Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да третирам паркет след циклене - с OSMO или Matlaq?
Подходяща ли е техниката за боядисване с една ръка в бял цвят Osmo и безцветен цвят Osmo за боядисване на кухненски шкафове?
Как да направя паркета да изглежда като цвят на орех?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да третирам паркет след циклене - с OSMO или Matlaq?
-
Подходяща ли е техниката за боядисване с една ръка в бял цвят Osmo и безцветен цвят Osmo за боядисване на кухненски шкафове?
-
Как да направя паркета да изглежда като цвят на орех?
-
Как да третирам врати от ПДЧ?
-
Как да подготвя хидрофобен шперплат за подова настилка?
Имам една стара маса, голяма, с дървени крака, плота и е с фурнир (естествен). Не съм сигурна под него какъв е материала, възможно е и да е дърво, но самият факт, че има покритие, ме съмнява... Та, масата е страхотна, но отгоре има големи и дълбоки драскотини, както и следи от удари, които са наранили фурнира. С какво да ги попълня? С кит или някакви смоли? И после-лака е напукан, на места паднал, да го изшкуря и после омаслявам или лакирам? С какво? Всъщност, искам да възстановя естествения цвят на дървото, с жилките и красотите му, ама няма ли драскотините да личат?
Като шкуриш масата събирай стърготините. Смеси ги с лак до получаването на гъста паста и попълни драскотините - това е най-сигурният начин да ти съвпадне цвета на кита. По магазините има всякакви видове кит, но не е сигурно дали ще намериш същия цвят като масата ти. След като изшкуриш и китваш - лакирай. Според мен масло не е подходящо защото върху китваните места няма да попие както на некитваните и ще останат петна.

Накрая лакирахме, защото искахме гланц.