Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 145
  • 778
  •   1
Отговори
# 690
Татко Ники
моля те ако не е проблем да споделиш какво са ти отговорили.

Отговорът:
Цитат
В секция "Ръководство" на сайта на ИСОДЗ, е публикувано Ръководство за родители, там можете да прочетете необходимата Ви информация. В табличен вид за всеки критерии е разяснено как може да бъде заявен, кога може да бъде заявен и какъв документ се представя при записване на класирано дете. Моля прочетете информацията за критерий К1.

Моят отговор на този стереотипен отговор:
Цитат
[2015-02-24 14:12:34]  Ръководството не помогна с нищо. И двата родителя сме с постоянни адреси на територията на Столична община, съответно в райони R1 и R2. Живеем в район R3 на територията на Столична община, регистрирани сме по настоящ адрес там, и сме написали този адрес в полето "Адрес на местоживеене на семейството". Системата иска да представим лични карти с адреса на местоживеене на семейството, което НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СТАНЕ. НЕ МОЖЕ И ДА ДЕКЛАРИРАМЕ АДРЕС НА МЕСТОЖИВЕЕНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО НА АДРЕСИТЕ ПО ЛИЧНИ КАРТИ, ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПОДАВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИЯ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ. ТОЗИ СЛУЧАЙ НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ. И ДРУГИ РОДИТЕЛИ СЕ ОПЛАКВАТ ОТ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ. МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ И ГО КОРИГИРАЙТЕ! 

Мисля, че е крайно време да подадем жалба за начина, по който ни третира поддръжката на ИСОДЗ  hit .

Хъммм ами ето цитат от въпросното ръководство и К1:
"При записване трябва да представите лична карта /за постоянен адрес/ или удостоверение от съответната общинска администрация /за настоящ адрес/, издадено преди датата на класиране на детето."

Аз това пак го разбирам че като по ЛК съм с постоянен адрес в София *А* и имам бележка по местоживеене от общината в район *Б* (където е и ДГ) то трябва да представя един от двата документа, а не и ЛК и Местоживеене да съвпадат ! (стига и двете да са в София разбира се)

Не е ли така и според теб?

Според мен си е казано много ясно с ЛК доказваш постоянен адрес (и ако съвпада настоящия), а с удостоверение настоящия. Удостоверението се вади точно за 5 минути. При нас се получи така, с мъжа ми сме с различни ПА, той прецени, че не му се променя ЛК и само подаде в Общината за удостоверение за настоящ адрес. Просто при записване се носи ЛК, копие на ЛК и ако настоящия адрес не съвпада с постоянния се носи удостоверение от Общината. Просто и ясно. Ако желаете и това го служете в първия пост, защото много родители на са наясно с този казус.

# 691
При записване на детето изискват копие от лични карти на двамата родители, т.е. ако си написал, че имаш само настоящ адрес и са те класирали така - личната карта те издава, че имаш реален постоянен адрес в София, но си заявил само настоящ... Както и да си попълнят данните родителите в този казус - те подават невярна информация...

И двамата родители сме декларирали постоянен адрес на територията на Столична община, и в полето "Адрес на местоживеене на семейството" и района на местоживеене сме вписали тези от настоящия адрес.

# 692
[quote
И двамата родители сме декларирали постоянен адрес на територията на Столична община, и в полето "Адрес на местоживеене на семейството" и района на местоживеене сме вписали тези от настоящия адрес.
[/quote]

+1
Просто при записване се носи ЛК, копие на ЛК и ако настоящия адрес не съвпада с постоянния се носи удостоверение от Общината.

# 693
Според мен си е казано много ясно с ЛК доказваш постоянен адрес (и ако съвпада настоящия), а с удостоверение настоящия. Удостоверението се вади точно за 5 минути. При нас се получи така, с мъжа ми сме с различни ПА, той прецени, че не му се променя ЛК и само подаде в Общината за удостоверение за настоящ адрес. Просто при записване се носи ЛК, копие на ЛК и ако настоящия адрес не съвпада с постоянния се носи удостоверение от Общината. Просто и ясно. Ако желаете и това го служете в първия пост, защото много родители на са наясно с този казус.

Точно така. Казано е ясно, имплементирано е в критериите, но не е имплементирано в разпечатката с необходимите документи, и това трябва да го коригират, защото сега излиза неправилен списък с документи. Представям си какво им е сега на родителите, които кандидатстват за първи път и не знаят за тези "особености" на системата.

# 694
  • СОФИЯ

Точно така. Казано е ясно, имплементирано е в критериите, но не е имплементирано в разпечатката с необходимите документи, и това трябва да го коригират, защото сега излиза неправилен списък с документи. Представям си какво им е сега на родителите, които кандидатстват за първи път и не знаят за тези "особености" на системата.
Записала съм и този проблем, но да не би да го изчистят след като приключат текущите класирания. Те са по старите правила.

# 695
За момента си мисля, че трябва да се притесняваме дали ще ни приемат, защото като гледам положението с местата е страшно. Например в район Средец (за където ние се борим) двете детски ясли обявяват свободни места за 98 деца, т.е. по моята логика 98 деца на септември напускат яслите, между тях и ние. Обаче в ДГ в района са обявени 81 свободни места за набор 2012 г. С други думи казано в район Средец за 17 деца, излизащи от ясла няма места в ДГ, да не говорим за децата, които не са били на ясла.

Естествено за документите за записване ще се вайкам едва, когато ни приемат, ако се случи.

# 696
Записала съм и този проблем, но да не би да го изчистят след като приключат текущите класирания. Те са по старите правила.

Много благодаря   bouquet  ! Най-вероятно ще го изчистят тогава, а дотогава е добре да пишат в често задаваните въпроси, че знаят, че той съществува, за да не държат родителите на нокти   Wink

# 697
  • СОФИЯ

Много благодаря   bouquet  ! Най-вероятно ще го изчистят тогава, а дотогава е добре да пишат в често задаваните въпроси, че знаят, че той съществува, за да не държат родителите на нокти   Wink
Отговорите на обратна връзка в ИСОДЗ са проблем от доста време. Съвсем правилно доста хора тук се възмущават и е добре, както ти предлагаш, да се депозира нещо офиц и по този въпрос.

# 698
Аз си разцъках различни вариации във връзка с адресите в профила и на двете деца (с голямото не кандидатствам, но все още е в предучилищна възраст и мога да добавям кандидатури; малкото пък е от основните набори за тази кампания). Установих, че точките се изчисляват различно за различните набори - за големите, които са на текущо класиране, са си по старите правила. Т.е. наборите са разграничени по отношение на промените в критериите.
В "необходими документи" обаче излиза една и съща "боза" и разлика няма. Може пък да е трудно да направят разграничение там... Дано наистина го оправят поне след като минат текущите класирания. Макар че някой родител може още другата седмица при следващото текущо класиране да изреве, че му искат лична карта с вписан вътре настоящ адрес  Shocked

# 699
Може пък да е трудно да направят разграничение там... Дано наистина го оправят поне след като минат текущите класирания. Макар че някой родител може още другата седмица при следващото текущо класиране да изреве, че му искат лична карта с вписан вътре настоящ адрес  Shocked

Ще го оправят, но преди това ще ни опънат нервичките   Simple Smile

# 700
Нееееее  Joy

Татко Ники
моля те ако не е проблем да споделиш какво са ти отговорили.

Отговорът:
Цитат
В секция "Ръководство" на сайта на ИСОДЗ, е публикувано Ръководство за родители, там можете да прочетете необходимата Ви информация. В табличен вид за всеки критерии е разяснено как може да бъде заявен, кога може да бъде заявен и какъв документ се представя при записване на класирано дете. Моля прочетете информацията за критерий К1.

Моят отговор на този стереотипен отговор:
Цитат
[2015-02-24 14:12:34]  Ръководството не помогна с нищо. И двата родителя сме с постоянни адреси на територията на Столична община, съответно в райони R1 и R2. Живеем в район R3 на територията на Столична община, регистрирани сме по настоящ адрес там, и сме написали този адрес в полето "Адрес на местоживеене на семейството". Системата иска да представим лични карти с адреса на местоживеене на семейството, което НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СТАНЕ. НЕ МОЖЕ И ДА ДЕКЛАРИРАМЕ АДРЕС НА МЕСТОЖИВЕЕНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО НА АДРЕСИТЕ ПО ЛИЧНИ КАРТИ, ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПОДАВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИЯ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ. ТОЗИ СЛУЧАЙ НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ. И ДРУГИ РОДИТЕЛИ СЕ ОПЛАКВАТ ОТ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ. МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ И ГО КОРИГИРАЙТЕ! 

Мисля, че е крайно време да подадем жалба за начина, по който ни третира поддръжката на ИСОДЗ  hit .

Лаконичен отговор, но без най-малък опит да бъде разбран проблема:
Цитат
Трябва да се посочи само адреса, на който реално живее семейството.

Моят отговор:
Цитат
[2015-02-24 15:39:28]  Посочили сме адреса, на който реално живее семейството, но в секцията "Необходими документи" системата иска лични карти с този адрес, а не лични карти с адрес от територията на Столична община и удостоверение за настоящ адрес на посочения адрес, на който реално живее семейството. Разбирате ли проблема? Мога да ви изпратя линкове от форума на bg-mamma, където проблемът се дискутира.

Евала, съпорт Hug

# 701
  • Малта
Оххх много объркано става, всеки си го описва с негови думи и не става ясно кой-какво разбира от системата.

Аз разигравах различни варианти и изводът е следният:
взимат ми 0,1 т. ако попълня грешно данните.

Обаче като са попълнени вярно - то не съвпада с текста от НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ, но пък по РЪКОВОДСТВОТО на ИСОЗД съм си коректна!

Ей сега им пиша направо и аз с Настояване възможно най-скоро да си коригират текстовете и да ги уеднаквят

(*копирайте от тук)
В секция РОДИТЕЛИ / подсекция Адресна Регистрация
В секция НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
и
в секция РЪКОВОДСТВО (Ръководство за родители)

Защото в момента трите страници на сайта дават различна информация/възможност за попълване ! Това е!

Ако сте съгласни с мен просто копирайте* проблемът и го пуснете до ИСОЗД.

# 702
  • Малта
ЕТО КАКВО ТОЧНО НАПИСАХ (ако желаете копирайте и пишете и вие):

Във връзка с изчисляването на точките по Адресна Регистрация и нужните документи за
представяне след класиране има грешка в системата и информацията в сайта.

Моля обърнете внимание, че веднъж искате Постоянен Адрес в София,
след това настоящ адрес и след това район по настоящ адрес.

До тук добре, но Постоянният ми адрес и Настоящият (и двата в София) са различни,
значи ли това, че за да запазя максимален брой точки, трябва сега да си сменям Личната Карта?
Или е достатъчно с бележка от районната община по адрес на местоживеене да ползвам 3-те точки
от адресна регистрация?

В момента трите страници на сайта дават различна информация/възможност за попълване.

в секция РОДИТЕЛИ (подсекция Адресна Регистрация)
в секция НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ (т.3)
и
в секция РЪКОВОДСТВО К1 (Ръководство за родители)

Благодаря предварително.

# 703
ЕТО КАКВО ТОЧНО НАПИСАХ (ако желаете копирайте и пишете и вие):

Това, заедно с конкретния пример, би трябвало да им свърши работа. Засега съпортът се кротна и не отговаря - надявам се да самоескалира към програмист или началник, за да не се налага ние да го правим  Laughing

# 704
И аз писах.

Общи условия

Активация на акаунт