Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 751
  • 804
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
 Leila, не може, обратно боя на водна основа и отгоре емайлак може

# 631
Здравейте,
Вчера попаднах на по- стари теми и видях ,че една от вас беше дала живот на един изхвърлен стол и се сетих , че имам един който ако никоя от вас не го иска ще бъде изхвърлен. Реших да ви го предложа, за да му дадете нов живот. Само един е и има нужда от ремонт! Ако някоя проявява интерес да ми поше, че нещо не се ориентирам как да кача снимка от телефона  Crazy
А и няма да мога да пазя дълго, ако скоро не си намери нов стопанин

# 632
  • гр. София
Leila, не може, обратно боя на водна основа и отгоре емайлак може

Благодаря.   bouquet Подозирах аз, ама реших да питам все пак.

# 633
  • Варна.
Здравейте!
Един въпрос:
В апартамента на свекърва ми има паркет, отдавна не е циклен, на места има остатъци от лак, на места е на дърво.
Може ли да го мина една, две ръце с лак за дърво на водна основа. Колкото да съхраним дървото, което е останало "на сухо"?
С валяк или четка?

# 634
Можеш, ще стане. С четка или недунапренов валяк, за импрегниране се разрежда с вода, за покритие - неразреден. Съхне на пипане 20 мин., а след 2 часа можеш да нанесеш 2-ри слой ако прецениш.

# 635
  • Варна.
Можеш, ще стане. С четка или недунапренов валяк, за импрегниране се разрежда с вода, за покритие - неразреден. Съхне на пипане 20 мин., а след 2 часа можеш да нанесеш 2-ри слой ако прецениш.

Много благодаря!

# 636
  • Варна
Здравейте!
Един въпрос:
В апартамента на свекърва ми има паркет, отдавна не е циклен, на места има остатъци от лак, на места е на дърво.
Може ли да го мина една, две ръце с лак за дърво на водна основа. Колкото да съхраним дървото, което е останало "на сухо"?
С валяк или четка?
Предполагам, че стария лак не се знае какъв е, пробвайте на малко скрито местенце да не стане реакция с новия.

# 637
  • Бургас
Аз имам една питанка за мрамор. Знам, че да се запази мрамора трябва да се ишлайфа и запечата, та може ли да не се шлайфа? Знам че е порест и попива лесно всичко, но като се полира много се пързаля. Въпросния мрамор е стълби и етажни площадки в къща.

# 638
  • Варна
Аз имам една питанка за мрамор. Знам, че да се запази мрамора трябва да се ишлайфа и запечата, та може ли да не се шлайфа? Знам че е порест и попива лесно всичко, но като се полира много се пързаля. Въпросния мрамор е стълби и етажни площадки в къща.
Зная, че има прозрачна течност против пързаляне. http://pestimenergia.bg/shop/product/316/antislip-system-resheni … tiv-hlazgane.html

# 639
  • На брега
Шлайфа се мрамора, да. Няма да правиш фино, огледално полиране все пак. Последно, стара, мраморна площадка за танци в нощен клуб гледах как изшлайфаха и светна. Нямаше случаи на подхлъзване, освен на пяна-парти, но тогава си ставаше пързалка. Има дискове за полиране на камък и бетон, ако си го правите сами...

# 640
  • Бургас
Благодаря ви, така или иначе трябва да се полира откакто е поставен 15-20г не е полирван

# 641
Този бял Сократес много лесно се бели..  #Cussing out Дайте идея какво да правя докато още не съм сглобила шкафа с вратичките. Има ли някакъв матиращ лак, който да мога да нанеса?  Rolling Eyes

# 642
  • Бургас
Този бял Сократес много лесно се бели..  #Cussing out Дайте идея какво да правя докато още не съм сглобила шкафа с вратичките. Има ли някакъв матиращ лак, който да мога да нанеса?  Rolling Eyes

Каква основа положи преди боята? Сократес е хубава боя

# 643
Нямам основа. Може би са фурнирован талашит, лакирани. Само леко с шкурка ги надрасках и боядисах поне 4 ръце.

# 644
  • Бургас
Трябваше да сложиш боро

Общи условия

Активация на акаунт