Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 750
  • 804
  •   1
Отговори
# 615
Е как няма да се усложни...стари неща явно с дървен фурнир...и хайде бороконтакт...чакай поне час...пък после боя, или лак

# 616
  • Бургас
Ако си сигурна добре, но по-добре един час чакане с боро, отколкото да се протърка след време и наново да се боядисва

# 617
Е какво значи сигурна...нали се вижда какво е покритието...явно не е пластмасов фурнир.

# 618
При някои дървесини избива "ръжда"- жълтеникаво-оранжево вещество върху боята, затова е добре ако не сме сигурни какво е отдолу да му сложим грунд. В нашия случай - "Бороконтакт".  Peace

# 619
  • Бургас
 ehopepi ако ти можеш да го разпознаеш добре, но дали всеки може? Ти виждаш едно, но сигурна ли си какво е, как са го правели преди 10, 15, 20г, какви съставки, лепила има? Дадох съвет от моя гледна точка и се обоснових , всеки си знае дали ще разпознае дърво от фурнир

# 620
Хриси9092-да на вън ще работя,така че няма да има проблем.Валяче вече си купих,не дунапренено.А  относно шкурката 150 добре ли е да ползвам?
Благодаря ви за бързите отговори момичета.В неделя ще ги почвам,дано се получи добре.Ще снимам и ще ви покажа,че мебелите са на вилата.

# 621
Фурнирът е също от дърво, но е по-тънък, така че не е трудно да се се различи от пластмасовото фолио. Да не кажа, че няма как да се объркат.

# 622
Аз си признавам, че не успях да различа на моята соц-масичка, както и на една друга, пак соц, но трапезарна, дали фурнирът е естествен, или не. Та в този смисъл подкрепям казаното от Хриси и поддържам технологията с Боро-то. Човек като се заеме да преправя такива неща, един час повече или по-малко е без значение, мисля  Peace

# 623
  • Бургас
YASEMINA, аз използвам 200-220 шкурка

# 624
Хриси9092,благодаря ти много.Нямам търпение вече да започна... Simple Smile

# 625

страхотно е....

# 626
Какъв препарат да си купя против червеи в дървото?
Почти изшкурих един стар скрин, но е доста наяден.
После с кит  запълвам дупките, нали така?

# 627
  • гр. София
Имам един въпрос - може ли върху авто емайллак, който се разрежда с разтворител да се сложи една ръка емайллак супер гланц на Декоратор на водна основа?  Thinking

# 628
  • Варна
Имам един въпрос - може ли върху авто емайллак, който се разрежда с разтворител да се сложи една ръка емайллак супер гланц на Декоратор на водна основа?  Thinking
Не се знае как ще реагират двете бои, може да стане на люспи... Аз съм боядисвала върху стара блажна леко зашкурено с акрилна и няма проблем, но до колкото знам винаги има риск.

# 629
  • гр. София
Не се знае как ще реагират двете бои, може да стане на люспи... Аз съм боядисвала върху стара блажна леко зашкурено с акрилна и няма проблем, но до колкото знам винаги има риск.

Тук и двете бои са нови, но са на различна основа и не знам дали ще се получи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт