Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 127 525
  • 804
  •   1
Отговори
# 495
  bouquet Фри, потърсих и него, но в момента не предлагат нищо на Бюджет. За 25 лева си открих един вибрационен. Не разбирам от параметри и е без торбичка, а с отвод за прахосмукачка, но мисля, че ще ми свърши работа при нужда. Първо ще си взема един такер, че то едно ли е... Laughing
Голям гъдел е това   Crazy, сърбят ме ръцете вече.
Още веднъж ви благодаря и ако свърша нещо прилично ще показвам.

# 496
  • На брега
Много фирми предлагат инструменти под наем.

# 497
MEERA, аз ти препоръчвам един шлайф, ако можеш да го откриеш някъде в търг. мрежа на Лидл, само с добро ще ме помниш  Laughing
Ето го:
Скрит текст:
Струва 29 лв., с 3 години гаранция е, има и прахоуловител, както и възможност за включване към прахосмукачка. По принцип върви с една шкурка (тя се залепва с велкро за главата), но препоръвам да се ползват шкурки на Бош - имат разл. размери, по 5 са в опаковка и само трябва да им се пробият точните дупчици, за да съвпадат.
Аз го ползвах успешно за свалянето на лака на един соц-гардероб, който боядисах след това в слонова кост. Нямам снимки "преди", не се сетих да снимам и след изшлайфането, но така или иначе сега пиша, да взема да го покажа най-накрая, много благодаря на дамите тук, които споделят техниките за преправяне  Hug :

Скрит текст:

А тук се вижда и холната масичка (също от соц-времена), която беше цялата един цвят и с лаково покритие.
Скрит текст:
Крачетата изшкурих до дърво, след това са лакирани в безцветен лак мат на H2O основа, плотът също е в мат-лак. Мислех да го боядисвам и него в цвят - бял, но ме домързя, а и решихме на този етап да не я ползваме по предназначение масичката, може би по-нататък ще я боядисам. Вижда се на едната страна как е прешкурено и се вижда и дървото на плота, но това подлежи на корекция. Дано съм била полезна   bouquet

# 498
Чудесна работа си свършила, Rallichka Simple Smile

Аз от няколко дни чета из старите теми и се нагледах на добри резултати, а и както вече казах се запалих да опитам с някои неща. Засега само ви спамя. Blush

Машинката я намерих, но в немския lidl Laughing или ще почакам да я пуснат пак и тук, или ще взема другата, която видях из сайтовете. Малко по-късно ще ида за шкурка и в понеделник ще си заплюя някоя от възможните ми жертви вкъщи. Laughing
Rallichka,
Скрит текст:
Ще ми е интересно да видя и миндерите, за които си "говорихме", когато са готови. Професионално изкривяване имам относно тапицерия... Blush

# 499
MEERA, ако ти харесва шлайфа, пропуснах да кажа, че можеш да звъннеш на клиентския телефон и да попиташ дали има някъде. Ако има - могат да ти доставят в най-близкия до теб магазин. Аз така направих, защото изгубих един шлайф (същият) и за нищо на света не исках друг, та поръчах по гореописаният начин  Wink
За миндерите - те дървениите им са готови, даже ги импрегнирах, но в понеделник заминаваме малко на почивка, та сглобяването ще почака, седалките съответно и те не са готови, но определено ще ги покажа и тук като са готови  Hug

# 500
  • На брега
Рали, много хубаво става у вас! Чудесна работа си свършила и с масичката и с гардероба. Снимай, когато можеш масичката от близо и на светло. Заинтригуваха ме нюансите. Фурнир ли има върху плота? Сега плота е с лак без да е шлайфан или е с тъмен лак? Отдалече това зашлайфане по борда на плота също е интересно. Малко, като старо, захабено дърво стои така Wink.

# 501
  • Бургас
Току-що се прибрах с една картина в много красива рамка, която някой безочливо беше изхвърлил Flutter Картината не е нещо впечатляващо, но пък рамката...ммммм. Само дето е боядисана в бронз. С какво да стане бяла newsm78 С автоемайл-лак ще стане с гланц, да омаслявам - с орнаменти е, няма да мога да смъкна старата боя, освен с алкидна боя в бял мат?!

# 502
Здравейте, опитах се да разбера информацията от първа страничка в таблицата но не можах да се ориентирам.  Надявам се някой да ми отговори колкото и глупаво да звучи въпросът ми. Не съм наясно с почти нищо от темата, но имаме доста стари мебели, които биха могли да бъдат съживени и ми се иска да опитам. Та, мебелите са повечето с лак, които предполагам е добре да се изшкури с машинката, показана по-горе от Лидл. Искам да ви питам с подобна машинка може ли да се цикли паркет? Правихме ремонт да детската стая преди две години, но майсторът с когото разговаряхме отказа да дойде тъй като площта на стаята била малка и така и нищо не направихме, просто сложихме мокет, които вече е захабен....И ако не се прави с подобно нещо с какво точно се цикли паркета и мога ли аз да го направя сама? И освен това за гардероб единственият начин за махане на лака с такава машинка ли е?

# 503
Темичка, благодаря ти  Hug За масичката - мисля, че е фурнир отгоре, да. Изшлайфах ко0лкото да падне гадното лъскаво покритие /лак/, остана същият цвят, но без блясък, с дървесна шарка, което ме навежда на мисълта, че е фурнир. Сега като се замислям обаче, има вероятност целият плот да е някакъв масив /както са краката/, но ако е така, лъскавото покритие би трябвало да пада заедно с цвета, а не беше така  Rolling Eyes И аз съм един пишман-познавач, така, че не съм сигурна какво е точно, но ми харесва, каквото и да е  Grinning Ожуленото и прешкурено мен лично не ме радва, но има вариант като се сложи масичката, то да се пада от невидима страна, така, че не му се впрягам много  Blush Сега както е стаята решихме, че ни харесва с възможно по-малко мебели и масичка пред дивана нямаме, а на нейното място (както е на снимката) съм сложила една малка икейска маса, колкото да си слагаме питието на нещо  Sunglasses
Весита, идва ми на ум стандартната технология - бороконтакт -> боя на водна основа. При опитът ми с този тип бои категорично не препоръчвам вече използванетона емайл лакове, стандартни лакове или блажни бои. С водните бази няма нито мирис, нито вредни изпарения. Има и лакове на водна основа, с много добра покривност  Peace
Бръм, моите момчета /ММ и брат ми/ преди 5 години изциклиха нашия паркет (май е дюшеме де) с някакъв накрайник, който сложиха на бормашината. А има и профи-машинки за циклене, които можете да вземете под наем, до колкото знам Практис имат такава услуга, може би и другите подобни строителни маркети  Wink Ако ти трябва такава машинка и се сдобиеш с нея и за други неща, можеш да пробваш и за паркета. Не мога да кажа дали ще се справи - би трябвало, но с тази, която ти описах, сякаш се постига по-добра производителност и по-бързо ще стане  Peace

# 504
Раличка, благодаря много, ще видим какво ще стане, все още не знам дали ще взема машинката, иска ми се много, защото много ме боде единия гардероб в стаята, а той е точно от онези стари лаирани гардероби, мисля от ПДЧ, тъмно кафявите. Практис имаме до вкъщи Simple Smile

# 505
Пробвай тогава да наемеш машинка, ако няма как - и с шлайф трябва да стане  Sunglasses Снимай ако искаш гардероба, тук можеш да получиш добри и разнообразни идеи  Hug Дамите са много креативни    bouquet

# 506
Ето го гардероба, от старите е, стаята е в цвят слонова кост, а и скрина ни е в този цвят плюс тъмно кафяво, леглото е в същите тонове и общо взето обожаваме бежовото и натурално дървесното.

Благодаря много за приема  Hug

http://prikachi.com/images.php?images/818/8088818n.jpg,
http://prikachi.com/images.php?images/819/8088819l.jpg

# 507
  • Бургас
brummmm, гардеробът ни в спалнята е/беше като вашия, тройка с надстройка СОЦ лак. Не само ми бодеше очите, направо ме стискаше за гърлото. Исках да го направим бял, но ММ отсече, че върху лака дори с основа боя няма да се задържи за дълго. Не знам дали беше прав, така и не пробвахме (защо не съм поразровила за тази тема преди години, толкова здрави ретро мебели изхвърлих  ooooh! ). Сменихме вратите като ги направихме от долу до горе цели, само средната голяма запазихме и върху нея залепихме огледало.

Rallichka, благодаря ти, боя на водна основа ще е!  Hug

# 508
  • На брега
Rallichka, позашкури го с телче /не изцяло да му свалиш цвета, а само надраскано/ този кант и виж какъв ефект ще се получи. Ако не ти хареса, преди да лакираш, можеш да го потъмниш с байц или с ръждивата смеска на Самурайка от телче в оцет. Аз го киснах няколко дни и докарах цвят на тъмен орех на едни дъски.

# 509
Ами с тази машинка ще се махне ли лака и ще подлежи ли на боядисване? Аз предпочитам просто да го направим светъл? А на мебели не лакирани по този начин, също от ПДЧ, пак ли се изшкурва повърхността?

Общи условия

Активация на акаунт