ЯНУАРСКА РАЗДУМКА

• 53 795
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Юхууу как сте Simple Smile

Моето дребното спи след като будува два часа сутринта и се кокори да огледа и проучи всичко. Само му пречи вечно легналата поза и невъзможността да обикаля  hahaha След изследването на апартамента, откара един хубав сън. Дори успях да се лакирам  Flutter

Мен сега ме вълнуват само бебешки работи и неволи. Например що е това колики и няма ли да ми оставят детето на мира. Милото геройски почти не плаче, само ръмжи като мече. Май друго бебе не съм чувала така да ръмжи  Mr. Green Оттам тръгна и новото му наименование (измислено от остроумните му родители) Алехандро Ръмжиньо  Mr. Green

Аз се борих със запушени канали... То или тека като река, или нещо не стига и дребното виси да суче на половин час, или нещо друго ще има. Ех кога ще се свършат и тези проблеми и кърменето да стане песен.

Ходихме с дребното един ден до офиса да си оставя болничния и да оправя някои неща. Имам чувството, че вече ми е толкова далечен моментът с работата. Все едно от години не съм работила.... Не знам как ще е след година и нещо като трябва да се връщам.
Които сте по майчинство имате ли ги тези терзания?

Много писах, хайде друг път пак Wink Да сте добре и да се радвате на лятото!

# 526
Хахаха Кокос и Дани много ръмжеше - ама странно, от гърлото хахаха , колко сме се смяли. След коликите са зъби, после захранване, после отбиване, после ще се чудиш да махаш памперса и накрая докато се обърнеш вече ще си на работа, малкото на ясла и така ...
Имам терзания за връщането и още как!!!! И то откакто съм излязла в майчинство ... още месец и край - нито ми се връща, нито по цял ден ми се мотае по улиците. Хубаво ми е да си седя в къщи, да оправям безкрай, да чета книжки и от време на време да ходя да се ъпгрейдвам, ноооо свършииииии  Cry
Кърменето с Дани не ми е било проблем /то и с Марти нямах кой знае какви проблеми/. Само спирането дето го направих изведнъж малко ме разстрои, ама викам година и осем месеца стигат. Сега понякога ме е яд, че няма с какво да го залъжа, но пък той и не търси изобщо /Марти все ги целуваше дълго време след това/.
Дони какво стана? Успех разбира се  Wink.

# 527
  • Русе
И на мен не ми се връща на работа, особено на моята работа..Една година почти се изтъркОли.
След една година и Гери хваща пътя и ще се виждаме само вечер и през уикенда.
Днес ми е доста изморено, като след гости. Поне не е жега и излизахме спокойно на разходка.

# 528
  • София
Днес тук вали, мрачно е и е студено, но пък се чувствам добре. Със Станиславчо се разбираме и всичко е цветя и рози Mr. Green. Явно са си периоди, които се редуват. Миналата година по това време само се карахме. Може би, защото финансово не ни е толкова натоварено, а може би, защото съумяваме да сме по-откровени и да си казваме директно кое и как...
Купих на Йоето тетрадка с тесни и широки редове да пише, ластички цветни /с нейната дълга коса все купуваме фиби, шноли и ластички, все ги губи и все извират от всички мои чанти и раници Mr. Green/. И да, радва се на нещата, дето й ги вземам и ги цени, като това си е от нея. Изобщо колкото аз се терзая вътрешно и ми е минавало през ума, че като расте сама и дали ще е глезена и егоист, толкова пък тя е точно на другата крайност. Винаги е загрижена за другите, винаги дели, и си е много добричко дете. Което още веднъж ме убеждава, че явно всичко си зависи от конкретното дете, ситуация и такива обобщения не са общовалидни Stop.
Трябва сандали да й купувам. И ще карам на око, защото искам да са от тук, в Троян не съм оглеждала колко избор има, едва ли ще е голям.
Кокосче, разбирам те, такъв е момента, сега. И Ели е права, времето лети бързо и току се обърнеш и ще е вече пораснал. Дано не го мъчат много коликите.
Люби, разбирам те за майка ти. И аз на твое място, щях да постъпя така, след като и е стресова работата. За лакирането- и Йоето големи мераци, пусто обаче, мен ме няма много по него и все пак от време на време, си устройваме такива партита, ама сега на село, не.
Дони- честито! И само успехи ти желая! Знаех си, че с изпита ще е окей всичко Hug
Елена, дано този период с връщането ти на работа, мине по-леко за всички!

# 529
  • Ловеч
Дони,Честито! Heart Eyes  bouquet
Кокосче,помня че като се върнах на работа се чувствах много проста и затъпяла от мяу-бау  плюнки и сополи.Но бързо се окопитих след като почна да ме връхлита тази тъпа болка в главата от психическа умора.
Сега с нетърпение си чакам отпуската , а после и бебешкото оглупяване Laughing
Вече съм по добре и се захващам да поремонтирам новият дом-толкова ми беше лошо че не успях да му се порадвам.
Ако знаете начин за предпазване и унищожаване на прости ограничени хора- споделете.Надявам се , че Господ всичко вижда ,но се бави а аз ставам нетърпелива.- сигурно е от хормоните hahaha

# 530
  • София
Моника е с конюнктивит .
Утре ще се гледат с баща си .
Рали дано сте все така .И ние сме така на моменти.
Понякога е хубаво родителите да останат малко на саме.
Аз последно време заспивам първа .
даже и сега мисля да си полягвам

# 531
  • Ловеч
Мдааа и резултатът от усамотението на родителите при мен е на лице Joy
Тъкмо се радвах ,че най - после дечко си има собствена стая и аз ще спя не пробудно Whistling
Мони,дано да мине бързо Hug

# 532
Да, Тобито, и аз така си мислех, но уви хахаха
Днес излезе класирането за яслите - Дани пак не е приет, защото ОТНОВО са се появили някакви с ПРЕДИМСТВА!!!!  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire Мразя тези предимства, мразя всеки, който се мъчи да се сдобие с тях, вече ме е яд безкрайно, че съм нормален човек, и не мога да се възползвам от нищо - все трябва да скимтя някъде накрая и да давам ПРЕДИМСТВО на някой  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out
И следващото - една ............................................. не искам дори да я коментирам, от септемврийките, се хвалеше навсякъде как не си е ваксинирала детето и СЕГА същото това дете участва в класиранията за ясла!!!!!!!!!!!!!!!!! Е ТОВА Е ВЪРХЪТ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Значи аз поемам риск да си ваксинирам децата, да треперя за всяко нещо свързано с ваксини, а тая наглярка ........ ще я рапортувам, честно. АМан от разни ...............  #Cussing out
Странна се оказва половината от тази година, просто не знам вече какво да мисля. Опитвам с разни дзен истории, истории от Библията, житейски истории и повярвайте ми чашата е на път да прелее .... някой ще го отнесе здраво, усещам как неприязънта се надига у мен....
 Tired

# 533
  • София
Мерси виии Heart Eyes Да ви кажа, падна ми товар от сърцето. Толкова се бях спекла вчера - последното нещо, за което мислех вчера беше изпита...То не беше докато учех да откривам колко много изостава Гого, имаме проблем с едната логопедка, отделно и за един проект бях в дилема...Излязоха резултатите - стоя, гледам и не мога да си отпусна душата да се зарадвам на оценката ... Имам 6 де  Rolling Eyes Падна ми се въпрас, който го знаех - Класификация на деца с умствена изостаналост. Яд ме е, че контролен се падна  - Работа с родители на деца с увреждания...Там нямах спирка Wink
Днес пък бях на едно обучение - ще работя по един проект към Столична община за Ранна интервенция - ще работя с родители, на които са им съобщили, че детето им е с увреждане. Според психолозите, ако в този момент до тях е човек, който го е преживял ще преодолеят по-бързо депресията, ще има с кой да споделят своите тревоги и тн. Ще посещаваме родителите и по домовете, някои директно в болницата. Това е една страхотна идея,  която се надявам да се реализира в действителност, защото много хора имат крещяща нужда да поговорят с някои с подобна сестра. Аз съм ви споделяла, че сме една тайфа от 30 майки, които просто са ми най-близките хора....А като се съберем малииии. Сега другата събота имаме сбирка и броя дните Simple Smile
Кокосче, пусни да го видим Алехандро Heart Eyes Бате грижи ли се за него.
Ели, кога си на пангара?
Тобева, снимай корема да го видим деее Simple Smile
Рали, много е ценно това, че Рали цени у уважава вещите си...ЗавидЕх и за ентусиазма за учене. Християн ама толкова да не му се учи. На Гого също.
Мони, а ти сега в кой магазин си?
Аууу Ели, за разстрел са, м...а им

# 534
  • София
Ели така е в тая държава.За съжаление.Много е кофти с тия градини.А за тази майка ....Нали ваксините са задължителни за детската или бъркам.
Дони ти си нашата гордост.Чак ти завиждам как инаш време.И аз искам да запиша нещо.Много ми се иска логопедия.
покрай брат ми искам още от дете.Така стана  че нищо не записах.А дипломата ми е чудесна.
аь съм във фантастико на дървеница.ето това е хубавото на тази фирма ,че имаш шанс на развитие.За две години за втори път ме повишават.Но гърча е голям

# 535
  • София
Мони, въпрос на мотивация, а ти я имаш. Записвай, млада си още. На стари години трудно се учи Wink

# 536
Дони, отличничка такава!   bouquet

Аз като си помисля, че ме чака още една година, след това държавен изпит, просто ми се вижда невъзможно. А от края на юли съм на работа  ooooh!. Имах много натрупана отпуска и си я взех почти цялата. Ще видим как ще стане с Дани - свеки ще дойде /ама като го знам, че само при мен иска направо не си представям какво ще правят  ooooh!/, после ще идат при майка ми.

Дони, човек като намери "сродни души" и наистина се чуства добре. Колкото до родители на деца ... сигурно е ............... опитвам да намеря дума и не мога, всичко което ми идва наум не описва това, което им е на тези хора.

Мони, ти да не мислиш, че на друго място е почивка. Хубавото тук е, че те оценяват като кадър. Ако можеш запиши, аз съм по ъпгрейдването винаги и по всяко време Simple Smile.

# 537
  • Русе
Здравейте, другарки!
Дони, честито и от мен! А тази инициатива - много хубава идея!
Елена, кофти това с яслата..А Дани не е ли с предимство като има брат? Или Марти не е посещавал там?
Сега какво да споделя..Най-накрая резервирахме за кръщенето. Ще го правим 2 дни преди РД, защото се пада понеделник. Иначе исках да е 2 в 1. Вчера си купих роклА. Не е специално за това, но май ще я използвам, че трудно нещо да ми хареса как ми стои с настоящата ми форма.  Animal Pig
Тук цял ден вали ( не е и спирало) и съответно не сме излизали никъде. И утре се очертава така. Ще ходя поне да се подстрижа, че не съм от декември и приличам на самодива.
За пръв път от много време насам приспах Гери и тогава седнахме да вечеряме и мм ме сиктирдоса, че се загледа в Трансформърс.  Crossing Arms Поне пих 2 чаши бяло вино на спокойствие.

# 538
Добрутро.
Днес и аз няма да излизам, че хем не ми се ходи по улиците, а и навън е студено, влажно.
Аз пък още не съм решила за кръщенето хахаха - то за апартамент май по-лесно решихме. Но ще гледам да е в периода на отпуската, че да е топло, да е свежо.
Люби какво предимство, какви два лева  Tired - в района дето живея има само едно ОДЗ и другото са само ясли или само градини. По-отвратителното е, че Марти ходи на градина в едно село наблизо - на 15 км. Аз и затова още повече се вбесявам  #Cussing out  #2gunfire . То това е проблемът - не мога да се занимавам да ги разкарвам из цялата околия при положение, че наоколо е пълно с детски заведения, където ЗАБЕЛЕЖЕТЕ се влиза само с връзки  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ще го измисля, няма да е лесно, но наистина в случая и да се тръшкам, и панаир да направя едва ли ще се промени нещо ... по-добре да променя своето отношение към проблема.
Това за което съжалявам истински, че нямам достатъчно пари, за да ги пратя на частни градини и училища, за да не минавам през тази тъпотия  Sick и ширеща се посредственост в обществените заведения.
Ето сега и за училището, в което искам да е Мартин, също няма да стане ... надявам се ОБАЧЕ, че като едно от базовите училища за ШУ, ще мога да поговоря с директорката да намери едно място, ако не м....та им ... аз ще му дам допълнителното образование, от което има нужда.
И аз снощи хванах по никое време един филм /което ми се случва от дъжд на вятър/ и разбира се сутринта все едно пясък имах в очите, пък Дани реши да става със зората  Tired, ,та днес цял ден ще действам на забавен каданс.
В събота мм води Мари на планетариума - изненадах се колко много хора имаше. Но определено още е рано за подобни мероприятия, запомнил нещо за зодии, за звезди, но като цяло явно друго си е представял, не беше особено впечатлен.
Люби, функционира ли музеят в РУсе с динозаври и т.н., може пък да измоля една екскурзия до там, да се огледаме.

# 539
  • Русе

Люби, функционира ли музеят в РУсе с динозаври и т.н., може пък да измоля една екскурзия до там, да се огледаме.

Ако имаш предвид Екомузея с аквариума и мамута, функционира. Не знам за динозаври.
Ето ти инфо, цък:

http://www.museumruse.com/expositions/ecomuseum_aquarium.htm

Общи условия

Активация на акаунт