Парфюмни размисли и страсти - 186

• 70 316
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Като стана въпрос за  Bvlgari,  една приятелка си харесала Omnia Amethyste Bvlgari за Р. Ден и реших да се пръсна и евентуално да й го купя като изненада. Ами след 5-6 мин в този студ нямаше никой. Е, как да дадеш пари за такава водичка?  newsm78
Но после реших, че вкусове разни и все пак го взех,щом го харесва. Някои предпочитат леки аромати, други по-тежки.

# 466
Мюглер го избягвам също. Най -вече заради Извънземното. Никога не успях да го харесам върху себе си. На другите им стои добре, дори съм питала колежки с какъв парфюм са и оставам изумена колко различен е при мен и при тях този парфюм. Изключение прави може би Innocent, който ми допада, но пък не чак да искам да мириша на него.  
Не харесам и повечето Герлени на себе си, поради което преобладаващо ги заобикалям.
Bvlgari ги проверявам, но скоро не са ме впечатлявали с нещо ново. От няколко години си пазя последни издихания от любимата Omnia Crystalline, защото знам, че повече няма да я купя, а имам носталгия към нея - влюбихме се в момента, в който я пуснаха на пазара, но това беше много, много отдавна.

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 22:21 от gumenka

# 467
  • София
Имам нова любов като за начало на новата година Simple Smile И това е http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Eau-de-T … ilette-12748.html. Принципно съм признала бренда Мюглер за нестандартност и качественност на аромати, които създават, въпреки, че не всички мога да възприема. Обаче този парфюм ме очарова, толкова преливащ и променящ се, свеж и ненатрапчиво сладък. А трайността му просто няма граници, в края на втория ден след 2 душа китката ми още леко миришеше на него Heart Eyes

# 468
  • София
Като стана въпрос за  Bvlgari,  една приятелка си харесала Omnia Amethyste Bvlgari за Р. Ден и реших да се пръсна и евентуално да й го купя като изненада. Ами след 5-6 мин в този студ нямаше никой. Е, как да дадеш пари за такава водичка?  newsm78
Но после реших, че вкусове разни и все пак го взех,щом го харесва. Някои предпочитат леки аромати, други по-тежки.

Така е, всичко е до кожата, но и до температурите навън. Аметиста ми идва прекалено люляков, въпреки че специално в този парфюм люляка звучи много естествено и не химически /поне според моя нос/. А пък Кристалина се води като лек и летен парфюм, но лично аз го възприемам и го чувам върху себе си само зимата, като лятото направо ме задушава. Парадокс!  Flutter

# 469
Имам нова любов като за начало на новата година Simple Smile И това е http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Eau-de-T … ilette-12748.html.
Подсети ме, че го пробвах миналата седмица. Хареса ми - точно, както го описваш - свеж и ненатрапчиво сладък. Наслаждавай му се с радост!
Аз си чакам с нетърпение Lady Vengeance. Чувствам се пристрастена, а си изпръсках вече цялата пробичка...дано да дойде скоро!

# 470
При мен го има много отчетливо това, винаги го е имало - вманиачавам се по едни марки, а напълно отхвърлям други. Имала съм минали периоди на мании по Диор и Мюглер, а вманиачаването ми по Шанел е от доста години и още си ме държи. Затова пък на практика не познавам марки като Ланком и Кензо, защото не са ме привлекли в началото и оттогава ги игнорирам. По същия начин ми се случва и с нишовите марки. Давам си сметка, че подхождам с предубеждение, предварителна нагласа към нови парфюми, според бранда им.
Често съм се питала защо това е така, но не съм намерила рационален отговор или обяснение. Мислех си, че само аз съм така и е някаква само моя си лудост.  Peace
[/size]
Йоан Владимир и аз така  Laughing
Например аз не понасям нищо на Живанши. Може би защото едно време представителят им ми беше много антипатичен и така и досега си ги заобикалям отдалеч техните аромати. С едно изключение - Пи за мъже.
Ели Сааб не понасям, защото сигурно съм сноб и се отнасям с недоверие към дизайнери ан парфюми, които не са италианци или французи. Blush
gadamer , Дриймъра е велик. Намерих скоро на разпродажба 50 мл. за 20 долара. Купих си 4 броя.
Много хубав е също Ерос на Версаче.

densi , Бос имаха много хубав мъжки - в една бяла бутилка, лимитарана серия. свърши по магазините докато се огледам и реша да го купя. Иначе към Бос имам едни резерви, че нали е шил хитлеристките униформи.
А, пък дамският Бон Нюи според мен е много добър (за мен), а аз дамски парфюми почти не нося и не харесвам
А, на Булгари почти всички мъжки аромати са му добри. Дори този с белият чай го приемам като мъжки аромат.
Тиери Мюглел също го подминавам, той пък ми се струва, че е черен или най-малкото мулат. На всички снимки из пресата е сянка или черно-бели фотографии.  Blush

# 471
  • Belgium

Тиери Мюглел също го подминавам, той пък ми се струва, че е черен или най-малкото мулат. На всички снимки из пресата е сянка или черно-бели фотографии.  Blush

Melany99, парфюмен расизъм ли надушвам?  hahaha

Ето го Тиери, доста противен чичко е, тип собственика на Sin City, но ако избирахме парфюмите по вида на техните създатели, аз сигурно щях да купувам само Том Форд  Whistling

# 472
Здравейте,за пръв път влизам тук и съответно за първи път пиша Simple Smile.Имам нужда от малка помощ,трябва да купувам подарък за майка ми и много се колебая между 50мл womanity и комплект на Alien Essence Absolue 30мл+несесер+100мл лосион,на сходна цена са.Знам,че харесва womanity,за Alien не съм сигурна.Кой от двата аромата е по траен,оставя по голям шлейф и събира повече комплименти?Ще ви бъда благодарна ако ми помогнете  Hug

# 473
  • София
И двата са шлейфове, но са различни. Така че, ако харесва Уоманити - вземи й него  Simple Smile

# 474
Аз не съм предубеден по принцип харесвам от почти всяка известна марка поне един парфюм, а понякога и доста повече. Имал съм лош опит с Montale и оттогава бягам като дявол от тамян само като зърна логото им. Lacoste, Donna Karan, Mercedes-Benz никога не са успявали да ме впечатлят с нещо. Иначе от почти всички известни марки си имам любими парфюмчета. Понякога се учудвам, че ми харесват и евтинджоси например някое добро попадение на Zara, Oriflame, Antonio Banderas, Yardley.

# 475
  • The Evergreen State
Привет и от мен!

И аз се повлиявам от брандовете. Ако е френски или италиански обръщам внимание (повече ако е френски). От останалите брандове Нарсизо Родригез ,Ели Сааб, Бърбърис и Прада са успели да ме спечелят. Всички други марки парфюми като че ли не ме вълнуват.

Ковачева много ми хареса последното ти описание, като го четох направо ме пренесе на морето   bouquet

# 476
Лу , май - да... Blush

ScorpionKing ,  Donna Karan има разкошен дезодорант. Най-добрият, който съм използвала досега:

А и самият парфюм не е лош. Лек и ненатрапчив.

Иначе, моето отношение към изброените марки е същото, въпреки че новият Нарцисо ми харесва.

# 477
  • Belgium
ScorpionKing , случайно да имаш идея къде се продават ароматите на Yardley?

Много търсих един техен парфюм за подарък около празниците, но навсякъде, където преди я имаше марката, ми обясниха, че вече не я зареждат.

# 478
  • София
Ярдли последно виждах в аптеки Субра.

# 479
Лу, в София Yardley почти само в аптеки се продават. Ето това е сайта на вносителя им:
http://best-of-british.intelpharm.com
Цъкаш на избраната марка, после на 'къде да ни намерите" и ти показва карта на България с всички обекти, където се продават. Между другото, където има Yardley по принцип има и Bronnley, Arran Aromatics и Scottish Fine Soaps, които също правят добри парфюми на достъпни цени. Разбира се, за тези пари няма как да са бомби с голям шлейф и цял ден трайност, но са доста приятни за 5-7 часа. Някои от тези производители дори са доставчици на Кралския Двор, така че не са за подценяване. Правят и хубави сапуни, душ-гелове, продукти за бръснене и т.н. Аз съвсем случайно ги открих тези британски марки в един луксозен магазин в Благоевград и се учудих, че в София се продават главно по аптеките.

Общи условия

Активация на акаунт