Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 181
  • 778
  •   1
Отговори
# 450
От болницата ни насочиха къде да отидем. Обяснихме в общината за както става дума и за 10-ина мин издадоха документа.

Много благодаря за информацията, v_spasova - наистина е много полезна. Трябваше ли вие да съобщите за раждането и да занесете документ от болницата, или от болницата вече бяха съобщили?

# 451
  • София
Не
От болницата ни насочиха къде да отидем. Обяснихме в общината за както става дума и за 10-ина мин издадоха документа.

Много благодаря за информацията, v_spasova - наистина е много полезна. Трябваше ли вие да съобщите за раждането и да занесете документ от болницата, или от болницата вече бяха съобщили?
Баткото го родих в Шейново. Жената, която минава и записва имената на бебета, ни обясни какво да направим. Даде една бланка, където се пише името на детето и имената на родителите и с въпросния документ отидохме в община Средец. Изрично питах дали не трябва да ходим в нашата си община (Слатина). Не се ходело там, трябвало да отидем в Средец.
Ако ви се наложи по спешност да взимате ЕГН, в болницата ще съдействат с инфо какво точно трябва да се направи. Просто не вярвам да ви откажат.

# 452
Здравейте.
Дъщеря ми е родена през май 2014 и бих искала да я запиша на ясли през септември за да се върна на работа. Регистрирани сме, изчетох всичко, но нещо не разбирам.....в момента има отворени възможности за набор 2014 само в СДЯ, но пише че няма свободни места. Защо обявяват възможност за класиране след като няма места? Или в понеделник (на 23) нещо ще се промени?
Имам и друг въпрос към вече миналите по този път.....горе-долу по колко деца приемат на година, забелязали ли сте?

# 453
Nephrite, дааа, в понеделник, 23-ти "нещо ще се промени": ще обявят местата за новата кампания. Тогава ще стане ясно и от кой набор по колко места ще има. Е, нататък може да изскочи някое и друго място, но тези ще са основните.
Разгледай календара в ИСОДЗ или прегледай подробно първия пост в тази тема, за да се ориентираш за важните дати в тази кампания.

# 454
Благодаря за бързия отговор  Simple Smile
Успех на всички пожелавам Simple Smile

# 455
  • София
За да кандидатстваме за детска ясла някъде от лято/есен 2016г. от сега ли трябва да подаваме документи?
Малко ми е трудно да се ориентирам още, тепърва ще ви чета и проучвам.

# 456
  • София
За да кандидатстваме за детска ясла някъде от лято/есен 2016г. от сега ли трябва да подаваме документи?
Малко ми е трудно да се ориентирам още, тепърва ще ви чета и проучвам.

За кой град питаш. За София кампанията е една и е през май за тръгване през септември. Ако искаш да тръгне догодина, догодина ще кандидатствате.

# 457
  • София
Благодаря, за догодина става въпрос за София. Значи имаме много време.

# 458
  • София
Здравейте, и аз имам въпрос - работя на непълен 2 ч трудов договор - временен за 6 месеца, т.е. свършва в края на юли и може и да не ме назначат повече. Та мога ли да кандидатствам като работещ родител на трудов договор?

# 459
Привет Simple Smile
да Ви попитам ще има ли някакъв проблем, ако за район месторабота си напиша в системата, този в който работя, а не където е централния офис. Интересува ме, защото само там има СДЯ, от районите от които дефакто можем да хванем някоя точка.. .

# 460
Привет Simple Smile
да Ви попитам ще има ли някакъв проблем, ако за район месторабота си напиша в системата, този в който работя, а не където е централния офис. Интересува ме, защото само там има СДЯ, от районите от които дефакто можем да хванем някоя точка.. .

По принцип е редно да се пише точно  районът, в който реално работи родителят, като в служебната бележка изрично трябва да е вписан.

# 461
  • София
При постоянен и временен адрес с различни квартали какво следва да се впише в системата за следното:
"Адрес на местоживеене: Забележка: Вписва се постоянният или настоящият адрес на единия от родителите/настойниците, на който реално семейството живее."
"Район по местоживеене на семейството: Забележка: Посочва се районът, съответстващ на вписания адрес на местоживеене. Съгласно посочения адрес се изчисляват точките по допълнителен критерий 3, ако критерият е избран от детската градина, за която детето кандидатства."

Моята логика е временният адрес, което е реалното местоживеене  newsm78

(пиша и в Обратна връзка, ще споделя отговора, но вероятно много хора ще се окажат в подобна ситуация)

# 462
Здравейте,
Влязох в системата да проверя обявените свободните места за "голямото" класиране, но все още няма нищо. По-късно през деня ли ги публикуват, някой знае ли?

# 463
Здравейте! Искам да помоля тези от вас, които имат повече опит да ми дадат съвет. Въпросът ми е:
Ако едната ясла обяви 30 свободни места, а другата 45 (в един район, с едни и същи критерии за точки), в коя е по-добре да кандидатстваме? Дали в тази с 30 места ще има по-малко кандидатури?
/Малко ми е глупав въпроса, за което предварително се извинявам  Embarassed/

# 464
Здравейте,
Влязох в системата да проверя обявените свободните места за "голямото" класиране, но все още няма нищо. По-късно през деня ли ги публикуват, някой знае ли?

Мисля, че от 12ч. и аз чакам Wink

Общи условия

Активация на акаунт