Съседски пинизи и селски номера ( и как да се спасим от тях)

• 16 216
  • 108
  •   1
Отговори
# 75
  • Plovdiv
Абсолюно не се шегувам за милата ни съседка.

Друга една сутрин беше причакала майка ми и й заяви, че трябвало да намери някаква работа на сина й ooooh! ooooh!. Да подчертая майка ми не работи в бюрото по труда, нито набира работници за нещо.

# 76
Аз отскоро имам куче, то е бебе и още прави повечето неща у дома. Но винаги излизам с пликчета и ако случайно му дойде музата навън, просто събирам и изхвърлям в кофата, дори и да сме в парка. Не е толкова трудно. Просто не разбирам как може човек да оставя мръсотиите след кучето си. То не само е гадно, опасно е за здравето предвид бактериите и паразитите.

# 77
Аз си признавам,че моето дете доста шумно.Тропа хвърля играчки по пода.
Направо ме е срам да се разминавам със съседите под нас.  Embarassed

# 78
  • Sofia
Аз си признавам,че моето дете доста шумно.Тропа хвърля играчки по пода.
Направо ме е срам да се разминавам със съседите под нас.  Embarassed

И при мен има нещо такова, само че не ме е срам чак толкова, защото и ние сме принудени от време на време да си крепим мебелите като пуснат чалга.  Mr. Green Радвам се, че не са някои хрисими.

# 79
  • София
 Моите деца също понякога играят шумно. Ограничавам ги, правя забележки непрекъснато, но не мога да ги вържа, не е хуманно някак си. Последната изцепка на съседа отдолу, който е нещо средно между битник, клошар и пияница беше да пусне музика на макс изведнъж в 11 часа, когато отдавна всички спим като наказателна акция, защото видиш ли към 9 часа нещо му изтропало и го стреснало, тъй като тази вечер се напил по-рано и си легнал по никое време и после не могъл да заспи.
  Друга съседка до нас пък има навика да се разхожда на токчета у тях си в 2-3-4 часа през нощта. Звъняхме, молихме я, уж престава за известно време и пак. Последния път казала на мъжа ми, че си била вкъщи и щяла да прави каквото си иска. Чудя се дали да не и купя от пазара едни меки пантофи за Коледа.

# 80
  • където ми харесва
Моите деца също понякога играят шумно. Ограничавам ги, правя забележки непрекъснато, но не мога да ги вържа, не е хуманно някак си. Последната изцепка на съседа отдолу, който е нещо средно между битник, клошар и пияница беше да пусне музика на макс изведнъж в 11 часа, когато отдавна всички спим като наказателна акция, защото видиш ли към 9 часа нещо му изтропало и го стреснало, тъй като тази вечер се напил по-рано и си легнал по никое време и после не могъл да заспи.
  Друга съседка до нас пък има навика да се разхожда на токчета у тях си в 2-3-4 часа през нощта. Звъняхме, молихме я, уж престава за известно време и пак. Последния път казала на мъжа ми, че си била вкъщи и щяла да прави каквото си иска. Чудя се дали да не и купя от пазара едни меки пантофи за Коледа.
Колкото и пантофи да й купиш, тя напук ще си носи токчетата.
Бившата ми съседка, която живееше на горния етаж, но не над нас, а в ляво от нас, я чувах всяка божия събота, пуска прахосмукачка (от онези старите, гигантски, руски прахосмукачки, които като ги пуснеш в Младост ги чуват и на Орлов мост) в 6.00ч сутринта. Ама като ви казвам всяка, не се шегувам. В продължение на 5 години. Ходих, карах се, молих се, обяснявах се. Не и не-тя така си е научена, така ще си го прави. В един момент, когато дъщеря ми беше съвсем мъничко бебе и имаше колики, съответно изкарвах безсънни нощи, ми се звъни в 3 сутринта на вратата, отварям-мадам стои по пеньоар и започва с цяло гърло да ми обяснява, че "Не може така! Къде мислите вие, че се намирате, това да не е цирк. Тва ревящото ми пречи да спя, накарай го да млъкне". Тогава ми прекипяха нервите, но за неин ужас, мъжа ми беше още по-бесен от мен-качи я на горния етаж, държейки я подмишниците, остави я пред нейната врата и с най-благия тон й каза, че ако още веднъж си позволи да каже нещо срещу детето ни, ще й навре прахосмукачката там, където слънце я не огрява. И повече не слезе. И пускаше прахосмукачка след 10.
Има много нагли хора, признавам си. И на мен ми беше терсене, че бебето пречи на съседите, но нито един не дойде да се оплаква, освен тая скумрия.

# 81
  • София
Здравейте.Пиша тук за съвет.Със семейството ми живеем в жилищна кооперация пред която има пейка пред блока.На тази пейка се събират една и съща групичка хора за които няма сезони или време те са винаги там пиещи псуващи крещейки хвърлят си остатъците от храна,памперси бутилки от бира фасове итн.И така 4 години от както се нанесохме тук.Дъщеря ми когато беше бебе многократно я будеха живеем на нисък етаж а те стоят или на пейката или под балконите.На тази пейка да съм седяла 5 6 пъти.Дори не живеят в нашата кооперация а на отсрещната улица където има детска площадка с градинка но там не могат да  правят простийте си има прекалено много хора.Те винаги са на нашата пейка неработещи някои от тях майки с деца които деца лятото седят в количките до 12 ч на врясаците и мръсотията докато не се натряскат с бира.Един път попитах учтиво дали скоро ще освободят пейката да не казвам с какви епитети ми се отвърна.И така до днес имам 2 малки кучета.Едното когато беше бебе го нахапаха голями кучета и от тогава много лае чужди кучета.Извеждам ги днес с дъщеря ми и ни посреща немска овчарка бебе на около 6.7 месеца.И се хвърля в груба игра на 3 килограмовото ми куче което се побърка от страх почна да лае да се върти от там немската почна да хапе стана меле итн.Немската овчарка се оказва че е на някой от компанийката от пейката викнаха го веднъж спрях се да изчакам да не идва след нас никой не го взима.И така скачаше по мен по детето ми  15 мин. гушнах си кучетата.Връщайки се към входа видях стопанката му една много груба и невъзпитана жена.Вижда че държа дете,и две кучета и никакъв зор не си даде да го вземе това куче.И така хванах го аз за нашийника и го уставих пред нея.От там като се започна едно крещене едни псувни и заплахи и мъртвите я чуха.Ще те убия следващия път не ми пипай кучето.Дойде плътно до мен държеше стъклена бутилка от бира каза ми ще те убия ще ти забия бутилката в главата.Казах и че не е нормална.Продължи след мен доо входа псувайки и крещейки как заради кучето и ще ме убие итн доста хора се показаха на балконите.Искам спокойствие искам да седя понякога на пейката с дъщеря ми и кучетата си.Търпяхме им простотията и гнусотията им сега не мога и кучетата на спокойствие да си разхождам.Във входа ни са предимно възрастни хора и си траят.Понякога само звънят в полицията късно вечер за да прекратят шума които вдигат.Не знам какво мога да направя към кварталния ли да се обърна.Жалба за обида мога ли да подам.Те са хора които един до един се занимават с кражби наркотици итн.За това търся адекватно решение на проблема.Най лошото е че детето ми не спря да плаче 30 мин.след виковете на тая жена тя не спря да трепери и да ми казва:"мамо ако каката те убие няма да имам повече майка,какво ще правя без теб".Дъшеря ми е на 4г.И така аз трябва всеки път да дебна кога са те с кучето на вън или без него и кога да извеждам моите или да се притеснявам да взема детето с мен за да не попадне на евентуална пак разправа и да се травмира психически слушайки викове и цинизми.Дайте съвет защото тук боя и саморазправата значи война.

# 82
  • София
И аз си имам такава над нас, чудя се тази жена какво прави?? Всяка нощ тропа с тия токове и имам чувството ,че размества някакви мебели . В моята кооперация е пълно с изроди .Някой злобен съсед ни беше развил гумите на колата, откраднаха ни обувките на мен и на мъжа ми от пред вратата точно за 5 мин. Даже преди носеха на детето от детската кухня и ни я закачаха на вратата на апартамента ,една сутрин някой съсед беше закусил с храната му, но тъй като е по-безвкусна и не им е харесала та повече не ни я крадяха. Веднъж някой се беше изпикал в асансьора . Имаме съсед с каракачанска овчарка ,изреса си кучето на двора и остави козината на всякъде (Ужасно много козина) И най - фрапиращото за мен е ,че имаме едно момиче  на 16 , всеки път пее по коридора с пълно гърло (не е певица) ехто е покъртително.

# 83
Здравейте.Пиша тук за съвет.Със семейството ми живеем в жилищна кооперация пред която има пейка пред блока...

Ужасна случка! Не знам какво да те посъветвам. Органите в държавата ни не работят добре и, дори да се оплачеш, няма гаранция, че проблемът ще се реши. Може след оплакването да ескалира конфликта. Дано се включи някой с опит. Защо не попиташ някой от адвокатите във форума?

# 84
И аз мисля, че случилото се е достатъчно сериозно и основателно да се обърнеш към полицията. Заплашена си с убийство. Имаш ли свидетели? Възможно е тази девойка да е позната на полицията. Ако можеш, посъветвай се и с адвокат за това как да постъпиш.

# 85
И събори пейката!
По всяка вероятност - провери - земята, на която е, е или общинска , или на ЖСК-то, респ. собствениците на жилища от блока. Ако е второто и ако сме стриктно по закона, ако няма решение на ОС за изграждане на пейка, то тя е незаконна и следва да бъде бутната. Ако е първото, както знаем общините са "много" заинтересувани от имуществото си и затова е в такова състояние, та.. махни я да не се събират там. Решат ли да я вдигат наново, събирате ОС, пишете протокол и решение и така. Откъде-накъде някой ще строи или поставя обект във вашата собственост?

# 86
Аз не спирам да се удивлявам, все си мисля, че вече никакви илюзии за хората не са ми останали и пак нещо ме изненадва. Да заплашваш майка пред 4-годишната дъщеря? И това е жена? Дори мъжете побойници сякаш се въздържат в присъствието на малко дете... Обърни го на шега, кажи на дъщеря ти, че има болни, луди хора и жената е от тях, че само говори и никога не би те наранила, изобщо опитай да не показваш страха си пред нея. Ама че гадост, наистина се ядосах.

# 87
  • София
Благодаря ви за бързите отзиви.Относно пейката повдигнах въпроса на едно събрание на входа и казаха че била общинска.Но тук идва и друг проблем когато е топло лятото седят на цимента точно под разположението на моя и в съседство балкони.Представлява цимент на 40-50 метрови бетонно изляти плочи сляти плътно една до друга играещи ролята на заграждение на площ с 3 стари дървета и трева.С пейка и без пейка ще са там.Не само че е използва ужасно държание речник и залплахи а и е майка на 8 годишна дъщеря.Лично съм виждала как се бие с бившия си мъж и много други скандали и гнусно поведение с компанията и.Лошото е че нямам свидетели освен дъщеря ми и хора от отсрещната кооперация показа ли се да гледат сеир..хора които едва ли ще се съгласят да се забъркват при положение че никой не познавам от тях.Докато от нейна страна имаше около 7 човека на пейката.Относно дъщеря ми опитах се да я успокоя мина и напрежението но сега се страхува вечерта тръгвам да извеждам кучетата тя казва: не мамо не излизай просто си стой вкъщи и не излизай никъде там е лошата вещицата..Това е зла жена без предрасъдаци морал и граница на лошо поведение.И понеже знам че това е началото на постоянен тормоз от нейна страна искам да търся правно решение не че е гаранция да не ескалира към мен в още злоба но все пак.

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 02:16 от Мама на малко Елфче

# 88
Пресен селски номер от снощи: да правиш гранде купон за рожденния си ден (като следващия ден е работен), да не предупредиш съседите за очакваната пиянска дандания, да крещиш и да се правиш на мъж покрай някакви цвилещи кокошки до 4 ч. сутринта, без грам съобразителност, поне малко да се намалят децибелите след 12 ч. И дамската дружинка кокетно почукваха с токчета, простооо положението беше "пуцай куме". Хепи бърдей ту ю го пяха към 2 часа след полунощ, аз станах да ръкопляскам, то вече цялата кооперация бяхме станали част от партито.
Тапите не ме спасиха, наложи се да спя с музика в ушите. Crazy

# 89
И аз мисля, че случилото се е достатъчно сериозно и основателно да се обърнеш към полицията. Заплашена си с убийство. Имаш ли свидетели? Възможно е тази девойка да е позната на полицията. Ако можеш, посъветвай се и с адвокат за това как да постъпиш.
И събори пейката!
По всяка вероятност - провери - земята, на която е, е или общинска , или на ЖСК-то, респ. собствениците на жилища от блока. Ако е второто и ако сме стриктно по закона, ако няма решение на ОС за изграждане на пейка, то тя е незаконна и следва да бъде бутната. Ако е първото, както знаем общините са "много" заинтересувани от имуществото си и затова е в такова състояние, та.. махни я да не се събират там. Решат ли да я вдигат наново, събирате ОС, пишете протокол и решение и така. Откъде-накъде някой ще строи или поставя обект във вашата собственост?

Подкрепям тези двете мнения.
За бетонните плочи,ако не са място за преминаване на хора/официално/ го намажете с битум.Това е нещо лепкаво,което се използва при асфалтиране и покриване на покриви да не преминава вода.Лятото от слънцето си стои все лепкаво.Не можеш да стъпиш.Зимата замръзва.

Общи условия

Активация на акаунт