Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 180
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Има доп. точки за това ако детето е осиновено, единият от родителите има ТЕЛК и т.н. затова да може да стане с повече от Вас.

Децата не са в списъка на чакащи по социални критерии, а в общия списък. Вероятно точката е от ясла.
Или някой от родителите е редовен студент.

# 661
Друго да попитам:
Някой звънял ли е тези дни в ДГ за която кандидатства с въпрос как да отбележи полетата в адресната регистрация?

Аз пуснах запитване в ИСОДЗ дали ще поправят текста в списъка с необхдимите документи. Ако ми отговорят стереотипно, вече имам опит от предишна кампания как да ги накарам наистина да ми отговорят. Ако все още отказват да ми отговорят ignore2 , моментално ще последва ескалация на случая bambam .

# 662
На моя въпрос днес (има го по-назад) ми отговориха "препращащо" към Ръководството на ИСОДЗ, при условие, че исках да ми конкретизират текст от самото Ръководство.

# 663
Те държавни фирми останаха ли? Wink
16 министерства и пет пъти по толкова агенции и комисии как ти се виждат като количество?  Laughing
Виждат ми се като много администрация;)

Laughing Много, малко, но държавни.
Щом държиш да водим полемика.... Ако не разбра постът ми беше шеговито написан. Също така министерствата и агенциите не са държавни фирми- във смисъла в който тук се обсъжда, а именно да се направи проверка на дадено дружество в ТР. Значи мен да ме проверяват, а теб не, тъй като работиш в държавна фирма:) и по презумпция си по-честна?

# 664
  • гр. София
И моят пост беше с шеговит уклон. Неслучайно сложих такъв емотикон -  Laughing
За проверки и презумпция за честност пък нищо не съм писала.  Peace

# 665
16 министерства и пет пъти по толкова агенции и комисии как ти се виждат като количество?  Laughing

Щом държиш да водим полемика.... Ако не разбра постът ми беше шеговито написан. Също така министерствата и агенциите не са държавни фирми- във смисъла в който тук се обсъжда, а именно да се направи проверка на дадено дружество в ТР. Значи мен да ме проверяват, а теб не, тъй като работиш в държавна фирма:) и по презумпция си по-честна?

Касае се за държавни учреждения. Обикновено имат официална страница, а има и страница с Регистър на административните структури: http://ar2.government.bg/ras/

# 666
  • София
Момичета,

Не спорете  и не се обяснявайте. На всички ни е ясно, че има доста пропуски и дупки в системата. Идеята е да се вдигнем ние потърпевшите и да пуснем едно предложение до СО, дирекция образование за това за да се промени. Или просто да отпадне този критерии за месторабота.

# 667
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Според мен не е странно, че има много деца с точки за месторабота. Все пак, според мен, хората кандидатстват за място или до работата им, или до адреса, на които живеят ... Нелогично, но често се налага, е да кандидатстват за място, което не е до нито едно от двете места.

# 668
  • Малта
Друго да попитам:
Някой звънял ли е тези дни в ДГ за която кандидатства с въпрос как да отбележи полетата в адресната регистрация?

Аз пуснах запитване в ИСОДЗ дали ще поправят текста в списъка с необхдимите документи. Ако ми отговорят стереотипно, вече имам опит от предишна кампания как да ги накарам наистина да ми отговорят. Ако все още отказват да ми отговорят ignore2 , моментално ще последва ескалация на случая bambam .

Татко Ники
моля те ако не е проблем да споделиш какво са ти отговорили.

Пък да взема и аз да задам същия въпрос до ИСОДЗ за да се задействат малко, а не да тичам да си сменям ЛК в последния момент и само нерви допълнителни да ми образуват  Crazy

# 669
Момичета,

Не спорете  и не се обяснявайте. На всички ни е ясно, че има доста пропуски и дупки в системата. Идеята е да се вдигнем ние потърпевшите и да пуснем едно предложение до СО, дирекция образование за това за да се промени. Или просто да отпадне този критерии за месторабота.

Напълно подкрепям твоето предложение- колкото и да се оплакваме тук полза няма трябва да се пише до СО иначе никой няма да промени нищо.

# 670
Според мен не е странно, че има много деца с точки за месторабота. Все пак, според мен, хората кандидатстват за място или до работата им, или до адреса, на които живеят ... Нелогично, но често се налага, е да кандидатстват за място, което не е до нито едно от двете места.

И за мен не е странно. Като гледам нашия район (защото кварталът около нас не е цял район), пълен е освен със всичките му магазинчета, и с много сервизи, авточасти и т.н. Да не говорим за няколко учреждения, самата община, голяма гара, поща, детски заведения, хотели... Все места с доста служители, концентрирани на едно място. И за мен е логично хората да се стремят да работят по-близо до дома си като цяло.

# 671
Детската градина, която аз съм избрала, не дава точка нито за постоянен адрес в района, нито за работа в района, което мен ме дразни, защото естествено, че кандидатствам в детска градина, която е най-близо до вкъщи, адресът ми по лична карта е в квартала, а също и работя в квартала.
Така че аз съм от "прецаканите", но по друга линия.

# 672
Според мен трябваше да може да се избира само единия критерий между месторабота и местожителство. В района, в който работя, нито една градина не дава точка за месторабота в района. И ако това не е дискриминация! Просто трябваше всички критерии да важат за всички градини, без право на някой от въпросно ДЗ да има право да решава съдбата на толкова деца!

# 673

Касае се за държавни учреждения. Обикновено имат официална страница, а има и страница с Регистър на административните структури: http://ar2.government.bg/ras/

И там да вземе да проверява директорката.....  
По обратната логика, родителят измамник влиза в ТР, вижда въпросната фирма кой, къде, как я управлява и си издава нужната бележка.
Просто това не е механизмът с който ще се постигне нещо.

# 674
 Все пак се проверяват осигуровки, т.е. трябва да подпишеш шефа и да откраднеш печата на фирмата, в която работиш, а не на произволно избрана от търговския регистър Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт