Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 268
  • 778
  •   1
Отговори
# 390

Мерси за файла. Някой знае ли какво значи следното:
14:18:18 # В група [263] има некласирано дете [292724] с повече точки от класирано [258070], поради наличие на близнак

Не знам дали е точно този случай, но се сещам за един пример. Миналата година имаше едни близначета, едното от които явно е било с ТЕЛК. Точките се начисляват не на болното детенце, а на другото поради наличие на член от семейството с ТЕЛК. Така едното близначе имаше с 3 т. повече от другото. Съответно е имало некласирани деца с повече точки от второто близначе, но то е класирано като "класиране на некласиран близнак."

# 391
  • София
Явно всички данни, цялата информация следва да е актуална към момента на записването.
Да, по принцип е така. Но при desive78 въпросът идва заради ДК1, който гласи: "Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември". Това обикновено касае последният набор, който от септември следва да е в 1ви клас.
desive78, според мен до 8.05. вече ще са ви питали в градината дали възнамерявате децата ви да продължат и последната си година там и може би тази информация се отразява от директорките по някакъв начин - във връзка с премахването от системата на набор 2008. Но честно казано не знам дали това вкл. и частта от набор 2009, които постъпват в у-ще кой за ПУК, кой за 1ви клас.
Иначе отговорът от обратната връзка е без коментар, както обикновено

# 392
  • София

Мерси за файла. Някой знае ли какво значи следното:
14:18:18 # В група [263] има некласирано дете [292724] с повече точки от класирано [258070], поради наличие на близнак

Не знам дали е точно този случай, но се сещам за един пример. Миналата година имаше едни близначета, едното от които явно е било с ТЕЛК. Точките се начисляват не на болното детенце, а на другото поради наличие на член от семейството с ТЕЛК. Така едното близначе имаше с 3 т. повече от другото. Съответно е имало некласирани деца с повече точки от второто близначе, но то е класирано като "класиране на некласиран близнак."
ясно, благодаря. а тези списъци от класирането, колко време след като се затвори системата се публикуват?

# 393
  • гр. София
Явно всички данни, цялата информация следва да е актуална към момента на записването.
Да, по принцип е така. Но при desive78 въпросът идва заради ДК1, който гласи: "Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември". Това обикновено касае последният набор, който от септември следва да е в 1ви клас.

Тя писа, че по-голямото й детенце тръгва предучилищна, а не на училище. Предучилищната и тръгването на училище за едно и също ли се приемат, когато се ползва точка?  Rolling Eyes

# 394
  • София

Тя писа, че по-голямото й детенце тръгва предучилищна, а не на училище. Предучилищната и тръгването на училище за едно и също ли се приемат, когато се ползва точка?  Rolling Eyes
И аз нямам представа. Но до колкото разбирам логиката на този ДК - 0,1 т. в повече се дава за улеснение на родителите да могат да водят децата си в едно детско заведение.
От друга страна тя се начислява автоматично и ако в системата не е предивидено нищо за напускащите на 6г., тя не може да промени нищо - реално към датата на класиране и записване на малкото дете, голямото ще си е посещаващо.

# 395
  • Sofia
То, че ти нямаш представа е нормално, обаче и от общината нямат според втория им отговор. Joy
Този път ми казват, че след като в момента имам активна кандидатура, то детето може да бъде прието още на текущо класиране тези дни и да си ползва предимството Mr. Green Явно ще трябва да говоря с директорката как да действам.

# 396
Имам 3 въпроса:
1) Може ли да се пренареждат желанията преди всяко класиране или първоначалното нареждане е окончателно?
2) 40% от местата по социални критерии от кой брой точно са - от общите места за групата (примерно Х места за набор 2014) или от местата, останали след заемане по т. 2.2.4. - т.е. 40% от
(Х-т.2.2.4)?
3) При текущи класирания (след първото класиране за съответния набор) вземат ли се предвид точките по социални критерии или не?

Така като гледам листите на чакащите за яслени групи набор 2013 като ориентир, нямаме големи шансове в Оборище  Cry

И Иванкака беше питала, ама да питам и аз - някъде може ли да се види миналата година голямото класиране за септември с колко точки са приемани децата в различните детски градини?

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 07:19 от man_darin_ka

# 397
  • София
man_darin_ka,
1. да, може
2. 40% от обявения в системата брой свободни места
3. да, социалните точки си остават, но опашката вече е една, няма разделение по общ и социален критерий

# 398
  • Sofia
Бих искала да попитам следното - каква е разликата при кандидатстване на дете за ЦДГ / градинска група в ОДЗ, ако преди това е посещавало СДЯ или яслена група в друго ОДЗ? Доколкото разбрах посещавалите СДЯ получават 1 допълнителна точка. Това означава ли, че ако детето е посещавало яслена група в едно ОДЗ, а искаме да кандидатстваме за градинска група в друго ОДЗ (или ЦДГ) шансовете са .... реално нулеви?

# 399
  • София
Децата, посещавали СДЯ получават 1т. при кандидастване в ЦДГ или ОДЗ, а тези, които са били приети в яслена група в ОДЗ не получават, защото имат осигурено място за градинска група- те преминават в такава в същото ОДЗ без кандидатстване. Шансовете не са съвсем нулеви, зависи от много неща.

# 400
Децата, посещавали СДЯ получават 1т. при кандидастване в ЦДГ или ОДЗ, а тези, които са били приети в яслена група в ОДЗ не получават, защото имат осигурено място за градинска група- те преминават в такава в същото ОДЗ без кандидатстване. Шансовете не са съвсем нулеви, зависи от много неща.
Децата от СДЯ получават тази 1 т. само при кандидатстване за първа градинска група. При кандидатстване за 2-ра яслена - не. Идеята е, както е писала milasara, че точката се дава само ако детето няма как повече да продължи в тази СДЯ.

# 401
  • София
Имам 3 въпроса:
1) Може ли да се пренареждат желанията преди всяко класиране или първоначалното нареждане е окончателно? - да може
2) 40% от местата по социални критерии от кой брой точно са - от общите места за групата (примерно Х места за набор 2014) или от местата, останали след заемане по т. 2.2.4. - т.е. 40% от
(Х-т.2.2.4)? - от общият обявен брой
3) При текущи класирания (след първото класиране за съответния набор) вземат ли се предвид точките по социални критерии или не? - минават в една обща опашка

Така като гледам листите на чакащите за яслени групи набор 2013 като ориентир, нямаме големи шансове в Оборище  Cry - зависи с колко точки сте и за кои ОДЗ-та ще кандидатствате. Ако сте с 8,1 никакъв шанс. Ние сме в същото положение. Миналата година не успяхме, надявам се тази да се класираме.

И Иванкака беше питала, ама да питам и аз - някъде може ли да се види миналата година голямото класиране за септември с колко точки са приемани децата в различните детски градини? - за Оборище - бяха с 8.2 гранична група и влезнаха на лотария.

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 11:36 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 402
И Иванкака беше питала, ама да питам и аз - някъде може ли да се види миналата година голямото класиране за септември с колко точки са приемани децата в различните детски градини?
Към настоящия момент може да се види само колко и кои деца са били в граничните групи и кои са класирани (назад от новините в ИСОДЗ или от линка, който съм дала в поста си на предната страница). Точките - не. За точките само индиректно може да се съди, ако се проследят напр. некласирани деца от граничните групи с колко точки са. Но това не е абсолютен ориентир, тъй като е минало доста време и може да са настъпили обстоятелства, от които точките са им се променили от тогава до сега.

# 403
Миласара и Алекс - благодаря за инфото    bouquet

Алекс - ние сме набор 2014 г. и ще се борим за първа яслена група. Предполагам, че вие сте за втора яслена  Wink Иначе в Оборище само в 3 ОДЗ-та има яслени групи (по една за набор), май, така че изборът не е голям  Sad

# 404
  • София
Тук има ли някой от Люлин, който да е проучвал ОДЗ-тата, да го питам за мнения.

Общи условия

Активация на акаунт