На море в Гърция 2015

• 104 761
  • 775
  •   1
Отговори
# 345
Eто този къмпинг в желания от теб район - околностите на Кавала (с. Неа Карвали) бе препоръчан само няколко страници назад в темата. Бунгалата са на прилични цени. Градът е близо и предлага голям избор от кръчми и забележителности (повечето в северна Гърция иначе са селца и по последната точка изборът е ограничен).

Иначе на Ситония, Халкидики популярни къмпинги с бунгала, но и по-скъпи (особено вторият) са Талата и Арети. Има и от източната страна на полуострова варианти, но там не ги знам много.

На Аспровалта единственият къмпинг, който съм виждала, беше само за палатки и каравани, нямаше бунгала, но е възможно да има и други.

# 346
Лекси, Блед, благодаря за насоките. Ще проверя всичко и ще споделя на какво съм се спряла на Ситония. Вече нямам търпение за лято в Гърция, безкрайно синьо море, острови, скали и прозрачна вода. Дори имам планове за следващата година за по-далечни /южни/ части на Гърция, но всичко по реда си....

# 347
Ужасно много ме привлича Скиатос. Гледах го и миналата година и тази му хвълям око, но ще бъде по-разумно да го заложа в програмата за догодина. Детето да е по-голямо, за да можем да отидем на круиз до Скопелос. Междувременно си събирам всяка информация, която споделяте за острова.
Не откивам обаче Elias Mandraki beach. Като го задам на гугъл ми отваря Кукунарис. Един и същи ли е плажа?

# 348
  • София...........
Mandraki beach се намира северно/северозапад от Кукунарис.

# 349
  • София
millenitta
Не, различни са.
Двата плажа са почти един срещу друг, на около 30 минути пеша.
КАРТА

# 350
Здравейте и от мен.
И аз започвам да умувам за лятната почивка. Досега сме били няколко пъти в северна Гърция, Тасос, и околносите. Тази година сме решили да отидем на юг, но не знам какво да изберем. Ще почиваме от 15. Август за около 10-тина дни общо.
1. Идеята ни е освен плаж да пообиколим и исторически местности (като Делфи, Микена или други подобни), на отиване или на връщане. По-скоро на връщане, за 2-3 дни преспивания по пътя.
2. По тази причина изборът става заплетен. Целим се морето да е някъде около Закинтос/Пелопонес/Скиатос, без много далечни острови като Цикладите, по разбираеми причини да може на връщане да разглеждаме, а не само да пътуваме с фериботи. Отделно предпочитаме да избягваме тълпите и големите градове, като Атина. Колкото по-селско, толкова по-добре.
Някой да подхвърли идеи?
Добро място може да бъде и някъде в Коринстския залив, но се притеснявам да не е замърсено като нашето черноморие. Някой да е ходил там?

# 351
Коринтският залив не е замърсен, поне на местата, където аз съм ходила. Ужасно живописен е, има няколко много чаровни градчета с дълга история (Галаксиди, Нафпактос), откъм туризъм е спокойно и цените са добри. Но поради затвореното море и липсата на вълни няма никакъв пясък - плажните ивици за нищо не стават, остри камъни от най-гадните.
Не меките, обли чакълчета от Миртос например...

Относно разглеждането на забележителности, избери дали да се насочиш към Егейското или Йонийското крайбрежие, и по двете трасета има.
Иначе ние последния път бяхме по маршрут Вергина-Делфи-северен бряг на Коринтския залив-северозападен Пелопонес (от същото място тръгва и фериботът за Закинтос)-Кефалония-Лефкада-Парга-София, но общият резултат беше над 3000 км - не знам дали искаш Grinning

Освен това, средата на август на някои от местата ще е непоносима гмеж.

Eдно много малко албумче от Делфи, Парнас и Коринтския залив (северния бряг).

И една снимка от високото на южния бряг, от друго ходене - https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/14180233454/in/set-72 … 2009054/lightbox/

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 16:13 от Параход

# 352
Здравей Параход, ясно, значи Коринтския залив отпада. Все пак искаме да ходим на море, не само да обикаляме.
Не знам дали на запад или на изток да ходим. Нямам никакви впечатления и не мога да реша.
Има ли някое място, което да прилича на Тасос? Сори за сравнението, но ако има подобни места, там бихме отишли. Тасос ни е любимата дестинация, добри плажове, исторически паметници, планина, но вече сме го обиколили няколко пъти и искаме нещо ново.

# 353
Ами Йонийските острови са зелени като цяло (не лунен пейзаж като Цикладите), по-интересни и по-големи от Тасос Simple Smile Дори са твърде големи, за да ги изръшка човек на едно ходене.
На Скиатос също има гъсти гори и хубави плажове. Но е много по-малък от Тасос и няма кой знае какво за разглеждане освен града и един манастир.
Можете да отидете на дневни круизи до разните недостъпни плажове като Лалария и съседните острови Скопелос и Алонисос.

# 354
Ясно, значи на запад е за предпочитане, лошо няма.
Между Кефалония, Закинтос и западния бряг на Пелопонес, кое би ни допаднало според теб?

# 355
  • София
Момичета, здравейте!
Честита Нова година на всички, пожелавам много здраве и пътувания Simple Smile

И аз вече започнах да планирам лято 2015. Все още се чудим дали да е края на юни или средата на юли.
Септември миналата година така и не стигнахме до Парга, та сега отново на там гледам. Също така се чудя и за Тасос.
От ходилите на Тасос, може ли да ми препоръчате градче, което да е с хубав плаж, а също да има и забавления за деца. Тази година мисля да търся апартаменти на първа линия, защото малкият ни син ще е на 1,6, а имам лош спомен от тази възраст на баткото от морето Simple Smile

Приемам и предложения за хубави места за нощувки и в района Парга и на Тасос Simple Smile

# 356
  • Русе
Здравейте , аз отново с въпрос относно времето по морето , а именно
В началото на юли къде е по- топло на Халкидики или на Олимпийската Ривиера? И  въобще много ли са големи жегите началото на юли?
Благодаря!

# 357
  • София
Чета форума от доста време, но за първи път се включвам и то защото от миналата ни ваканция на нашето море съм му вече заклет враг. Толкова водорасли и мръсотия не съм виждала в живота ми. Да не говорим, че мъжът ми и синът ми се разболяха (детето даже 2 пъти) и си провалихме и почивката на планина, която следваше морето.

Та за тази година твърдо съм решила Гърция в края на юни.
Ще моля мамите (и татковците, ако има такива тук) за предложения, че в Гърция на дълга почивка не съм ходила.

Какви са ни предпочитанията:
1. Северна Гърция - около Керамоти, Аспровалта, Неа Врасна и в краен случай Халкидики
1. Къмпинг с бунгала или малки къщички в близост до плажа и по възможност със зеленина и сенки
2. Тишина и спокойствие без много тумба-лумби
3. Плаж, може и дълбок, но само пясък, без таралежи и камъни. Шезлонгите и чадърите са задължителни
4. По принцип, като съм на почивка, не си го представям да въртя тиганите - това го правя усилено в другото време. Т.е. в селището или наоколо да има приятни кръчмички за хапване.
5. Понеже сме туристи, които не стоят цял ден на плажа, а обичаме да се разхождаме, да посещаваме забележителности и др., ми се ще да сме близо до интересни неща за гледане - природни, исторически и др.

Предварително благодаря на всички отзовали се! Simple Smile

Едни приятели ходят вече няколко години с кемпер на Asprovaltas camping, но нищо по-подробно и ново не намирам в нета. Някой има ли информация и впечатления за там? Интересуваме се от бунгалата.

# 358
Здравейте и за много години! Имам една голяма молба и съвет от Вас. Много искаме да отидем на почивка през лятото в Гърция,но за съжаления ще бъдем само двете със дъщеря ми,тя е тинейджър,обаче искаме да пътуваме със самолет и не знаем коя тур.агенция да изберем.Искаме да е All Inclusive и да е близко плажа.Ще съм благодарна на отговорилите!

# 359
  • София
Drdesi, супер си е в началото на юли Simple Smile Освен ако няма някакви температурни аномалии, никой не може да предскаже това. Но по-добре, отколкото да вали Simple Smile

jazz min, накъде горе долу сте се насочили, така е много неясно.

Nikolina78, 15ти август е безумна дата в Гърция. Всичките, ама всичките гърци се юрват на морето на Голяма Богородица, не може ли да отложите с 5 дни?

Общи условия

Активация на акаунт