Искам да кажа ... (15)_15.12-21.12

• 38 291
  • 811
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Моите получават подаръци за Коледа и рождените си дни, така че никак не са им излишни даже Wink

За болести не ща да чувам. Стига вече за тази година ooooh!

# 271
  • Пазете Гор
О, аз съм за подаръците, но не за всеки и не винаги, и особено съм срещу практиката да се отбие номера. Аз вярвам, че подарявайки съобщаваме емоция, и това автоматично изключва всякакви служебни, училищни, далечно-роднински размени на върло ненужни вещи.

Макар и човечеството да е възприело позата на бедност и оплакване, и е почти задължително каквото и да се каже  - да се оплакват бедните и гладните, баналната истина е, че никога досега хората не са можели толкова лесно да имат толкова много неща, от които ги дели само едното купуване. Отминали са времената на покриване на непосредствената нужда, прекосена и територията на задоволяване на свръхнуждите, наченат е пътят към взимането на неща, ей така, просто защото ги има и защото може.

Това е нито лошо, нито добро - просто е така.

# 272
  • Ямбол
Тъкмо си спомних, че последните две коледи, все съм грипясала. Дано не стане традиционно, ще му се не знае. Обаче тези гадни мъгли тук какво друго да донесат.

П.П. Вярно, че и в училище ще си разменят подаръци. И моят мисли да купува парфюм. Смятам да го разубедя, че за 10 лева няма да му се получи добър подарък. По-добре нещо лосионче или душгелче.

# 273
  • Sofia
Момичета, дайте идеи как да опаковам мъфини, във вид за продаване?  newsm78
Кой спомена,че ще пече кекс за Коледния базар в училище?

Моят син е заявил, че ще носи мъфини, ама как да ги опаковам  ooooh! Ясно, че ще са в хартиени/алуминиеви формички, ама отгоре? Ако им туря едно прозрачно фолио ще ми се разплеска украсата  Crossing Arms Амаааааа, работа  ooooh! Ако не им направя украса, нямат много търговски и тържествен вид, а моят смята да ги таксува по 2 лв. парчето  Mr. Green

Пък неопаковани, някакси, ми е нехигиенично  Crossing Arms Не бих искала  нито той да си купува/нито да предлага някакви нарязани парчета нещо-си  newsm78

Ей туй са ми къхърите тая вечер  Mr. Green

# 274
  • Пазете Гор
Чесън яжте.

Срещу вирусите помагал, а гони и ухажори - инак покрай тия коледни банкети сума бракове се затрудняват.

Човек да си докара за празниците грип е лошо, а още по-лошо е да се сдобие с гажде по чл. 64 тъкмо за Рождество.

GeNa :

1. В някои супермаркети слагат маслини, салати и прочие в прозрачни пластмасови кутии. Има размери подходящи за мъфини. В някои сладкарници също имат, даже техните са по-секси. . Работят до късно, тъй че  -  тичай.
2. Постави ги след охлаждане обратно във формата и я дай на търговеца, като го съоръжиш с ръкавици и салфетки за клиентите

# 275
  • Луната ни пази
У нас подаръци купуваме само на малката. Преди нея не сме си разменяли. Правим си жестове, когато имаме нужда от нещо, а повод може и да няма.
Лили, и при нас всичко приключва, банките са предупредили, че най- късно на 22 ще приемат заплати. На 23, 28 и 29 ще приключват годината. Днес счетоводителката каза, че в петък ще имаме превод.
Ая, страхотно дете имаш!
Момчетата от групата на детето ще ходят да коледуват. Да, обаче с тях ще има три стопанки, естествено моята хубавица е сред тях. Ще учим стихче, ще го научим, но ми е притеснено, че в понеделника ще ги разнасят с един бус из града, по складове и бизнесмени. Никой родител не сподели притеснението ми и съм малко в необрано лозе.

# 276
  • Луната ни пази
Гена, всеки мъфин в целуфанче, завързано с лента, от тези за цветя.  Peace
Нещо такова:
Скрит текст:

# 277
  • Ямбол
Тези базари и разпродажби може да се окажат много опасни. Никой не контролира качеството и произхода на производството.
Не може ли да са само картички и сувенири?

На Деня на християнското семейство от вокалната група на дъщеря ми традиционно организират такива изложби и после става великото ядене. Последния път дъщеря ми се сдоби с обрив и тази година просто не я заведох на този концерт.

# 278
  • Sofia

GeNa :
1. В някои супермаркети слагат маслини, салати и прочие в прозрачни пластмасови кутии. Има размери подходящи за мъфини. В някои сладкарници също имат, даже техните са по-секси. . Работят до късно, тъй че  -  тичай.
2. Постави ги след охлаждане обратно във формата и я дай на търговеца, като го съоръжиш с ръкавици и салфетки за клиентите

Уха,Куркума, мноУ  идеен и чевръст  Hug Благодарско!

Утре ще ходя да диря, не са толкоз зор. Подозирам, че ще сме единствени по рода си толкоз изрядни и рязко ще покачим стойността на крайния продукт на ...3 лв., та ще ги раздадем благотворително  hahaha
Ама,да върви алъш-веришът е важно  Peace и да създаваме вяра и съпричастност на децата към така лелеяните Коледни чудеса ( базарът е благотворителен).

# 279
  • Sofia
Тези базари и разпродажби може да се окажат много опасни. Никой не контролира качеството и произхода на производството.
Съгласна съм  Peace  Изказах си опасенията, ама разбира се все съм единствена и на хората им  изглеждам неоснователно мнителна и претенциозна. Затова хич не ми се участва кулинарно, ама другояче не сме особено надарени  ooooh!
Аз затова и не обичам да се носят домашни почерпки в училище  Crossing Arms

За тия мъфини мислех да печатам "етикети" ,амааааааа.... търговецът нИ ще. Само съм се чудела к'во да измисля, че да е оригинален. Та,тъй  Crossing Arms Намерил, та затуй,аа-ма-ха!

# 280
  • София
И на мен не ми допадат тези базари с храни. Пък и с картички де - кога се поамериканчихме толкова?
В новото училище на сина ми няма, слава богу, но в предишното всяка година печах и последната само казах Баста, дотук с меденките, дотук с мъфините.
В работата отвреме-навреме се опитват да ме накарат да сготвя, но аз благородно отстъпвам на по-младите колеги, без деца и ангажименти (които са 95% от отдела така или иначе).

# 281
  • Пазете Гор
Не може ли да са само картички и сувенири?

Вярно е.

Но пък не може всичко да се контролира - ще се стигне дотам някой ден ще дойде контрольор, когато се съберем с приятели на скара - ха дай тая бележка за месото, дай оная за въглищата.

# 282
  • Euskal Herria
Такива базари с приготвяне на храни нямаше, когато децата ми бяха ученици. В последните години в градината децата изработваха различни картички и украси - за Коледа и Великден; участвахме(и продължават да участват)  в инициативата "Деца помагат на деца", организирана съвместно с кметството и кварталната църква. Със събраните средства се подпомагат семейства от района.

# 283
  • Ямбол
Не знам докъде ще се стигне, но те се консумират от деца. Знам ли я аз Пенка какви яйца е сложила или някаква стара боя.
Ми избягвам ги аз, пък другите нека си се радват.
Като се събера с комшията Пешо, аз знам какво месо слагам на скарата и си го консумирам аз, не го раздавам на училище.
Нямате представа колко прости и безотговорни хора съществуват.

# 284
  • София
Аз изхождам от съждението, че простите и безотговорни хора по-скоро няма да седнат да се занимават с благотворителния училищен базар и си похапвам Blush  Но инак има резон в подобни опасения, не отричам.
 Помня като студентка, съквартирантът на мъжа ми беше донесъл от вкъщи нещо като тутманик, баба му го правила. С домашни яйца и сирене, с масло...и ние гладни студенти...майкоуууу, изядохме света. И на последната хапка гледам - в тутманика една умряла, опечена муха, от тия тлъстичките, лайнарките Mr. Green В последната хапка беше гадта мръсна! Как оживях тогава, не знам...Цяла седмица имах вкус на мухи в устата...Та, оттогава като цяло избягвам да ям неща, правени от хора, които не познавам. То не че някой е застрахован де, ама...

Общи условия

Активация на акаунт