Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 160
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, детето ми е родено септември 2014. Сега видях, че вече са обявени места за набор 2014, но при опит за добавяне на ОДЗ-та ми пише, че детето няма навършени 10 месеца към датата на класиране. Кога ще може да кандидатстваме за ясла според вас? Благодаря предварително за отговорите.
Трябва да може да участвате сега на голямото класиране. Аз така записах моето октомврийче през май 2013, беше на 6 месеца. Ако не го оправят автоматично до няколко дни, пишете на обратната връзка да си проверят по конкретното ЕГН на детето.
Ве пак днес стартира кампанията и доста неща ще изчистват в движение.

Например точката за яслата, Стаси, simonap,  не е добавена все още - дъщеря ми посещава от повече от година ясла. Ще изчакам няколко дни и ако не го оправят, ще им пиша и аз.

Благодаря за отговора, ще изчакам  Simple Smile

# 481
Да,местата се виждат но пак са много малко за район Триадица,а тази година се надявах да са повече.

# 482
Аз останах разочарована. ОДЗ-то, което посещава дъщеря ми не е обявило прием за набор 2014. А синът ми е роден на 3-ти януари Sad

# 483
Здравейте,

в градината до нас са обявили 0 свободни места за 2013 набор, а за 2014 - липсват въобще. Миналата година си имаха места и за първа и за втора яслена група. Според вас дали е възможно тепърва да обявяват места? Става въпрос за 175 ОДЗ в община Лозенец.
Ще си отговоря тук, ако някой го вълнува същия въпрос. Говорих с градината и директорката ми каза, че нямат завършващ набор тази година, за това нямат никакви свободни места, няма и да имат. До сега децата им са били до 1-ва подготвителна група, а тази година ще имат и 2-ра подготвителна, и всички деца от 1-ва отиват във 2-ра, за това нямало места. Щели да имат чак догодина. Не знам дали го обясних добре, но това разбрах, това ви казвам.

# 484
Поредния абсурд в България!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 485
  • София
Аз да попитам за ОДЗ 73 виждам само 10 обявени места за набор 2014. Това какво значи, че 10 деца ще е 1-ва яслена група или ще бъдат добавени към децата от набор 2013 newsm78 newsm78 newsm78

# 486
  • София
Здравейте, детето ми е родено септември 2014. Сега видях, че вече са обявени места за набор 2014, но при опит за добавяне на ОДЗ-та ми пише, че детето няма навършени 10 месеца към датата на класиране. Кога ще може да кандидатстваме за ясла според вас? Благодаря предварително за отговорите.
Ще им трябва малко време, за да оправят системата. Това ограничение за 10-те месеца важи за текущите класирания.

В секцията 'Въпроси и отговори' пише това:
1.9. Детето ми е родено 2014 г. през декември. Ще мога ли да кандидатствам за прием от септември, въпреки че няма да имаме навършени 10 месеца?
Да, ще можете. Всички деца, родени 2014 г. ще могат да кандидатстват с набора си, независимо от датата на раждане. Ако детето бъде класирано, директорът ще запази мястото, докато навърши 10 месеца или ще го приеме направо.

ioana_g , ами да, аз погледнах - това ОДЗ няма 2008 набор и реално няма да изписват деца, за да се освободят места.

ivankaka, 10 от 2014 + 29 от 2013 + приетите от 2013 набор от предната година и май се събират към 2 смесени яслени групи.

# 487
Здравейте! Искам да помоля тези от вас, които имат повече опит да ми дадат съвет. Въпросът ми е:
Ако едната ясла обяви 30 свободни места, а другата 45 (в един район, с едни и същи критерии за точки), в коя е по-добре да кандидатстваме? Дали в тази с 30 места ще има по-малко кандидатури?
/Малко ми е глупав въпроса, за което предварително се извинявам  Embarassed/

Общо взето може с формула да се разбере къде е по-голяма вероятността за влизане. Не претендирам, че формулата е вярна във всички случаи, но за кандидатстваните в ясла формулата доста ни помогна. Формулата беше:

( (Брой места по социални критерии) + (Брой места по общи критерии) - (Брой кандидати по социални критерии с 1-ви избор) - (Брой кандидати по общи критерии с повече от нашите точки) ) / ( (Брой кандидати по общи критерии с повече или равни на нашите точки) -  (Брой кандидати по общи критерии с повече от нашите точки) )

В числителя е броят на свободните за нас места, а в знаменателя - броят на кандидатите, които се борят за тях, с равни на нашите точки. Получава се число от 0 до 1. Формулата е валидна само когато всичките условия по-долу са изпълнени:

1. Детето е в граничната група
2. Броят кандидати в граничната група е по-малък от броя места за граничната група
3. Всички кандидатстващи по социални критерии влизат по първо желание в заведението, където са решили
4. Детето кандидатства по общи критерии

Не претендирам, че формулата е вярна, и ще се радвам ако някой забележи грешка, да ни каже  Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 10:43 от татко Ники

# 488
  • София
Аз да попитам за ОДЗ 73 виждам само 10 обявени места за набор 2014. Това какво значи, че 10 деца ще е 1-ва яслена група или ще бъдат добавени към децата от набор 2013 newsm78 newsm78 newsm78

Не това са местата за набор 2014 г. догодина ще са повече. Ние бяхме така миналата година за набор 2013 - в нашият район обявиха само 8 места.

# 489
Възможно ли е нито една градина в даден район да няма прием за набор 2014? Нашият район е Илинден и всички градини са обявили само 2-ра яслена група. Значи ли, че по принцип нямат 1-ва яслена или е друга причината?

# 490
  • София
v_spasova, благодаря. значи да разбирам, че в това ОДЗ в първа яслена група ще бъдат смесени малки и по-големи. Това във всички ОДЗ-та ли е така или на някои места си има отделна група за най-малките?
При 10 обявени места, означава 40% по соц.критерии, т.е. 4 места. Дали изобщо имаме шанс за това ОДЗ, май не...и е по-добре да избера друго на първо място?

# 491
  • София
v_spasova, благодаря. значи да разбирам, че в това ОДЗ в първа яслена група ще бъдат смесени малки и по-големи. Това във всички ОДЗ-та ли е така или на някои места си има отделна група за най-малките?
При 10 обявени места, означава 40% по соц.критерии, т.е. 4 места. Дали изобщо имаме шанс за това ОДЗ, май не...и е по-добре да избера друго на първо място?
Ами да, ще са смесени. Мъничките ще са само 10, не могат да направят самостоятелна група.

Обикновено си смесват 2-та яслени набора.
До ей сега нашето ОДЗ имаше 2 яслени групи и във всяка група си имаше по един яслен набор. Пускаха се места само за по-малкия набор и то цяла група.  Бяха си отделно наборите. Явно и там са изпушили от мъниците и местата пак са за една група, но вече не са само за по-малките - 10 за 2014, 15 за 2013.

За местата - ами зависи колко деца ще се появят. Сега е супер рано да се правят сметки. Те още хората не знаят, че има сигурно пуснати места.

Възможно ли е нито една градина в даден район да няма прием за набор 2014? Нашият район е Илинден и всички градини са обявили само 2-ра яслена група. Значи ли, че по принцип нямат 1-ва яслена или е друга причината?
По-скоро причината е, че не искат мъниците. И ако имат само по една яслена група - нея я пълнят с по-големия яслен набор.
Огледай за близки чисти ясли - там се пускат повечко места.

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 10:50 от v_spasova

# 492
Благодаря Ви за отговорите. Като гледам колко малко места са обявили направо се отчайвам...

# 493
здравейте, имам въпрос...понеже не ми стана никак ясно! Sad
По лична карта се водя с постоянен адрес в жк НАДЕЖДА. Но се регистрирахме на временен адрес в жк Люлин.
В полето за адрес трябва да избера според мен настоящия адрес (Люлин)
Забележка: Вписва се постоянният или настоящият адрес на единия от родителите/настойниците, на който реално семейството живее.

нещо се обърках като цяло, но и 2 -та ни адреса са в столична община нищо,че са 2 различни квартала. И би трябвало да имаме тези 3 точки за постоянен адрес в София, нищо,че е в друг квартал.
Иначе и ние сме приети от миналата година на ясла и не са ни възстановили 3-те точки за желание.

# 494
Имам едно питане, по т.2.2.4 може ли да се кандидатства в повече от едно детско заведение? И как става там формирането на точките, на какъв принцип директорката решава кои деца да вземе и кои да отпаднат?

Общи условия

Активация на акаунт