Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 229
  • 778
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте
Критерият за живеене в "района на детската градина" общ критерий ли е или всяка детска градина го преценява.
Питам, защото при попълване в общия профил, за него ми се добави 0.1 точки, но градината, която съм харесала, каза, че за тях този критерий на важи.
Т.е. те длъжни ли са го приемат или точките ми намаляват, ако подам за тази детскат градина?

Допълнителен критерий е. Т.е. от педагогическия съвет на градината зависи дали ще е приет в конкретната градина или не. Ако не е приет, няма да ви начислят тази 0,1 т. даже и да живеете в района на градината. Но пък ако в градина в друг район не е приет, може да се окаже, че имате шанс макар и да не сте от района.
Какви допълнителни критерии са приети в дадена градина се вижда от страницата й в ИСОДЗ - изредени са с булети под основната таблица.
За новата кампания обаче може да се променят и да са други - следете в близките седмици.

# 421
Здравейте мили мами, обръщам се към Вас със следния въпрос.

Адреса на местоработата на мъжът ми е:

София 1000, ул. "Стара планина" № 11

Някой знае ли кой РАЙОН се води, аз в системата на регистрация съм вписала СРЕДЕЦ, той ми казва, че се води Столична община, но за района не може да ми потвърди, а и нещо няма възможност да се консултира със счетоводството. Важно ми е, защото като сложа СРЕДЕЦ ми дава 0,1 точка, че
ДК5. Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина

Не искам да се объркам и искам да съм максимално точна - ние живеем в кв. Хаджи Димитър, затова сигурно ми начислява тази 0,1 точка, но ме е страх да не сгреша нещо и после да ни санкционират за подаване на грешна информация. Разчитам, че като съм дала и името и адреса на местоработата му, те ще проверят, но знам ли ако не си проверяват, а разчитат ние да сме коректни се притеснявам да не сгреша.
Благодаря предварително  Hug

# 422
maggie_m, посоченият адрес е в район Оборище.
Като зададеш адрес в бгмапс, районът излиза.

# 423
maggie_m, посоченият адрес е в район Оборище.
Като зададеш адрес в бгмапс, районът излиза.
Много благодаря, не знаех за бгмапс-а не ми се налага често да го използвам и не мислех, че там излизат районите. Благодаря за помощта, бях писала Средец, незнайно защо и благодаря, че ми отговори  Hug Hug Hug

# 424
  • София
Здравейте мили мами, обръщам се към Вас със следния въпрос.

Адреса на местоработата на мъжът ми е:

София 1000, ул. "Стара планина" № 11

Някой знае ли кой РАЙОН се води, аз в системата на регистрация съм вписала СРЕДЕЦ, той ми казва, че се води Столична община, но за района не може да ми потвърди, а и нещо няма възможност да се консултира със счетоводството. Важно ми е, защото като сложа СРЕДЕЦ ми дава 0,1 точка, че
ДК5. Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина

Не искам да се объркам и искам да съм максимално точна - ние живеем в кв. Хаджи Димитър, затова сигурно ми начислява тази 0,1 точка, но ме е страх да не сгреша нещо и после да ни санкционират за подаване на грешна информация. Разчитам, че като съм дала и името и адреса на местоработата му, те ще проверят, но знам ли ако не си проверяват, а разчитат ние да сме коректни се притеснявам да не сгреша.
Благодаря предварително  Hug

Тази улица се намира в район Оборище, не в Средец.

# 425
Бихте ли ми казали, след като обявяването на свободни места е 23.02 само на тази дата ли може да се кандидатства или има срок от n  дни?

# 426
  • София
Първо класиране е на 08.05. До 07.05 можете да променяте кандидатури. След класирането също.

# 427
  • СОФИЯ
Първо класиране е на 08.05. До 07.05 можете да променяте кандидатури. След класирането също.
Предлагам този пост да е някъде в началото.

# 428
  • София
Предлагам този пост да е някъде в началото.
Вмъкнах текста в червено точно след календара.

# 429
  • СОФИЯ
В ИСОДЗ са качили последните два протокола от заседанията на РГ, преди време някой се интересуваше.

# 430
@мама САННЯ, в работната група ставало ли е дума за граничния случай на регистрация на новородени деца за цел на преброяването на децата за СК12 (три и повече newsm63и деца в семейството)? За регистрация в сайта на новородено дете се изисква ЕГН, а ЕГН на новородено дете няма как да се въведе преди да бъде вписан акта за раждане в регистрите на общината.  newsm78

В семейството очакваме 3-то дете  preggo с термин между 1-во и 3-то класиране за 2015/2016 година, второто дете кандидатства за детска градина, и ако изискването за въвеждане на ЕГН при регистрация на новородени ylinfant деца се запази, ще сме с 1 до 2 класирания назад, в зависимост от това колко бързо действа общината, а в края на краищата децата ще бъдат 3 броя newsm06    babyuu .     #Crazy

Според мен случаят, при който да има родено 3-то дете и да не може да бъде декларирано това за преброяване по СК12 е доста недомислен. Удостоверението за раждане се издава в последствие и може да бъде донесено при записването. Наистина, в Правилата за приемане на деца в общинските самостоятелни детски ясли, обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на Столична община не пише дали Удостоверението за раждане трябва да е налично преди или след декларирането на 3-то дете или преди или след класиране, или за записването, но в края на краищата половината документи се подготвят след като детето е класирано и се представят при записване.

Със сигурност ако срещна каквито и да било проблеми с въвеждането на новородено 3-то дете в системата случаят ще се пренесе в съда  pironi, за което имам достатъчно средства и време  Twisted Evil, и тук предлагам начини проблемът да бъде уреден преди общината да се наложи да плаща адвокатски разноски и частна детска градина .

Като човек, който поназнайва нещо от бази данни и програмиране, смятам, че има поне 2 начина:
1. Новородените деца (примерно до 1 месец след раждането) могат да се декларират в системата с дата на раждането, а не с ЕГН, ако ЕГН не е налично, подобно на случаите когато ЕГН не е налично, в НАРЕДБА № РД-02-20-6 ОТ 24 АПРИЛ 2012 Г. ЗА ИЗДАВАНЕ НА УДОСТОВЕРЕНИЯ ВЪЗ ОСНОВА НА РЕГИСТЪРА НА НАСЕЛЕНИЕТО.
2. Новородените деца (примерно до 1 месец след раждането) могат да се декларират в системата със служебно ЕГН. Това може да е по-лесния начин за решаване на проблема на първо време.

И в двата случая е необходимо престоят на такива деца в системата да бъде ограничен до времето, което е необходимо за получаване на ЕГН/ЛНЧ, и евентуално да има публичен списък на случаите, за да се намали вероятността за опити за злоупотреби.

Ще ми е любопитно да разбера какво мислят майките от форума за този казус и ще съм ви благодарен bouquet bouquet bouquet да го коментирате. Дано не получа отговори от типа, че е трябвало да мислим за кога да правим 3-тото дете, че новороденото не се брои за човек докато няма ЕГН, че новороденото не се знае дали ще оцелее през първите 2 седмици и други подобни.

В ИСОДЗ са качили последните два протокола от заседанията на РГ, преди време някой се интересуваше.

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 12:33 от татко Ники

# 431
@мама САННЯ, в работната група ставало ли е дума за граничния случай на регистрация на новородени деца за цел на преброяването на децата за СК12 (три и повече newsm63и деца в семейството)? За регистрация в сайта на новородено дете се изисква ЕГН, а ЕГН на новородено дете няма как да се въведе преди да бъде вписан акта за раждане в регистрите на общината.  newsm78

В семейството очакваме 3-то дете  preggo с термин между 1-во и 3-то класиране за 2015/2016 година, второто дете кандидатства за детска градина, и ако изискването за въвеждане на ЕГН при регистрация на новородени ylinfant деца се запази, ще сме с 1 до 2 класирания назад, в зависимост от това колко бързо действа общината, а в края на краищата децата ще бъдат 3 броя newsm06    babyuu .     #Crazy

Според мен случаят, при който да има родено 3-то дете и да не може да бъде декларирано това за преброяване по СК12 е доста недомислен. Удостоверението за раждане се издава в последствие и може да бъде донесено при записването. Наистина, в Правилата за приемане на деца в общинските самостоятелни детски ясли, обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на Столична община не пише дали Удостоверението за раждане трябва да е налично преди или след декларирането на 3-то дете или преди или след класиране, или за записването, но в края на краищата половината документи се подготвят след като детето е класирано и се представят при записване.

Със сигурност ако срещна каквито и да било проблеми с въвеждането на новородено 3-то дете в системата случаят ще се пренесе в съда  pironi, за което имам достатъчно средства и време  Twisted Evil, и тук предлагам начини проблемът да бъде уреден преди общината да се наложи да плаща адвокатски разноски и частна детска градина .

Като човек, който поназнайва нещо от бази данни и програмиране, смятам, че има поне 2 начина:
1. Новородените деца (примерно до 1 месец след раждането) могат да се декларират в системата с дата на раждането, а не с ЕГН, ако ЕГН не е налично, подобно на случаите когато ЕГН не е налично, в НАРЕДБА № РД-02-20-6 ОТ 24 АПРИЛ 2012 Г. ЗА ИЗДАВАНЕ НА УДОСТОВЕРЕНИЯ ВЪЗ ОСНОВА НА РЕГИСТЪРА НА НАСЕЛЕНИЕТО.
2. Новородените деца (примерно до 1 месец след раждането) могат да се декларират в системата със служебно ЕГН. Това може да е по-лесния начин за решаване на проблема на първо време.

И в двата случая е необходимо престоят на такива деца в системата да бъде ограничен до времето, което е необходимо за получаване на ЕГН/ЛНЧ, и евентуално да има публичен списък на случаите, за да се намали вероятността за опити за злоупотреби.

Ще ми е любопитно да разбера какво мислят майките от форума за този казус и ще съм ви благодарен bouquet bouquet bouquet да го коментирате. Дано не получа отговори от типа, че е трябвало да мислим за кога да правим 3-тото дете, че новороденото не се брои за човек докато няма ЕГН, че новороденото не се знае дали ще оцелее през първите 2 седмици и други подобни.

Тъй като искате мнение, аз ще споделя. моето.
Първо едва в последните няколко месеца съм активна в този форум и виждам, че има голямо желание да се помогне на майките и определено благодарение на някой от тях, най-вече мама Саня, Маскара, в_спасова, дано не пропускам някой, ние тук сме абсолютно наясно с всичко, което се случва в системата на ИСОДЗ, за заседанията на РГ и разни други. Така, че съм убедена, че ще се реагира адекватно и на Вашия въпрос.
Определено смятам, че сте права. Със сигурност проблем има освен за посочения от Вас критерий и в критерия за породени деца. Предполагам, че до момента никой не се е замислял над този проблем и не го е поставял в дневния ред. Мисля, че с официално писмо до РГ и ИСОДЗ това ще бъде изчистено. Преди да се настройвате за съд, трябва да опитате да промените системата.... Аз лично смятам, че сте права!
Успех!

# 432
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Татко Ники, никога Удостоверение за раждане (и аз съм с три деца) не се е бавило повече от 20-тина дни - за София говоря. Ако третото ви детенце се роди в периода след месец май, когато са първите "големи" класирания ... така или иначе при тях няма да можете да докажете К12 и да получите точки за многодетни родители просто, защото още реално няма да сте такива ... Ако става въпрос за този месец (20-тина дни) през, които става готово Удостоверението ... тогава съм съгласна (пр. класирането е на 8.05, а на вас ви се ражда 3-то дете на 01.05 ... тогава наистина няма да можете да реагирате ...), че трябва да се помисли как да става кандидатстването ... Но това са много, много специфични случаи и може би за това до сега не е обърнато внимание ... Напишете официално писмо до РГ и съм сигурна, че ще бъде поставен въпроса Ви (и предложението Ви - как да се реагира при такива случаи) на заседание и ще се потърси оптимално решение.

И още нещо: записването на детето става (в случая с "големите класирания") в срок 2 седмици след датата на самото класиране ,а реалното тръгване е през септември ... Т.е. при вас се получава така, че 3-тото дете ще се роди след 1-3 класиране (според поста Ви) ... После и системата влиза в период без класирания ... и реално ще можете да участвате с пълен набор точки (+ тези за многодетни родители) в текущите класирания през есента ...

В самата система, при попълване на профила се изписва и ЕГН и дата на раждане ... Може би ... не знам дали е възможно, когато става въпрос, за такива случай (родено дете дни преди класиране, но все още без официално издадено Удостоверение за раждане, независимо дали става въпрос за използване на точките по К12 или за подкритерия "деца с по-малка разлика от 24 месеца")... - да се въвежда само дата на раждане и да се отчитат точките ... Не знам технически как стоят нещата, но ... това е един вариант, който може да предложите в писмото си до РГ.

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 13:05 от Почти безобидн@

# 433
  • СОФИЯ
татко Ники, въпросът не е поставян за разглеждане в РГ. Мамите вече са ти отговорили - може да се обърнете офиц, както с предложение за промени по принцип, така и за конкретния случай, в зависимост от това кога все пак се роди детето  Peace

# 434
Здравейте,
искам да ви попитам нещо. Имам момченце, което е родено януари 2013 г. Приеха ни на ясла в жк Надежда-там ми е местоработата и живеехме при родителите ми, но си купихме Ноември месец апартамент в жк Люлин 2. Малкия е редовно на ясла от Октомври (ако изключим,че много боледува).
Желанието ми е да го преместя в някоя ясла в Люлин за 2-ра яслена група.
Въпроса ми е: предполагам че се кандидатства наново и не може да го преместим. имаме ли някакви привилегии ако е посещавал първа яслена група повече от 6 месеца ? Казват,че се давало 1 т отгоре, но нз дали е вярно и дали не важи само за по-големите групи в градините. И може ли да си загуби мястото, ако го включа да кандидатства за някоя друга ясла, а накрая може и никъде да не го приемат?

Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт