Искам да кажа ... (15)_15.12-21.12

• 38 327
  • 811
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Утро, обичат се момичетата ти... сигурна съм. Просто им е голяма разликата и не могат да намерят общ език във възрастите, в които са. АЗ съм с голяма разлика с моята сестра - 12 години е по-голяма от мен и от опит ти говоря.

Искам и аз месо от сертифицирани ферми пък  Rolling Eyes

# 436
Добро утро!
Звездна, хубаво ти е момчето.
Утро, и в други семейства е така. 15-годишните момичета са вечно недоволни. Ще мине, стискай зъби!

# 437
Голямата разлика не е проблем за разбирателството, по-скоро пубертетският период е. Ние с голямата ми сестра доста дискредитирахме малката и съм сигурна, че на майка ми са й минавали същите мисли като на утро. Но и я обич показвахме. Например с първата си стипендия от училище ходих да купя подарък за нея. Сега много се разбираме и във всичко сме си подкрепа, много съм благодарна на майка ми, че е родила сестрите ми, верни се оказаха думите на бабите, че сега се бием, но като пораснем, ще се търсим и ще сме си най-близки на света.

# 438
Добро утро  Hug

Днес почти няма мъгла при нас. Сутринта беше толкова гъста и бяла - като мляко  Mr. Green
Чакам слънце с нетърпение. Ако не, ще почна като бебетата да приемам витамин Д  Crossing Arms

# 439
  • София
Явно момичетата са по-трудни, защото с пубера ми син и малката му сестра нещата са различни - че и са с различни бащи. Но и аз никога не съм му вменявала отговорност за сестра му, тя, както и той,  е наша грижа, той ако иска само да я закача и да се забавляват.
На моя приятелка с две сестри навремето обаче доста отговорности за тях й бяха дали и много се дразнеше. Сега обаче трите са точно като Янечек с нейните сестри - безкрайно близки и щастливи, че се имат.

# 440
  • София
И аз като прочетох, че дъщерята на Утро е на 15 години, веднага отдадох настроенията й на пубертета. Аз от сега се треса от този период, който предстои и в нашата къща, но това е положението.

Жената на шефа на мъжа ми, която е с две дъщери, преди време ми се оплака, че й е много болно от отношението на щерките й. Каза ми така: "Гледам ги откакто съм ги родила, треперила съм над тях, а те в един момент те поглеждат злобно, изкрещяват ти, че си най-лошата майка на света и че те мразят, и ти затръшват вратата под носа". Помня ги тия нейни думи, защото много ме "впечатлиха". Е, въпросните мадами вече завършиха образование в чужбина и няма и помен от дивите пубертетки.  Grinning

# 441
.

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 11:14 от Анонимен

# 442
  • Пловдив
И за миялната ми каза тя, че не се слагало готварска сол, след като шибнах две лъжици от същата в контейнера. Ми аз от къде да знам, че имало и сол за миялни. Не знам защо такива работи се държат в тайна, а не се казват на много висок глас.
Аз пък целенасочено слагам обикновена сол в миялната. Прочети състава на солта за миялни - 99% натриев хлорид, проста обикновена сол. Аз всъщност слагам от морската сол по 60ст за два кг.

# 443
Добро утро, аз съм във вихъра на пубертета с Мими, ама, като чета Утро нямам право да гъкна. Тя толкова много гледа Жаки, повече от мен и мъжа ми даже и много я обича. Разликата им е 11 години.
Малката обаче създава повече ядове от кака си, от няколко дни е страшно агресивна, посяга да удря и казва лоши думи, чудесно осъзнава какво прави, защото веднага след като напарви нещо се извинява или като се прибират с кака и още от вратата вика- мамо, Жаки одраска Деси, после извини се. Не знам какво да я правя, не мога да я оставям да прави каквото поиска, а като и се карам или я накажа в другата стая става по-агресивна. Вината вероятно е в нас, сега е много натоварен период на работата и двамата с мъжа ми сме много изнервени, явно Жаки усеща. Изумява ме какви неща казва! От къде ги знае? Вероятно от кака си или от някой в хотела. Казала на едната администраторка -ти грозна си, ти си Баба Яга, много неудобно ми стана, никой не я учи да говори така. Сутрината на татко си каза.ставай веднага да ми даваш филийка, че ще ти ритна един в гавата, едвам се сдържах да не я перна по задника. На две и половина сестра й не е била такава.

# 444
  • София
Жаки, ама тя малката Жаки на 2 и половина ли е само? Как ги говори такива...  Joy Моята нямаше толкова богат речников запас на тази възраст.

# 445
Ooo, Жаки и Алекс ги ръси едни... От къде ли: от яслата, от баба си, от баща си, от таксиметровия шофьор, от реклама, от новините... Всичко чува и запомня и много добре знае какво е. Речникът му е изключително богат. За съжаление и с думи изпуснати веднъж и то преди месеци.

# 446
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Жаки, не й се карайте, обяснявайте й. Тя сега се учи, не може да съобрази всичко. Всеки греши, и ние също, ама няма кой да ни скара (е, понякога има Joy).
Нашият 4-годишен пък умира сега да употребява "ганни" думи - дупе, ако, пръцки и пишкано. И се разбрахме така - когато му се прииска да ги казва, да дойде при мен и само на мен да ги казва, никой друг да не чува, че ще го помислят за невъзпитано дете. На третия ден му омръзнаха. Аз от време на време го подканям - "ако ти се е приискало да казваш "ганните "думички, казвай, сега сме сами, да ги почваме. Вече не му е мерак Joy Joy
А на зъболекарската сестра синът й донесъл от ДГ градина онази дума с "п", дамската. И тя му казала, че тази дума не бива да я казва, защото само лошите деца я употребяват. И той казал: "Добре, тогава ще си я повтарям на ум да не я забравя. Може да ми потрябва като порасна голям." Joy Joy

# 447
  • София
Нашият 4-годишен пък умира сега да употребява "ганни" думи - дупе, ако, пръцки и пишкано.
Ама моля ти се, това са най-култовите и яки думи за възрастта 4-6 години.  Mr. Green Предизвикват неистово кикотене и се комбинират, като например "напръцкани гащи", "оакано дупе с пръцко" и всякакви от тоя сорт. Преминава и това обаче.

# 448
Тонка, на 2.6 месеца е! Говори все едно е на 4, думи нямам, ако ви пиша какви ги дрънка, сигурно ше умрете от смях, но на мен не ми е смешно. Помни, като слон неща случили се лятото и ги разказва с подробности, плаши ме това дете има ужасен характер....много прилича на мен, не мога да не призная, аз съм агресивната в нашата къща. Иначе е много любвеобилна, само ме целува и гали, но само мен към другите е напарво зла. Вчера и се скарах, взе дистанционното, удари баща си по главата и му вика, спри да ме дразниш, а той нищо не и правеше. Питам я защо удари тати, а тя каза- не те разбирам какво ми говориш, малка съм, не мога да говоря... Как да се държа да и игнорирам постъпките, за да не и фокусирам вниманието върху тях, да обяснявам, да наказвам, наистина не знам.

А от преди минута- тати много мирише, наака се на коридора! Баща и си пие кафе в кухнята, сега това може да го каже пред, който си иска...

# 449
  • София
Оф, бе Жаки, ще падна от смях.  hahaha  При вас е весело.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт