Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 127 516
  • 804
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Да с разредител, аз сложих малко бензин защото нямах разредител, да става в банята щом е затворена кутията плътно

# 586
  • София
Да с разредител, аз сложих малко бензин защото нямах разредител, да става в банята щом е затворена кутията плътно
Имах предвид дали ще изсъхне боядисаното рафтче лесно в банята. А дали ще мирише?

# 587
  • Бургас
Извинявай Джули, да ще изсъхне

# 588
  • Бургас
Алкидна боя от ПВЦ дограма с разредител ли се чисти?  ooooh!

# 589
  • sofia
Ако е засъхнала (повече от седмица, примерно) няма да се изчисти с разредител. Пробвай някъде, където не се вижда дали ще може да изстърже. Ако дограмата е била прашна или мръсна ще падне на люспички, но ако е била чиста може и да не стане.

Джули, по-добре го свали това рафтче и го боядисай навън.
Следващото ми подобно рафтче ще е пластмасово.

# 590
  • Варна
vessita, алкидната боя не залепва хубаво за пластмаса, пробвай с ножче за почистване на стъкла/керамичен плот внимателно да изстържеш, би трябвало да стане.

# 591
  • Варна
За Протекта - ако има ръждясали люспи премахнете ги, почистете ръждата с парцал и боядисвайте смело. Боята е перфектна. Хубаво е малко да я разредите защото навън бързо се втърдява
С АМБ ли? А има ли проблем със съхненето в затворено помещение - баня без прозорец?

Купи си ново рафтче, по-евтино ще е Simple Smile

# 592
# 593
  • София
От какъв материал е шкафчето?
Вероятно пдч, не е дърво със сигурност. Вратичките/белите са от нещо лъскаво.

# 594
Има ли някой, използвал гланцово мебелно фолио /мебелно фолио гланц/? Не ми се иска да съм първата.

И да се оплача, знам, че ще ме разберете. Наблизо има пункт за скрап и там купища, купища красиви крака от шевни машини. Поисках да говоря със собственика, обаче по-грубо и безпардонно отношение не съм получавала. Да си ги държи тогава  Stop

# 595
  • bad@ss
Тъмно сивото върху секцията, която показах по-напред, е гланц  Peace
Нямаха тъмно сив мат в момента, та затова  Grinning

# 596
Благодаря, Соната, не бях загледала. На моя монитор е матово.  Thinking  Аз целя гланц едва ли не като меламин, явно ще стане по друг начин  Grinning

# 597
  • bad@ss
Така го виждаш  Simple Smile
А всъщност можеш да се огледаш в него.
Гадното е, че ако не го положиш върху гладка повърхност, шарката отдолу се "отбелязва".

# 598
  • Бургас
Да споделя - боята от дограмата не помръдна от разредителя, но се почисти идеално със спирт  Peace

Daisy^Slava, облепяла съм кухня с фолио бял гланц, върху ПДЧ, както и вратите на три-крилен гардероб. Ако има неравност изпъква повече на гланца, затова, ако повърхността не е идеално гладка мисля, че няма да останеш очарована от крайния резултат.

# 599
И да се оплача, знам, че ще ме разберете. Наблизо има пункт за скрап и там купища, купища красиви крака от шевни машини. Поисках да говоря със собственика, обаче по-грубо и безпардонно отношение не съм получавала. Да си ги държи тогава  Stop
По принцип съм чувала, че продават по лев за килограм. Собственика може би не ти е и трябвал Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт