Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 140
  • 778
  •   1
Отговори
# 525
  • Малта
отново благодара Спасова,
да за 10+ се чудех какво ще да е ... Както се вижда от аватара и ние сме близназци и за момента сме първички ... ама явно ще си кърша пръсто до 8-ми май ....

А и още нещо: Как е възможно да няма места в някои ДГ?  Какво значи това, че си плащат родителите от както са родени децата или???

Чудя дали въобще да слагам кандидатура в предпочитаната от нас ДГ , в която обаче НЯМА МЕСТА?

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 15:35 от medimed

# 526
при нас са сменени критериите - сега иозбщо не влизаме... Много ми е интересно защо тия критерии
 се сменят като се оглежда броя деца... егати простотията

И в нашето първо желание са сменени и съответно както шяхме да имаме 8,4 и да се бетонираме, сега имаме 8,2 и като нищо може и да не влезем. Не мога да разбера каква е логиката всяка година да си сменяш критериите?!

# 527
Здравейте! Имам следния въпрос: по лична карта и двамата с мъжа ми сме на различни постоянни адреси в София. Живеем на друг настоящ адрес, за който имаме удостоверение от общината. В профила опциите са да избера - Постоянен адрес на територията на СО, Настоящ адрес и няма регистрация. Аз имам постоянен адрес на територията на СО, ако го избера обаче в документи пише, че трябва това да е адресът ми по лична карта, а той не е. Ако избера, е съм по настоящ адрес, получавам точка по-малко. Малко двусмислено са направени полетата, ако някой може да ми помогне.

# 528
Един глупав въпрос - може ли сега да се запише дете на ясла с набор 2014 (ако разбира се е прието) и догодина пак да се кандидатсва за ясла, но вече за друго ОДЗ? С цел да се премести в желаната градина. Прсто не бях подготвена, че няма да има прием в района за нашия набор тази година Simple Smile

# 529
Здравейте, имам малко въпростче относно тия адреси. По лични карти с мъжа ми сме на един адрес в района на детската градина, но живеем на друг адрес пак в района на същата градина. кой е редно да пиша и ако пиша настоящия ще трябва ли след като мина през ГРАО за бележка да сменяме и лични карти.

# 530
Един глупав въпрос - може ли сега да се запише дете на ясла с набор 2014 (ако разбира се е прието) и догодина пак да се кандидатсва за ясла, но вече за друго ОДЗ? С цел да се премести в желаната градина. Прсто не бях подготвена, че няма да има прием в района за нашия набор тази година Simple Smile
Може.

# 531
Само да питам още нещо. Значи, за яслата, която ни е първо желание има 6 места. Ако например след 2-ро класиране тези места се запълнят, мога ли да разменя желанията си, за да може при трето класиране да кандидатстваме в друга ясла (с надежда там да се класираме)? Или е по-добре да се чака за първото желание, с идеята някой да се отпише?

# 532
Само да питам още нещо. Значи, за яслата, която ни е първо желание има 6 места. Ако например след 2-ро класиране тези места се запълнят, мога ли да разменя желанията си, за да може при трето класиране да кандидатстваме в друга ясла (с надежда там да се класираме)? Или е по-добре да се чака за първото желание, с идеята някой да се отпише?

Може да се пренареждат желанията между класиранията. Местата и списъците се следят до последно преди класиране (до заключване на системата), защото винаги може да се променят, и както при вас са само 6 места, да не се доберете и до жребий. След класиране системата се отключва и може да се пренареждат желаните градини. Между класиранията на страниците на градините се вижда колко от класираните деца са се записали. В последния ден преди следващо класиране си огледайте хубаво има ли останали места от незаписани деца, за да си прецените шансовете. Ако има останали 0 места в желаната градина, какъв е смисълът да ви седи на първо място? Това може да направите, ако искате само там и никъде другаде Simple Smile

# 533
В профила на детето пише:
Вече сте използвали 3 точки по реда на желанията от предходното класиране!

В същото време в самата кандидатура са си отразени пълните точки.
Някой с подобен "проблем"?

# 534
  • София
Здравейте, имам малко въпростче относно тия адреси. По лични карти с мъжа ми сме на един адрес в района на детската градина, но живеем на друг адрес пак в района на същата градина. кой е редно да пиша и ако пиша настоящия ще трябва ли след като мина през ГРАО за бележка да сменяме и лични карти.

Не можете само да промените настоящият, а постоянният.

# 535
  • София

По принцип още след първо класиране местата се запълват и още тогава можете да промените желанията. Но трябва да прецените риска и дали и на другото място ще имате по голям шанс.

# 536
  • София
В профила на детето пише:
Вече сте използвали 3 точки по реда на желанията от предходното класиране!

В същото време в самата кандидатура са си отразени пълните точки.
Някой с подобен "проблем"?
същото и при мен.

# 537
Аз като гледам шансовете ни намаляват с всяка минута. По местоживеене вече нямаме шанс, а по месторабота в близките ясли са премахнали този критерий, иначе за момента там се класираме....

Иначе точката от ясла вече ни е начислена.

# 538
  • гр. София
Защо шансовете да намаляват всяка минута? Има ли значение кога си се регистрирал или нещо друго, заради което шансовете да намаляват бързо?  Confused

# 539
Това с връщането на 3те точки малко не го схващам... Един вид, ако миналогодишната кандидатура за 1во желяние е различна от настоящата или ако от настоящите за 1во, 2ро и 3то желание им сменяш позициите в зависимост от движението на децата....има някакъв период на изчакване ли докато се коригират точките на новата позиция? newsm78
Дано някой ми е схванал бръщолевениците, защото аз май не съм... ooooh! Tired
Тревоги, тревоги с тия градини

Общи условия

Активация на акаунт