Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 777
  • 804
  •   1
Отговори
# 555
  • bad@ss
ЛуДната соната, поздравления за шкафчето, станало е много свежо! С нетърпение чакам пачуърк вратата, за да открадна идеята  Peace

Нищо особено, всъщност  Simple Smile
Искам да постигна 3D ефект с 2-3 дървесни нюанса. Нещо подобно искам да се получи, ама ще падне то мерене и рязане  Tired
Но се колебая (все още). Това също е интересно  Rolling Eyes

Ако изпълня, ще покажа  Hug

# 556
  • София
ЛуДната, много ми допадна префасонираната секция. Открадвам си идеята за едни подобни "сандъци" - много грозни и много здрави. Това ще им е трето преобразяване за тринадесет години.
За да постигнеш този ефект, май ще трябва фолиата да са с еднаква шарка на фладера. Има ли такива по магазините?

# 557
  • Бургас
Лудната соната извинявай че те прекръстих...докато четях се сетих за това 3Д което искаш да направиш. Не знам от кой град си, но защо не питаш някой дизайнер дали може да ти го направи и после ще ти го отпечатат

# 558
  • bad@ss
Спунк, кради, то и аз съм я крала  Laughing
Фолиа има, не всичко е на сайта (за Домко говоря). Но има, разгледах  Peace
Ама са поскъпнали фолиата, като да не бяха така скъпи преди  Rolling Eyes
И аз имам една ракла, много здрава. И си харесах едно огледално. Искам да ѝ залепя три панела на челото. И отгоре - огледално фолио. Ама да се поопарича, че то съвсем скъпо.

Хриси9092
, защото искам аз сама  Blush Не изглежда трудно. Иска се търпение.

Още двечки, Спунк  Heart Eyes

Готино е, че ти режат колкото сантиметра са ти нужни. Аз си измерих шкафа, нарисувах си схема и си купих всичко до милиметър  Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 19:05 от ЛуДната соната

# 559
  • София/Варна
Скъпи дами дали някоя от вас е ползвала сив лак за дърво. Не боя,а лак, искам да се вижда фладера на дървото след като го обработя. ДА уточня,че става дума за лакиране на стълби.

# 560
Пак въпросче  Wink за лепенето на хартията
Днес се запасих с материалите, които нямах. Имам едни, много масивни, нощни шкафчета- дърво и ламинат, едно от тях, ще префасонирам за проба този уикенд, преди да се хвърля на "цялата" кухня... иначе и аз, ще минавам на вариант "фолио", но все ми се искаше да е нещо различно.

Въпросите:
1.Хартията се намачква; после се намазва от двете страни с Ц200 и внимателно се залепва...
Нужно ли е да награпявам отдолу повърхността? (Както вече казах, ще лепя върху ламинат.)
2. Вече положената и изсъхнала хартия, трябва ли да я третирам с някакъв грунд, преди нанасянето на боята? ( по принцип Ц200 върху хартия си е един вид грунд) От кои бои сте доволни? Аз ще рисувам с акрил, каква боя да ползвам за "голямата" площ?
3. Идеята ми е да рисувам едни мотиви и да боядисам вратичките на "кухнята".  Вече съм измислила две цветни тоналности, мотивите са едни и същи, само трябва да реша, коя, ще изпълня.

Ще сменям и цвета на хладилника. Там съм в чуденка, дали да го облепя с фолио или да го пръсна с аерограф? Дайте идея, ако някой е променял цвета на хладилник!
Тук, колебанията ми идват от това, че боите за метал са изключително миризливи, летливи и силно отровни, ще трябва да работя в помещението, защото няма кой да ми уйдиса на акъла за сваляне и качване на хладилника, за да работя на двора, а и децата няма къде да отидат, докато тече ремонта, въпреки, че през деня са на занималня, вечер са си вкъщи, т.е почти "мисия-невъзможна"- пръскането с аерограф; за фолиото- никога не съм лепила и не съм сигурна дали, ще се справя, а на хладилника, ще си личи всяка грешка, предполагам...

Благодаря ви за отзивчивостта, в споделянето на техника по редизайн на мебели Simple Smile   bouquet

# 561
Не трябва ли преди да се захващаш с редизайн Simple Smile да поискаш и получиш съгласието на хазяина. Задължително е, според мен.

# 562
  • Бургас
Мишел аз лепих върху плочки и сложих бороконтакт , след като изсъхна сложих лак на водна основа на Аквис венге две ръце. От боите ползвам на Декоратор с едно жирафче е кутията. Няма ли да стане шарено щом смяташ да боядисваш всичко, хладилника защо? На хладилника направи лек декупаж ако е здрав

# 563
Не трябва ли преди да се захващаш с редизайн Simple Smile да поискаш и получиш съгласието на хазяина. Задължително е, според мен.
Имам и разрешението и съгласието на хазаина   bouquet
Хриси9092, цветовете не ме притесняват, напротив. Изготвих няколко цветни проекта и в крайна сметка съм се спряла на два, които ще обсъдим с мъжа ми. И в двата проекта, хладилника стои страхотно като цветно петно в интериора, естествено винаги може да остане и бял. По принцип вече съм боядисвала хладилник-стар Москва, с аерограф, който беше и очукан и неработещ, но стана страшно красив жълт шкаф. (Като абсолютните клошари си го прибрах, изхвърлен до кофата за боклук в гр.Обзор) Simple Smile

# 564
.......... Тук, колебанията ми идват от това, че боите за метал са изключително миризливи, летливи и силно отровни .........
мисля, че спокойно можеш да боядисваш метал и с бои на водна основа, които са безвредни и съвсем не по-малко качествени.

# 565
Забавих се със снимките на вратата, но виждам, че темата "Фолио" е още актуална Simple Smile
Ето снимките преди и след на врата, боядисана преди повече от 30 години с блажна боя.
Припомням, че шкурих, китосвах и сложих малко блажна боя върхху кита за гладкост и по-добро залепвае след това. Остана за облепване горната част на касата, за съжаление фолиото свърши.
http://desislavazhivkova.snimka.bg/daily/remont.862804.35254319
http://desislavazhivkova.snimka.bg/daily/remont.862804.35373336
http://desislavazhivkova.snimka.bg/daily/remont.862804.35373342
http://desislavazhivkova.snimka.bg/daily/remont.862804.35373345

Всички снимки са снимани с телефони са в пустата снимка.бг. Ще потърся начин да ги качвам другаде, както и да ги пускам тук като избражения, а не като линкове.

# 566
Daisy^Slava ти и сега можеш като изображения да ги пускаш. Кликваш върху снимката с десен бутон, избираш копирай URL адреса на изображението идваш тук и с иконата за снимка(втората на вторият ред) поставяш самото изображение по средата на скобите и готово Simple Smile

# 567
.......... Тук, колебанията ми идват от това, че боите за метал са изключително миризливи, летливи и силно отровни .........
мисля, че спокойно можеш да боядисваш метал и с бои на водна основа, които са безвредни и съвсем не по-малко качествени.
Честно казано незнаех... А с какво се фиксира? Акрила, няма ли да започне да се бели от метала? Метала- това ми е абсолютно непозната територия.

# 568
Честно казано незнаех... А с какво се фиксира? Акрила, няма ли да започне да се бели от метала? Метала- това ми е абсолютно непозната територия.
Виж, аз боядисах преди две години с акрилна боя метални столове и маса, които стоят постоянно навън на открито (тераса). Избива ръжда, колкото и добре да е почистен метала. Шупва, надига се и става на балони известно време след боядисване (няколко месеца да речем). Не препоръчвам акрил за метал поради тази причина. След това се наложи да махам боята и ми паднаха ръцете от жулене, защото не я ли махнеш изцяло новото покритие не хваша добре и ще падне след време. А новото покритие в моя случай беше блажна боя.

Мимс, жива и здрава да си! Благодаря ти.

# 569
Хриси, благодаря за отговора и препоръката за авто гланца!   bouquet
Смърди зверски и добре, че отидох на вилата да си боядисам коша, защото ако го бях направила на терасата, можеше да ме изселят от квартала. Дори сега позасъхнал пак мирише много силно. Май ще трябва да стои дълго навън.

Общи условия

Активация на акаунт