Пейпал - помощ - 11-та тема

• 89 698
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
Мога ли да върна артикул купен от ибей, платен чрез пейпал, само защото ми е малък? Ако продавача не зачете това като довод, какво мога да направя?

# 526
  • Варна
Мога ли да върна артикул купен от ибей, платен чрез пейпал, само защото ми е малък? Ако продавача не зачете това като довод, какво мога да направя?
Ако можеш, договори се с продавача. Ако не , според мен нищо не можеш да направиш. Пускаш го в Базара или OLX и това е.

# 527
Не вярвам да се съгласи търговеца. Взе му добра цена. А артикула е доста скъп и не вярвам да се продаде тук. Марката не е известна. Затова и предпочитам да се разделя с 30-40 паунда пощенски.
Ако имате идеи какъв довод да изтъкна... става въпрос за яке

# 528
  • Пловдив
Не вярвам да се съгласи търговеца. Взе му добра цена. А артикула е доста скъп и не вярвам да се продаде тук. Марката не е известна. Затова и предпочитам да се разделя с 30-40 паунда пощенски.
Ако имате идеи какъв довод да изтъкна... става въпрос за яке

Ами......пишеш на продавача , че не е това което си очаквала и също така ти е малко и не ти става и искаш да го върнеш. Не вярвам да не се съгласи. Другата опция е да отвориш case , че искаш да върнеш стоката. Освен това мисля, че paypal  вече имат услуга при която възстановяват парите за пощенските услуги при refund.
Може някой по запознат да се включи и да обясни как става, защото на мен не ми се е налагало да ползвам тази услуга от paypal.

# 529
  • Варна - Черна гора
Здравейте,
до края на м.Ноември имах валидна дебитна карта VISA electron, която беше регистрирана в Пей Пал. С нея съм правила и директни плащания и не съм имала проблем.
След като картата е изтекла от банката (Пощенска) са я подновили с Дебитна MASTER CARD. Дали мога да регистрирам тази пластика в Пей пал и дали ще мога да правя плащания към сайтове? Днес отказах да получа, издадената мастър карт и сега съм в чуденка дали да заявявам VISA Electron или да вземам мастър карт-а  ooooh!
Опитах се да намеря темата, в която се обсъждаха банковите карти, но не успях.

# 530
Здравейте,
до края на м.Ноември имах валидна дебитна карта VISA electron, която беше регистрирана в Пей Пал. С нея съм правила и директни плащания и не съм имала проблем.
След като картата е изтекла от банката (Пощенска) са я подновили с Дебитна MASTER CARD. Дали мога да регистрирам тази пластика в Пей пал и дали ще мога да правя плащания към сайтове? Днес отказах да получа, издадената мастър карт и сега съм в чуденка дали да заявявам VISA Electron или да вземам мастър карт-а  ooooh!
Опитах се да намеря темата, в която се обсъждаха банковите карти, но не успях.

И защо отказахте да я получите? И това е дебитна карта, може да плащате с нея навсякъде. Няма кой знае каква разлика с какво плащате. Аз откак пазарувам /сигурно вече 7-8 години/, само Мастър кард имам, никога не съм имала Виза.
Вземете си я и си пазарувайте с кеф.

# 531
  • Варна - Черна гора
Благодаря, за отговора Алекс1,
ами защо отказах, защото чета че картите издавани от Пощенска банка са проблемни. Да сега съм имала все VISA Eclectron international и не съм имала проблем с плащанията.
Освен това имам договор за ВИЗА и не е никак коректно, решили били вместо Виза да издават Мастър кард.
Щом казваш, че не бих имала проблем ще ходя да си взема. Който не знае си уйдурдисва.

# 532
Аз пък бих си искала пак Виза. В Пейпал няма да имаш проблеми, но някои сайтове наистина отказват плащане с мастъра на Пощенска. Те пък защо така са си решили да ти сменят картата?

# 533
  • Luxemburg
Имам питане относно изпращене на пари на приятел. Първият ми въпрос е как мога да изпратя пари в левова сметка, така че да не плащам комисионна? Пробвах да пратя чрез пейпал, както си знам, но понеже имам свързана само кредитна карта там ми начислява комисионна. Ако направя плащането от пейпал баланс или банкова сметка няма да имам комисионна. Но не знам как се прави това. Ако знаете моля да ми споделите какво трябва да направя.
Втория ми въпрос е как да изпратя пари в лв? В пейпал не може да избера лв (няма), а аз като ги пратя в евро банката в БГ ще удържи ли комисионна, че е друга валута или просто ще си ги конвертира по курса на деня? Нарочно не правя превод по банката заради голямата комисионна която удържат банката в БГ и реших да ползвам пейпал. Надявам се да сте ме разбрали какво искам да питам и да можете да ми отговорите. Благодаря предварително на отзовалите се.

# 534
  • Варна
Здравейте!
Имам следният проблем: Направих поръчка към сайт и платих чрез пейпал. Днес влизам в онлайн банкирането си и виждам, че сумата е изтеглена два пъти. Първият път е в деня на поръчката 30,11, а вторият път е от днес 2,12,15г..
Много моля за някакви идеи ако имате, защо се получава така и какво трябва да направя? newsm78

# 535
  • София
V.A.L.E.R.Y Сигурна съм, че не е изтеглена два пъти, а единият път е само блокирана, а после са изтеглили от свободната наличност. Това е проблем на банката. Можеш да говориш с тях. Ако не предприемеш нищо, щети освободят сумата след 15-45дни в зависимост от банката. 15дни-FIB

ronicat Не мога да ти отговоря с точност, но преди време брат ми се опитваше от САЩ да изпрати пари през ПП, но се оказа невъзможно. След това направи превод към моя доларова банкова сметка, за което аз НЕ съм платила нищо. Дали има такса входящ валутен превод зависи от типа сметка и банката. Съжалявам, че нямам по-точна информация.

# 536
Аз съм пращала пари до САЩ, посредством PayPal, проблеми не е имало, но не си спомням подробности. newsm78

# 537
  • София
Аз съм пращала пари до САЩ, посредством PayPal, проблеми не е имало, но не си спомням подробности. newsm78
Въпроса е за пращане на пари към България, левова сметка. ronicat живее в Luxemburg. Аз дадох пример с брат ми, който се опитваше от САЩ да изпрати пари към Бг, но без успех. Тук съм чела причината, поради която не става, но не мога да се сетя. сигурно го пише някъде из правилата им, но нямам време и желание да се ровя.

# 538
ronicat, защо просто не накараш приятеля ти да си направи един акаунт в paypal и да си върже една карта, прехвърлянето ще му е почти без пари?

# 539
  • Luxemburg
Той има пейпал акаунт. От моя пейпал акаунт ще прехвърля към неговия акаунт. Но пробвах със сума от 50€ и комисионната беше 2.30€. А за голяма сума таксата си е сериозна. Затова питах как се захранва пейпал акаунт или се плаща с банков акаунт. И дали другата страна ще получи цялата сума или банката в бг ще му удържат такса затова че аз пращам в евро а сметката в Бг е в лв.

Общи условия

Активация на акаунт