"С дъх на череши..., или за нас - другите..."

• 95 686
  • 1 801
  •   1
Отговори
# 1 380
Кой и кога ѝ е обиждал детето, че не разбрах?

И каква поука си е взела? Продължава да се мисли за "специална". Специалното ѝ е това, че има психика на жертва, затова е търпяла мъжа си, затова се е натресла после на социопат. Иска ѝ се да я съжаляват, не се получи в тази тема и премина в нападение.

# 1 381
  • София

Колкото и да се опитвате да украсите, оцветите, гримирате и напудрите изневярата, тя си остава грозна и гнусна. А хората, които си разрешават да участват в това - слаби и с неустойчиви ценности.

Много подкрепям това мнение.  bouquet

Далеч съм от категоричността, че няма никога и нищо да направя, както и на мен да ми се слуЧи. Просто се надявам да не съм поставна пред такъв избор, а живота да не ми донесе някоя с черешов аромат. Но знам, че не съм застрахована и никой не е.

Обичам съпруга си, знам, че и той ме обича. Вярвам му, той ми вярва. Опитваме се да живеем, без ограничения, но не и без контрол. И най-отговорно признавам, че аз имам повече свобода от него. Винаги се опитвам да го радвам, толерирам хобито му, заедно се справяме с всичко. Споделяме си живота в цялост. На този етап една изневяра за мен ще е съсипваща. Аз лично не бих си го причинила, защото знам, че това което имам е безценно и не бих рискувала за нищо на света да го загубя. Мисля, че важи и за него, макар гаранции да няма.

Просто гледам с каква лека ръка се толерира и подкрепя изневярата и направо съм в недоумение. Как е възможно да се приема за нормално. Не казвам, че не се случва. Дори разбирам, че е възможно човек да се влюби в друг, независимо, че е обвързан и има семейство.

Само не разбирам извратените черешови химически създадени есенции, защо се възприемат като нещо естествено. Те са просто изкуствено синтезирана дрога, като ЛСД. Дори и опиум не са. Изкуствени са, миришат на синтетика и са далеч, далеч от аромата на истинска череша 🍒. 

# 1 382

Аз намирам за ужасно нагло да обиждате детето й и начина, по който го гледа. Даже не нагло, ами... не знам какво. Не отива на майки да говорят така.  Rolling Eyes

А, да, майки трябва да говорят - много е гот , чадо, да имаш любовник, женен мъж.

# 1 383
Аз преди няколко страници зададох въпрос, но той се пропусна. 

А иначе....правила съм тази грешка като млада и необвързана....само че след няма и година мъжа имаше официален развод.
Друг е въпросът че аз не съм го искала...нито пък имала намерения да му ставам съпруга.
Но жена му вече си имаше друг и до днес живеят заедно. А мъжа дълги години беше сам.

# 1 384
  • Ямбол

Аз намирам за ужасно нагло да обиждате детето й и начина, по който го гледа. Даже не нагло, ами... не знам какво. Не отива на майки да говорят така.  Rolling Eyes

А, да, майки трябва да говорят - много е гот , чадо, да имаш любовник, женен мъж.
И да не пропуснеш, чадо, да му родиш дете.

# 1 385

СЪвсем не... Аз не защитавам тази идея. Малко по-нагоре споделих, че заради лИбоФница нашите се разделиха и общо взето не съм останала с черешови усещания спрямо тези индивиди. НО добре, сгрешила е, изпатила си е и то доста - стига толкоз. Вие с парцалите я изядохте. И да, директни обиди няма спрямо детето й. Само й обяснихте много пъти, че ще расте нещастно и без да я уважава. Това са много тежки думи. Не мисля, че ги заслужава.

И аз съм си изкарала детството, знаейки, че баща ми не е стока, за да ме зареже на 2-3 год., за да ходи по жени, но не смятам, че съм израстнала нещастна и по-малко човек от другите деца. Много груби изказвания полетяха.

# 1 386
Ама и вие прекалихте.  Rolling Eyes Нахвърлихте й се все едно е родила от вашите съпрузи. Не оправдавам някогашните й постъпки ни най-малко, но след като е минало, препатила е, взела си е поука - какво повече? Тя самата призна неколкократно, че съжалява за много неща. Оттук нататък да се хвърли през прозореца ли?

Като следяща темата от самото и начало, две неща не видях по отношение на Камъчка.

Първо, изобщо не видях и намек да си е взела поуки. Напротив. Основно и е виновна жената на бащата на детето и донякъде той самия.

И второ, никъде не виждам упрек за това как си гледа детето.

Потребителки споделят наблюденията си, а често и личен опит за израстването в таков семейство или с един родите. Аз пък се опитах да и обясня, че нейните уравнения може да се окажат погрешни, защото човека може и чрез съда да си издейства виждане с детето, ако тя не му го дава.
Но упрек как си гледа детето, аз лично не съм прочела.

Ако тя приема това, че някой е споделил да какво е довело за него израстването с един родител, тогава проблемът изобщо не е в споделеното.

# 1 387
Кой и кога ѝ е обиждал детето, че не разбрах?

И каква поука си е взела? Продължава да се мисли за "специална". Специалното ѝ е това, че има психика на жертва, затова е търпяла мъжа си, затова се е натресла после на социопат. Иска ѝ се да я съжаляват, не се получи в тази тема и премина в нападение.
ти пък къде видя ,че прося съжаление ooooh! ясна ми е твоята позиция-явно ти мразиш баща си , а сигурно и майка си:peace:
ако просех съжаление нямаше да си изпляскам историята пред всички ви
нито се изживявам като жертва, нито нищо
само една жена горе долу ме разбра- бившият ми ми помогна да се отърва от тъп брак , имам дете и то ми е смисъл, за кое да съжалявам???? че нямам съпруг до мен ли? не ставайте смешни
понеже Лиляна е най-безпардонна, другите долу горе запазихте добрия тон-ще я посъветвам да седне и да си оскубе мустака,вместо да ме обижда на тъпо парче

# 1 388
Ама и вие прекалихте.  Rolling Eyes Нахвърлихте й се все едно е родила от вашите съпрузи. Не оправдавам някогашните й постъпки ни най-малко, но след като е минало, препатила е, взела си е поука - какво повече? Тя самата призна неколкократно, че съжалява за много неща. Оттук нататък да се хвърли през прозореца ли?

Добре де -сбъркала,препатила,взела/не взела/поука... защо тя се нахвърля върху не изневеряващите/защото има такива/,че даже дава съвети...прегръщайте,целувайте,следете...

# 1 389
Бе... много интересно, доста пъти съм чела в този форум колко било ограбващо и ощетяващо да израснеш само дете, без братя и сестри. А без баща - може, няма проблеми, голяма работа, че нямало да има баща детето.  Whistling

камъчке, нещо ме обърка с някоя друга, миличка. Избърши пяната от устата и пробвай пак.

# 1 390
СЪвсем не... Аз не защитавам тази идея. Малко по-нагоре споделих, че заради лИбоФница нашите се разделиха и общо взето не съм останала с черешови усещания спрямо тези индивиди. НО добре, сгрешила е, изпатила си е и то доста - стига толкоз. Вие с парцалите я изядохте. И да, директни обиди няма спрямо детето й. Само й обяснихте много пъти, че ще расте нещастно и без да я уважава. Това са много тежки думи. Не мисля, че ги заслужава.

И аз съм си изкарала детството, знаейки, че баща ми не е стока, за да ме зареже на 2-3 год., за да ходи по жени, но не смятам, че съм израстнала нещастна и по-малко човек от другите деца. Много груби изказвания полетяха.

Ти си била без баща, защото баща ти е изневерил на майка ти. А не защото майка ти му е била любовница, а той не си е развалил брака заради нея. Наистина ли не виждаш разликата между двете обстоятелства. Ти не си плод на изневяра. Разводът е плод на изневяра. Т.е. в твоя живот изневярата присъства по съвсем друг начин.

И ако някой ми каже, че Влади на Ирен Кривошиева е едно щастливо и прекрасно израстнало дете...извинете, но не му личи.

Защото от началото на историята на Камъчка това са образите, които ми излизат - Ивайла Бакалова, Златка Димитрова, Ирен Кривошиева, Алекс Сърчаджиева (и в двете и обстоятелства - и плод на изневяра, баща признал бащинство едва в съда, но и после, като съпруга на чужд мъж).

# 1 391
Едно ме изумява. Защо съществува презумпцията "ако не съм аз, ще е друга"? Толкова ли е задължително вариантите да са много? Ами ако освен теб няма друг вариант? Ако е "ако не съм аз, той няма да изневери?"
Не че нещо, но света изобщо не е пълен с хора, които да ни привличат толкова силно. И варианта, ако не е тази, на съседната пряка има друга, за мен е по-скоро наивен.

Да, ако някой е решил да изневери, сигурно ще го направи. Но едно е да кръшнеш с някоя, ей така еднократно, защото си го решил. Съвсем друго е да намериш човек, с който да имаш паралелна връзка. И има една малка вероятност, ако не си ти, подобна връзка да няма. Даже може и голяма да е тази вероятност.

Това по-скоро е опит любовника да прехвърли вината към изневерилия.

Замислете се колко неща ви се е искало да направите, но не сте имали възможност. А след време сте си казвали "добре, че не го направих".

Имам конкретна случка. Моя приятелка роди. Съпругът и толкова се беше напил, че залитна по една от гостенките на купона по случай раждането. Ние, гадовете, с още двама приятели развалихме опита. Нея я помолих да си ходи, а приятелите убедиха младия татко да легне да поспи. Размина се. И 10 години по-късно не е пипал друга жена. Имат прекрасно семейство. А това със сигурност нямаше да е така, ако беше се отдал на онази си възможност. Та ето случай, в който не е "ако не съм аз, ще е друга".

Това е. Липса на мозък, липса на умение да прецениш, ако няма кой да те спре , а отсрещната страна ти се сваля любезно. Никак не е задължително, даже е много рядко срещано, ако не си ти, да е следващата. Лично изпитано.

# 1 392
"Няма да те ръфам, мисля да те поздравя, защото редовният полов живот явно ти се отразява добре - по-рано постовете ти звучаха така, сякаш имаш пръчка в задника.

Иначе по темата - аз съм плод на една такава извънбрачна връзка и мама винаги ми е повтаряла да не се занимавам с женени мъже.  Mr. Green

От личен опит мога да кажа само това - да изневеряваш е много по-гадно, отколкото на теб да ти изневеряват. За мой късмет или за мое нещастие обектът на желанията ми навремето имаше повече достойнство от мен."

Лекси-това го написа ти,нали
ето това имах предвид,че е нормално да си предубена към мен

# 1 393
Вижте, не знам колко споделяте християнските ценности, според мене това няма връзка с вярата в Бог. Мисълта ми е, че много от казаното в Новия завет важи в морален аспект и за нерилигиозните хора.
Когато тълпата иска да убие Мария Магдалена с камъни, Исус им казва: нека безгрешния първи да хвърли камък. Като ключовата дума тук е "разкаяние". Не става дума да се оправдават всякакви грехове, но такава нетърпимост към чуждите грешки, особено признатите,особено при липсата на ясна визия за последиците...а и колко от нас сме перфектни? Изневярата приемам като изключително тежка простъпка, но човек допуска грешки, нали?
Въпросът е да не продължи да ги допуска. Или да не прави нови.
Въпросът е при стореното поражение да се излекуват раните, доколкото може, а не да се съзвават нови. Peace
Въпросът е, че от конкретната грешка, която толкова се напада тук, не е пострадал никой от пишещите, че да не може да я прости. А пряко засегнатите - те трябва да си решават дали да простят или не. След като благоверната си е прибрала кръшкача, значи трябва да е приела стореното от него с всички последици. Или да не го беше прибирала. Така, както Камъчка трябва да приеме всички последици от стореното от нея (извънбрачна връзка, дете, узаконяване на бащинството) - че ще има обществено мнение, че ще е трудно финансово, че детето ще задава въпроси, че има право на баща си, пък бил той и не най-прекрасния.

# 1 394
истината е ,че подобна връзка нито е с дъх на череши,нито на праскови ,а е толкова голяма илюзия,че ако си малко по-лабилен можеш да стигнеш и до психиатрия Peace
бях омъжена,нямахме деца,влюбих се в семеен мъж. И двамата хлътнахме до уши, с тази разлика,че аз се разведох и се освободих от човека,когото отдавна не обичах. Другият се кълнеше как съм жената на живота му,как иска да остареем заедно и дали от изрусената ми глава,дали от наивност се поддадох.
Три години толкова изкусно лъжеше и двете ни,че аз вярвах,че той е само мой,а тя знаеше,че той е много зает,но беше спокойна защото призори пичът се прибираше у дома.
Сам реши да имаме дете,може би защото виждаше,че аз започнах да искам повече и повече. Обещаваше,мяташе молбата си за развод пред очите ми  и пускаше по една сълза,за да ме убеди,че е нещастен и е въпрос на време да узаконим любовта си.
Когато забременях,съвсем планирано и очаквано,любящият мъж сякаш стана друг човек, спря да отговаря на обажданията ми,спря да остава вкъщи,увърташе и свеждаше глава.
Резултатът е една кошмарна бременност,сама в болницата,триейки сълзи и сополи, едно още по кошмарно раждане,когато се налагаше да обяснявам защо сме само двамата с малкия на изписването.
Две години след раждането,този мъж отново изпълзя от дупката си, за да покаже,че неговата любов не е угаснала,но обстоятелствата са същите Stop
Истината е,че от такава връзка никой не оцелява Peace Незная дали някога отново ще имам нормална връзка,незная какво ще кажа на детето си един ден.Извинете за спама Peace

Това е първия й пост в темата. Не е нападнала никого. Аз от него и предимно от подчертаните неща виждам, че 1. Тя е на вашето мнение по темата, т.е против подобен тип връзки. 2. Явно иде реч за човек, препатил лошо в една връзка и вкопчил се за спасение във възможно най-грешния човек. Дали от глупост, дали от друго, яко е сбъркала, но после съжалява. Вие по-черна от дявол я изкарахте. И не, не защитавам тези връзки. За мен е абсолютно против всякакви мои разбирания и не съм способно на изневяра въобще, камо ли с обвързан мъж. Все пак смятам, че камъчка не заслужава чак такова нападение.  

Lexie, не е без проблем да е без баща, но и не значи непременно, че детето ще израстне ограбено, ощетено, нещастно и тн. Аз имах много щастливо детство без баща. А дали си плод на изневяра или си плод на временна любов и последвала изневяра... Резултата е един и същ накрая. Аз пък даже и издръжките си не получавам.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт