността си, ако тя стане по-масова? При мен като че ли напоследък това влияе малко. Не искам да мириша както всеки друг и търся по-некомерсиални и оригинални, леко нестандартни аромати.

# 485
Какво разбираш под "некомерсиални"? Grinning

# 486
  • някъде под слънцето...

И сега да попитам според вас губи ли една марка част от атрактивността си, ако тя стане по-масова? При мен като че ли напоследък това влияе малко. Не искам да мириша както всеки друг и търся по-некомерсиални и оригинални, леко нестандартни аромати.
Има много  непопулярни аромати на доста популярни марки, които могат да те направят уникална.Друг е въпросът дали ще ти допаднат и дали ще можеш да ги носиш.....
Моите колеги казват че винаги усещат присъствието ми по парфюма ми.Винаги различен, и няпълно непознат.
Преди няколко дни пробвах розата на клиник.След мащабно  напръскане обикалях около час  из магазина, търсейки причина, за да не си я купя, защото и аз се стремя, ако не към намаляване, то поне към задържане на бройката.
Подобен порив не бях изпитвала ор лятото, когато гръмнах кралския уд на Армани.

Мниго красиво завладяващо начало,  повле утихва.
Розата  е само фон.Няма уд в пирамидата, но при мен излизат някакви акорди.
Определено, ще има втори тест, за трайност, защото ми се видя скромен по този показател.
Белият Ароматикс Еликсир, който също пробвах, е по скоро цветни пиперки, и скоро преминава, в аромата на хубав сапун.определено не е мой.
Юбилейната версия на Ароматикс Еликсир, е много красива, но е концентрация парфюмна есенция и е само сплаш.Стои много близко до кожата, като повечето чисти парфюми и е прекалено тиха за мен.
По темата за Тиери Моглер, не е моят човек.Според мен беше по добър в декоративната козметика и още страдам, че вече не продават лака за мигли, който за мен е най голямото постижение на бранда в раздел козметика.

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 14:11 от sl

# 487
Какво разбираш под "некомерсиални"? Grinning
Emia, май не се изразих правилно  Mr. Green По-некомерсиални за мен са такива, които не са правени с основна цел да се харесат на всички (mainstream) и да се максимизира печалбата на всяка цена, а по-скоро с цел да се създаде стойностен шедьовър произведение на парфюмното изкуство  Laughing

# 488
Здравейте!Първо се извинявам много че пиша тук,защото по спомен знам,че има специална тема за това,но не успях да я открия.Имам Angel на Tierry Mugler от лимитираната му серия за 20 годишнината му.Нещо не мога да се разбера с този парфюм и бих искала да го заменя. Купуван е от Холандия.От 30 мл са изпръскани 10.И още веднъж се извинявам защото знам,че темата не е за това.

# 489
Здравейте!Първо се извинявам много че пиша тук,защото по спомен знам,че има специална тема за това,но не успях да я открия.Имам Angel на Tierry Mugler от лимитираната му серия за 20 годишнината му.Нещо не мога да се разбера с този парфюм и бих искала да го заменя. Купуван е от Холандия.От 30 мл са изпръскани 10.И още веднъж се извинявам защото знам,че темата не е за това.
Ето това е темата за размяна на парфюми: http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=818469.new#new Simple Smile

# 490
  • Belgium
Sineo4ka* , това е темата за размени, можеш да прехвърлиш питането си там:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=818469.0

Интересен въпрос дали бягаме от масовото в парфюмерията  Laughing
Като цяло аз се ръководя главно от принципа да ми хареса аромата. Ако ме влюби в себе си, дори и да е адски масов, това не би ме спряло. Изпръсквам не знам кое шише Chloe Love и не спира да ме радва. Грам не ми пречи, ако е залял улиците.

От друга страна откакто повечко чета темата, установявам че ме влекат нишовите аромати. Правят ми по-силно впечатление и намирам по-лесно моите аромати сред тях. Може би защото не обичам сладки накъртващи цветни бомби, а тенденцията при масовите парфюми в момента е точно такава.

# 491
За много години, парфюмни!
Тъна в ароматно спокойствие и си нося последните придобивки, най-вече Calamity J, Hanae Mori и Angel eau Sucree. Въпреки че Мюглер е "комерсиална" марка все още не съм срещала друга носителка на Захарния Ангел. Може би го носят ученички, знам ли.  Laughing

За мен не. Изобщо не ми пречи, че любимият ми Герлен се продава в Сефора, нито че Диор и Шанел са масови марки. В крайна сметка нашата индивидуалност винаги има превес над парфюма, така че е марката е подробност.

Много е лесно да не миришеш като всички останали- просто не носиш La vie est belle и готово.  Laughing

# 492
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хм,  La vie est belle е станал нарицателно вече тук в темата, а той е същият като Flowerbomb (сладка, накъртваща бомба), ама това не пречи сума ти народ от темата да има втория, от времето, когато не се предлагаше в България и се смяташе за много "интересен" аромат.

# 493
Друг въпрос напира у мен, след като видях развоят на темата.  Laughing Проявявали ли сте снобария при избора на парфюм? Тоест, ще го купите, еди коя си важна персона го има или  " "щот е много вървежен в момента"?
Deziderata, на мен в Австрия ми направи впечатление, че е много популярен любимят ми Коко мадмоазел на Шанел.  Rolling Eyes Носят го предимно представителки на мюсюлманската вяра.
Което не ми влияе по никакъв начин, защото на мен ми допада и ми стои добре.

# 494
  • Франция
Изглежда, че всеки си има собствено разбиране за това какво е "масово" и "комерсиално". От моята гледна точка, когато направиш три много характерни, отличителни и запомнящи се аромата, а после пуснеш трийсет техни разновидности, няма как да не разрушиш имиджа си на оригинален бранд. Такъв за мен е случаят с Мюглер. Иначе за мен няма значение къде се предлагат и колко са достъпни.
Снобария съм склонна да проявявам, когато тръгна да тествам, доколкото винаги се ориентирам към нишове и ексклузиви. Сами по себе си обаче, това, че са ниш или ексклузиви изобщо не е гаранция, че ще ми харесат, просто си подхождам с идеята, че това са по-качествените парфюми, по-добре изработени, с по-добри съставки, което разбира се невинаги е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт