Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 708
  • 804
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Добре де, преди омасляване на паркет, не е ли нужно да се изцикли? Питането ми е в контекста на цитата от изказване на ментолка, че с омасляването човек си спестява праха от цикленето? В къщи в две от стаите сме с естествен паркет, нециклен и нелакиран откакто сме се нанесли и честно вече просто плаче за някакво действие. И ми се ще да мога да го направя без много външна помощ(фирма за циклене).

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 01:54 от mama mariana

# 691
  • София
Добре де, преди омасляване на паркет, не е ли нужно да се изцикли? Питането ми е в контекста на цитата от изказване на ментолка, че с омасляването човек си спестява праха от цикленето? В къщи в две от стаите сме с естествен паркет, нециклен и нелакиран откакто сме се нанесли и честно вече просто плаче за някакво действие. И ми се ще да мога да го направя без много външна помощ(фирма за циклене).
Разбира се, че трябва да се почисти дървото преди омасляване. Първо - няма да хване върху лак и второ - няма да стои добре върху замърсена повърхност. Така че, в твоят случай цикленето е задължително.

Редактирам се, защото видях, че обсъждате марки масла. Аз съм ползвала масло на Губра за трапезната маса.

# 692
  • Варна
mama mariana, трябва да се изцикли за да се махне старото покритие. Но веднъж омаслен може да се тръкне с шкурка само локално и да се нанесе още масло.

# 693
Момичета, имам въпрос. Някой да има наблюдение как се държи бяло Осмо върху чамова повърхност в по-продължителен период? Дали започва да жълтее?

# 694
  • Варна
Момичета, имам въпрос. Някой да има наблюдение как се държи бяло Осмо върху чамова повърхност в по-продължителен период? Дали започва да жълтее?

Година и половина - няма промяна в цвета  Peace

# 695
Благодаря! В момента съм пред дилема - да направя етажерки за детската стая от чам с бяло осмо, от бяло пдч или да взема направо готови от пдч от Икеа. И съм много раздвоена, кой вариант е по-рентабилен, но същото така  и да е безопасен за детето.

# 696
  • София
Нашите етажерки са от неламинирано ПДЧ и чамови носачи. Боядисахме ги с боя на водна основа, не сме ги лакирали. Не си спомням колко ни излязоха, но беше символична сума. Трета година няма поражения.
Тук се виждат:
Скрит текст:

# 697
Много са хубави, Спунк!

# 698
  • София
Обаче за съжаление, рядко са така подредени.  Laughing

# 699
  • София

Идеи за прикриване на одраскано(липсваща част 0,5 см) по горната част и  олющено по ръбовете?

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 17:57 от tuturutka1

# 700
  • София
Аз нищо не мога да видя. Дай по-голяма снимка в близък план.

# 701
  • София
В момента не разполагам с други снимки, ще пробвам в събота или неделя да направя нови по-отблизо. Точно където са светлите обувки отпред липсва парче от покритието, а цялата плоскост отгоре е понадрана, включително и ъглите. Мислех си отгоре да слагам цял декоративен профил някакъв, който да обхване и ъглите, но нямам представа какво се предлага на пазара.
Ляпящо фолио биха ми препоръчали, но веднъж пробвах с друг шкаф, не можах да изгоня въздуха, с времето се отлепи и нищо не се получи. Втори път не ми се ще да пробвам.

# 702
Здравейте!
Изпратиха ме тук да си задам въпроса Simple Smile

Някой има ли опит с боядисване на плочки и по-специално теракотени? Става дума за специална боя за фаянс и плочки, двукомпонентна? Благодаря предварително   bouquet

# 703
  • Бургас
Аз боядисвах баня с плочки. Ти теракота или фаянс искаш да боядисваш и в каква стая?

# 704
Аз боядисвах баня с плочки. Ти теракота или фаянс искаш да боядисваш и в каква стая?
Теракота, антре и кухня. Имаш ли идея дали ще стане?

Общи условия

Активация на акаунт