Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 127 561
  • 804
  •   1
Отговори
# 465
Всъщност ме е страх да шкуря по-дълбоко, защото усещам, че се наранява - получават се едни като клечки неравнотии - може и вид фурнир да има. Може би трябва да сложа първо грунд наистина, но не съм сигурна ще намеря ли такъв светъл. С безцветен дървото потъмнява, ползвала съм, а аз искам обратното - да стане светло. Може и лака да е скапан, не зная...  Crazy
Замислих се да пробвам ли с разредена боя , както предложихте - поне от опита ми с боя зная, че става напълно равномерно. А отдолу да сложа Борото за всеки случай, но пак - ами ако не стане ок - какво да го правя - плътно ще трябва да го намажа, а никак не исках. Исках да е нещо, кореспондиращо с ленените материи...

# 466
  • sofia
Ленът носи на всичко. Тапицерията на дивана ще привлича погледа повече от рамката, не се притеснявай.

# 467
  • Бургас
Вилико ако има неравности шпакловай с кит и боядисай с малко разредена боя с валяк. И борото сложи. Може отдолу да има някакъв лак и сега с боята да прави някаква реакция, знам ли

# 468
А какъв кит ползвате? Преди време бях взела някакъв, който стоеше като пластелин и така и не изсъхна за два дена, накрая го шкурих и него, за да го махна. При китовете има ли нещо специфично?
И да, точно това се реших да направя - Борото, отгоре разредена боя, пък да видим - имам доста гърбове за проба  hahaha
Някой също така с байц работил ли е? Снощи се заговорих с един познат и според него с байц щяло да се получи, независимо от долното покритие... Но вече не знам на какво да вярвам.

Между другото снощи забелязах, че материала май е различен - на страници, табли и гърба - вижте http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/4f2417 … d1ba004f/dsc_2361
Отзад са доста по-тънки летви, които почти не дават да се шкури  newsm78

# 469
  • sofia
Ако китосаш, трябва да боядисаш плътно. Винаги си личи кита. Само автокит (метална кутия+тубичка втвърдител), китовете за дърво са абсолютен боклук (поне тези, които съм пробвала).
Байца за потъмняване е перфектен, но не съм сигурна, че стане за изсветляване. Поне е евтин, вземи едно шишенце за проба.

С какъв размер шкурка шлайфаш? От снимките трудно може да се прецени повърхността, но ползвай 120 в най-лошия случай. За дърво без наслоени бои и лакове 150 е по-добрия вариант.

# 470
  • Бургас
Веднъж от големите магазини си купих кит, беше в кофичка /като боите/ струваше към 6-7лв, съхнеше бързо и беше много фин, обаче не знам марката

# 471
Точно, защото е по-евтин - се замислих да не взема ли, то като гледам достанеща ще си понакупя за проби  Joy

Намерих ето това http://colorsystems.bg/bg/details/8bef8aa
или това http://profitech-bg.com/product/255/dufa-expert-toplasur-hybrid- … a-darvo-0-75.html
 Laughing

# 472
  • Бургас
Ами пробвай, аз си карам с декоратор

# 473
  • Варна
Момичета, Борото не е ли розово??? Как ще се постигне прозрачен ефект след него? То не е ли само ако се гони плътен цвят и се боядисва с боя и ролята му не е ли само да направи спойка между предходното покритие и новото? В случая на Велико не виждам подобен проблем. Аз си мисля, че просто не е попаднала на хубав лак... и това ми прилича на фурнир, щом така се цепи, трябва много внимателно да се шкури. Аз бих пробвала с разредена боя или масло  Peace

# 474
  • Бургас
Ментолка, да борото е розово, но като изсъхне става прозрачно. Ролята му е на спойка между старото и новото. А на Вилико мебелите, знае ли се с какво са лакирвани преди това, може да е някаква реакция

# 475
За съжаление не зная с какво е мазано преди това. За Борото - напълно си права, Ментолка - розовее и определено променя цвета на дървото, въобще не е прозрачно. Затова се въздържам и започнах да ровя за вид бял грунд за дърво.
За лака - дано да си права и просто да е скапан бил. Много се "уплаших" от резултата, видяхте го  ooooh! А мъжа ми каза - о, това ли е хубавото, което ми обясняваше, че ще стане - с толкоз доволен тон/защото като цяло не е много по тия неща той/  Crazy

# 476
  • София
Цитат
За лака - дано да си права и просто да е скапан бил. Много се "уплаших" от резултата, видяхте го  ooooh! А мъжа ми каза - о, това ли е хубавото, което ми обясняваше, че ще стане - с толкоз доволен тон/защото като цяло не е много по тия неща той/  Crazy

Viliko, видяхте ли какво ви писах по-горе за моя опит с лак на Сократес? Мисля, че ако ме послушате - нещата ще се нормализират. Успех!

# 477
Скиорче, видях, но все още не мога да преглътна лака и си мисля, че и той е проблемен  Thinking
Продукти уж много на пазара, нореално - където и да вляза да чета - мненията са противоречиви. Също така разбирам, че от светло - тъмно -няма проблем, но от по-тъмно да стане светло - е вече Божа работа...
Сега започнах да оглеждам сивите гами, защото и сивеещо бих приела, само не и жълтеникаво-оранжево...

# 478
  • Бургас
Вилико не е от боята, явно отдолу има някакъв лак който ти прави проблем. Виж тъмната мебел стана беличка, 4 ръце лак на сократес и на декоратор http://hristina69.snimka.bg/properties/k-shta.710139.35189013

# 479
О, ако го направя плътно бяло или цветно - разбира се, че ще стане. Има голяма разлика обаче, когато се ползва боя и когато лак и се търси прозрачно покритие. Нали това ми е проблема всъщност. Ще опитам в събота - първо с грунд и лак, после с грунд и разредена боя, а тази табла - която вече омацах - ще намаха още веднъж - поне като съм почнала - да си имам за сравнение.

Ако дотогава не се появи някоя нова гениална идея  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт