"С дъх на череши..., или за нас - другите..."

• 95 681
  • 1 801
  •   1
Отговори
# 1 230
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Кукло Камъчка, аз в тази тема рядко се обаждам, така че ако обичаш спести си драматизациите. Хич не ми дреме дали ще пишеш или няма да пишеш, дали ще ми отразяваш мнението или не. Но въобще не смятам да мълча след абсурди като казания от теб- естествено, че има голяма разлика дали създаваш дете със  свободен или обвързан мъж. Иначе ти прави каквото си искаш- не раждаш от моя мъж все пак, че да ми пука Laughing.

# 1 231
Детето си е дете, независимо дали от брак, без брак, жълто, черно, кафяво, увредено или здраво, заченато нормално или инвитро - то е невинна душица, и ако родителите му са направили грешка, трябва последствията от тази грешка да се отразят във възможно най-малка степен върху него. Детето не трябва да плаща за кашите, които са надробили родителите му. И никое дете не е по-малоценно от другите, независимо как се е появило. Който го е създал, трябва да си носи отговорностите за него - материални и всякакви.

Камъче, разбирам, че в твоя случай си била заблудена, че ви предстои съвместен живот, макар че наистина е трябвало да го имаш черно на бяло, преди да се съгласиш да правите дете. Защото то не се е появило по погрешка, съзнателно сте опитвали, нали? ОК, постъпила си наивно и неразумно, но детето не трябва да плаща. Вярно е, че бащата не е много добър пример, обаче помисли дали си права изцяло да прекъсваш достъпа му до детето. Не мога да повярвам, че едно дете няма нужда от фигурата на баща в живота си, и то от собствения си баща. Не вярвам на тези, които казват - много съм си добре. Това е вид самозащита, дори и да са убедени, че е истина - травмите са налице. Няма да ми се сърдиш, защото съм доброжелателно настроена, но статистически деца (особено момчета), отгледани без мъжки авторитет в живота си, се привързват нездраво към майките си и това им често им вреди емоционално в собствения им бъдещ живот. Най-доброто е, ако самият биологичен баща е готов да си носи ангажиментите, но ако не е, някакъв негов еквивалент  - дали твой партньор, дали дядо/вуйчо и т. н. си е нужен от ранно детство.

Не е вярно, че не всичко е материално. Любовта може да изглежда красива и съвършена, но накрая всичко опира до пари и приказката свършва. Дори и при тебе, Камъче, са намесени пари, колкото и да отричаш. След всичката ви любов - пак опирате до парите. Иначе защо си го съдила за бащинство, какво ти пука, след като дори не му даваш да контактува с детето. И няма лошо, ако се мисли практично предварително.

Който иска да кръшка, си кръшка и няма сила, която да го спре. Иначе - оправдания безброй. Който пък не иска - не го прави, ако ще Клеопатра да си разкъса сутиена пред него. Няма такива жертви, изтръгнати насила от семейното ложе. И, разбира се, любовницата/кът ангажира определен финансов, емоционален и времеви ресурс, който принадлежи по право на децата (хайде да не е на половинката). Така че ако семейството се разруши заради нечия странична връзка, повече от справедливо е той/тя да си тръгне с дрехите на гърба, та после да си гради на чисто новия живот (който ще е най-вероятно като стария, ама нейсе).

Аз съм 99% сигурна (да не казвам напълно, че човек не трябва да се зарича за нищо, докато не му дойде до главата), че ако изпадна в положение мъж ми да има дете от друга, докато сме били заедно, особено пък след продължителна тайна връзка, ще трябва да си търси друго жилище. Просто няма как да се преглътне такова нещо. Иначе с децата да се среща, ако иска, това не мога да им отнема.

# 1 232
това и към Лиляна и към Джой Peace
на мен лично ми е много по-противно човешкото лицемерие
Защо да са лицемерни?! Те не одобряват действията ти и критикуват, къде е лицемерието?
нямах предвид тяхното лицемерие
за мен е лицемерно да си учуден ,че мъжът ти има извънбрачно дете при положение,че спи другаде Peace
Джой- не си позволявай подобни обръщения Peace

# 1 233
То по тези села е било инсест (Incest) направо;

Бабите и дядовците гледали от техните родители, после техните деца и т.н. семейни традиции  Wink

# 1 234
  • Куциндрел
Какво се хванахте с детето на Камъчка? Тя сега трябва да съумее да направи така, че детето й да не се срамува от това, че е извънбрачно.
Разбирам да е нещо несрещано, че да се потрисате.
По-добре обсъждайте нея и нейните действия. Дали е мислила за жената на любовника й? Дали е изпитвала угризения?

За мен детето на Камъчка е подарък от Господ/Съдбата/Вселената или каквото там. Като прочетох за брака й и после за този мъж... то детето й е най-хубавото нещо, което й се е случвало. Явно е дошло, за да я отрезви и най-накрая да има някой, който я обича. Peace

# 1 235
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Цеца, аз не виждам да съм обсъждала детето и. Дори не и действията и- само опитът и да ги представи като тотално тривиални. То ако беше така, защо въобще съществува институцията брак?

# 1 236
  • София
Че кой в темата е казал нещо лошо за детето на камъчка, може ли цитат?

# 1 237
  • София
Сеса, изневярата винаги е съществувала. Баба ми разказва, че в селото са били по 20-30 души на една възраст и пак са кръшкали помежду си. Даже по-лесно било, защото нямало телефони.  hahaha

Kое е селото?

Няма да ти отговоря.

Между другото, струваше ми се, че темата е за масовия случай любовници-женени, имащи за гаджета женени мъже и нетърсещи обвързващи отношения. Доста излязохте от масовия случай като вкарахте и случая с дете от любовника. Thinking

# 1 238
  • някъде по морето
Защо се нахвърляте така върху Камъчето...
Никой не знае, какво  е да имаш деца, преди да си станал родител.
Аз никога не съм била с женен мъж, но БНД беше разведен от няколко години, когато се срещнахме и имаше две големи деца.
Все се оплакваше как жена му го зарязала...а той на времето се оженил за нея, защото забременяла...
И аз го съжалявах...как пък можаха да не го оценят... Embarassed
 Но когато, аз забременях и родих и той изчезна от живота ни, когато детето беше на 5 г, заради друга...светна ми лампичката...
Ама... детето не можеш да го върнеш...защото баща му не става Laughing

# 1 239
това и към Лиляна и към Джой Peace
на мен лично ми е много по-противно човешкото лицемерие
Защо да са лицемерни?! Те не одобряват действията ти и критикуват, къде е лицемерието?
нямах предвид тяхното лицемерие
за мен е лицемерно да си учуден ,че мъжът ти има извънбрачно дете при положение,че спи другаде Peace
Джой- не си позволявай подобни обръщения Peace

Въх...и к'во стана се'а...значи и моя мъж мож  ме зарадва с някое отроче.../понеже редовно отсъства вечер/

# 1 240
поне с нещо съм полезна- интересувайте се повече къде са мъжете ви вечер Peace
иначе -беше ми ясно ,че няма да ме аплодирате ,даже очаквах включване от Андариелката най-скоро
темата и идеята й бяха съвсем други, по-страхливите отдавна спряха да пишат
няма как 2-3 потребителки да ме убедят,че нямам морал,че съм причинила страдание и прочие
Няма как да стане Peace
не очаквам да ви стана симпатична , но от темата се убеждавам,че любовниците наистина са по-толерантни от съпругите Wink

# 1 241
  • Пловдив
не очаквам да ви стана симпатична , но от темата се убеждавам,че любовниците наистина са по-толерантни от съпругите Wink
Твърде странно. Към какво са по-толерантни любовниците? По-толерантни са към други любовници, защото са в тяхното положение, иначе не виждам друго.

# 1 242
  • София
Тези, които са и едното, и другото, са по-толерантни. Тези, които са само едното, няма как да са толкова толерантни. Нормално е.

# 1 243
Не знам, колкото повече чета темата, толкова по-неприятни ми стават любовниците. И не, не щото съм съпруга и някоя ше ми открадне скъпоценния мъж. Просто има нещо гадно, унизително, нечистоплътно в тия истории...

# 1 244
  • София
Спор няма, че има истории, от които настръхвам. Не мога да не кажа, че аз също се отвращавам от истории, в които кефът на едни е съчетан с мъката на други. Отвратително е, така е.
Аз приемам по-лекия вариант на извънбрачни връзки, при който нещата се правят елегантно и отговорно.

Общи условия

Активация на акаунт