Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 142
  • 778
  •   1
Отговори
# 675
Татко Ники
моля те ако не е проблем да споделиш какво са ти отговорили.

Отговорът:
Цитат
В секция "Ръководство" на сайта на ИСОДЗ, е публикувано Ръководство за родители, там можете да прочетете необходимата Ви информация. В табличен вид за всеки критерии е разяснено как може да бъде заявен, кога може да бъде заявен и какъв документ се представя при записване на класирано дете. Моля прочетете информацията за критерий К1.

Моят отговор на този стереотипен отговор:
Цитат
[2015-02-24 14:12:34]  Ръководството не помогна с нищо. И двата родителя сме с постоянни адреси на територията на Столична община, съответно в райони R1 и R2. Живеем в район R3 на територията на Столична община, регистрирани сме по настоящ адрес там, и сме написали този адрес в полето "Адрес на местоживеене на семейството". Системата иска да представим лични карти с адреса на местоживеене на семейството, което НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СТАНЕ. НЕ МОЖЕ И ДА ДЕКЛАРИРАМЕ АДРЕС НА МЕСТОЖИВЕЕНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО НА АДРЕСИТЕ ПО ЛИЧНИ КАРТИ, ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПОДАВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИЯ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ. ТОЗИ СЛУЧАЙ НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ. И ДРУГИ РОДИТЕЛИ СЕ ОПЛАКВАТ ОТ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ. МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ И ГО КОРИГИРАЙТЕ! 

Мисля, че е крайно време да подадем жалба за начина, по който ни третира поддръжката на ИСОДЗ  hit .

# 676
Знам, и изобщо не мисля че е толкова лесно. Но няколко поста назад се говореше, че си поръчваш един печат, пишеш си бележка и т.н. ако е направил фалшив печат, едва ли един подпис ще го спре.

# 677
Мисля си, не е ли редно времето от обявяването на местата до първото класиране да бъде съкратен, за да нямат време хората да се "ориентират" и напаснат според това и онова. Както се казва или отговаряш на критериите или не.

# 678
Все пак се проверяват осигуровки, т.е. трябва да подпишеш шефа и да откраднеш печата на фирмата, в която работиш, а не на произволно избрана от търговския регистър Rolling Eyes

Как се проверяват тези осигуровки? Ако реално се проверяваха дали щеше да има фалшиви служебни бележки?

# 679
 Доколкото знам имат достъп за справки в НОИ и правят проверка, относно това дали лицето е осигурено от посочения работодател, фалшивите бележки според мен се правят от самоосигуряващи се и са фалшиви само относно района на месторабота.

# 680
Момичета, един тъп въпрос. Къде намирате списък с необходимите документи за записване на детето?

# 681
В секцията Необходими документи Laughing

# 682
Момичета, един тъп въпрос. Къде намирате списък с необходимите документи за записване на детето?

Като се логнете в системата  Деца -> Профил на детето (по име) -> вляво има опция Необходими документи .

# 683
Доколкото знам имат достъп за справки в НОИ и правят проверка, относно това дали лицето е осигурено от посочения работодател, фалшивите бележки според мен се правят от самоосигуряващи се и са фалшиви само относно района на месторабота.

Мисля, че не могат да проверяват, нищо, че декларираме, че сме съгласни да ни проверят в НОИ.

# 684

Като се логнете в системата  Деца -> Профил на детето (по име) -> вляво има опция Необходими документи .
Намерих го, благодаря.

# 685
  • Малта
Татко Ники

Отговорът:
Цитат
В секция "Ръководство" на сайта на ИСОДЗ, е публикувано Ръководство за родители, там можете да прочетете необходимата Ви информация. В табличен вид за всеки критерии е разяснено как може да бъде заявен, кога може да бъде заявен и какъв документ се представя при записване на класирано дете. Моля прочетете информацията за критерий К1.

Цитат
[2015-02-24 14:12:34]  Ръководството не помогна с нищо. И двата родителя сме с постоянни адреси на територията на Столична община, съответно в райони R1 и R2. Живеем в район R3 на територията на Столична община, регистрирани сме по настоящ адрес там, и сме написали този адрес в полето "Адрес на местоживеене на семейството". Системата иска да представим лични карти с адреса на местоживеене на семейството, което НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА СТАНЕ. НЕ МОЖЕ И ДА ДЕКЛАРИРАМЕ АДРЕС НА МЕСТОЖИВЕЕНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО НА АДРЕСИТЕ ПО ЛИЧНИ КАРТИ, ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПОДАВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИЯ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ. ТОЗИ СЛУЧАЙ НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ. И ДРУГИ РОДИТЕЛИ СЕ ОПЛАКВАТ ОТ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ. МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ И ГО КОРИГИРАЙТЕ! 

Мисля, че е крайно време да подадем жалба за начина, по който ни третира поддръжката на ИСОДЗ  hit .

Хъммм ами ето цитат от въпросното ръководство и К1:
"При записване трябва да представите лична карта /за постоянен адрес/ или удостоверение от съответната общинска администрация /за настоящ адрес/, издадено преди датата на класиране на детето."

Аз това пак го разбирам че като по ЛК съм с постоянен адрес в София *А* и имам бележка по местоживеене от общината в район *Б* (където е и ДГ) то трябва да представя един от двата документа, а не и ЛК и Местоживеене да съвпадат ! (стига и двете да са в София разбира се)

Не е ли така и според теб?

# 686
  • СОФИЯ
...
РГ вече няма отделно деловодство на Оборище 44 - документите се подават на Московска 33 - вратата веднага вляво от охраната.
Странно, до съвсем скоро дирекция "Образование" имаше отделно деловодство. В такъв случай тр да се оправи поста от стр. 1 на темата.

# 687
 Имам спомен, че ден, два преди класиране премахват точки за невалидни предимства, заявени от родители, така че мисля че все пак се проверяват разни неща, но на какъв принцип ...

# 688
Татко Ники

Отговорът:
Цитат

Цитат

Хъммм ами ето цитат от въпросното ръководство и К1:
"При записване трябва да представите лична карта /за постоянен адрес/ или удостоверение от съответната общинска администрация /за настоящ адрес/, издадено преди датата на класиране на детето."

Аз това пак го разбирам че като по ЛК съм с постоянен адрес в София *А* и имам бележка по местоживеене от общината в район *Б* (където е и ДГ) то трябва да представя един от двата документа, а не и ЛК и Местоживеене да съвпадат ! (стига и двете да са в София разбира се)

Ако си го разиграете в профила ще видите, че е необходим документ за постоянен адрес - адреса на семейството( който в случая е настоящ). При записване на детето изискват копие от лични карти на двамата родители, т.е. ако си написал, че имаш само настоящ адрес и са те класирали така - личната карта те издава, че имаш реален постоянен адрес в София, но си заявил само настоящ... Както и да си попълнят данните родителите в този казус - те подават невярна информация...

# 689

Точно така е, но в системата дословно пише, че поне един от родителите трябва да представи ЛК с адрес в район *Б* .

Цитат
Лична карта (оригинал и ксерокопие) на ИМЕ_НА_МАЙКАТА и ИМЕ_НА_БАЩАТА. В личната карта на поне единия от родителите трябва да е вписан постоянния адрес: район *Б*, София, ул. УУУУУУУУ, попълнен в семейния профил в ИСОДЗ.  

Мястото за попълване на този постоянен адрес се казва "Адрес на местоживеене на семейството", разбирайте настоящия адрес.

Трябва да бъде поправено името на полето или да бъде поправен текста в "Необходими документи", и допълнително да се иска Удостоверение за настоящ адрес.

Общи условия

Активация на акаунт