Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 192
  • 778
  •   1
Отговори
# 645
А относно местоработата яко схеми се правят за да се взима тази 0.1 т. и при нас ми е интересно как всички живеят и работят в центъра.
Ние сме с 8.1 и няма шанс да ни приемат и явно ще си продължим в частната до догодина, когато ще кандидатстваме директно за градина и се надявам тогава да ги няма тези неща и да не се притеснявам за приема.

Затова по-горе съм публикувала въпрос до ИСОДЗ и техния "отговор". Как ще провериш дадена фирма дали наистина съществува, ако не я провериш в Търговския регистър и не и видиш актуално състояние, законни представители и т.н. Така отиваш, правиш си печат, някой се подписва като управител и готово. За частните фирми задължително  трябва да се прави проверка в Търговския регистър по ЕИК. С държавните учреждения е по-лесно.

# 646
  • гр. София
Нали се поставя и печат на фирмата и ЕИК? Отделно се поставя и изходящ номер, т.е. документът минава през деловодна система.
В големите фирми наистина е невъзможно всичко да минава през управителя.

# 647
Те държавни фирми останаха ли? Wink
То ще трябва и спесимен на подписа на управителя за да е сигурно. Иначе като нищо някой го подписал, откъде ще е сигурно, че това е неговия подпис.....
Директорките на ДГ не са разследващи органи за да правят подобни проверки. А и има срок за публикуване на определени обстоятелства в ТР. Ако попаднеш в този промеждутък, ще излезе че си измамник.

# 648
То ще трябва и спесимен на подписа на управителя за да е сигурно. Иначе като нищо някой го подписал, откъде ще е сигурно, че това е неговия подпис.....
Директорките на ДГ не са разследващи органи за да правят подобни проверки. А и има срок за публикуване на определени обстоятелства в ТР. Ако попаднеш в този промеждутък, ще излезе че си измамник.

В досието си излиза кога са вписани новите обстоятелства.
Директорите не са са разследващи органи, но ако нямат актуална информация за фирмата, на какво основание приемат документ от нея. Тя междувременно може и да е заличена от Търговския регистър . Той е публичен и е точно за проверка на истинността на заявените данни от всеки. То, тогава, като си купуваме апартамент да вярваме само, че собственика е този, който има нотариален акт и да го купим, без обаче да проверим дали няма вписани тежести.
По-горе съм написала "държавни учреждения", а не "държавни фирми"!

# 649
  • гр. София
16 министерства и пет пъти по толкова агенции и комисии как ти се виждат като количество?  Laughing

# 650
  • Малта
В голяма фирма, бележката се издава от ТРЗ. Трудно ще е управителя да я подпише.
Относно примера със съседите от Дулово, имах предвид, че като се преместят другаде под наем, ще продължат да ползват този настоящ адрес в София, въпреки, че реално ще имат настоящ.

Само в нашата супер голяма фирма ли служебните бележки се издават от шефа? Задала съм въпрос в ИСОДЗ и чакам отговор. Според мен трябва да се уточни, иначе има място за големи манипулации.

Аз работя в холдинг и е абсурдно собственика да ми разпише Сл.Бел. - прави го ТРЗ-то!

Е, добре де, то всеки може да се разпише като ТРЗ или ТРЗ на дадена фирма да ти издаде еднолично бележка, че работиш там. Как трябва да се процедира тогава? Да се иска документ, че лицето наистина работи като ТРЗ в дадена фирма?

Ами в мойта служебна бележка ТРЗ-то има и регистрационен номер под името, явно може да се провери и това!

# 651
С декларирането на данните се съгласяваш, че носиш наказателна отговорост за декларираното.
Както сте го подкарали, ще трябва директорката да идва лично в службата за да се увери, че работиш там наистина.
Нали се сещаш, че който е решил да лъже, ще излъже.
Същата стойност точково/имам предвид район на месторабота/ носи лъжата, кой ти е постоянния и кой настоящия адрес, но масово се практикуваше миналата кампания. Даже имаше доста съвети тук, как става временно промяна на адреса, при кой да се запишеш и т.н.

# 652
С декларирането на данните се съгласяваш, че носиш наказателна отговорост за декларираното.
Както сте го подкарали, ще трябва директорката да идва лично в службата за да се увери, че работиш там наистина.
Същата стойност точково/имам предвид район на месторабота/ носи лъжата, кой ти е постоянния и кой настоящия адрес, но масово се практикуваше миналата кампания. Даже имаше доста съвети тук, как става временно промяна на адреса, при кой да се запишеш и т.н.

За адреса също стана трудно, поне в нашата община е така. Но за местоработата манипулациите са доста по-големи според мен. Затова не трябва да се допуска примирението, че "който е решил да лъже, ще излъже".

# 653
Здравейте. Днес ходих да подам предложение за създаване на ред за въвеждане в системата на случаите с новородено 3-то дете, което още няма издадено ЕГН. В момента новородено дете без ЕГН не може да бъде преброено от системата за целите на СК12 - изобщо не може да се въведе, и вероятно това ще е проблем за майските майки  preggo, които ще раждат 3-то дете  newsm06   babyuu .

РГ вече няма отделно деловодство на Оборище 44 - документите се подават на Московска 33 - вратата веднага вляво от охраната.

# 654
  • Малта
Друго да попитам:
Някой звънял ли е тези дни в ДГ за която кандидатства с въпрос как да отбележи полетата в адресната регистрация?

Потам защото стигнах до извода, че най-добре да се обадя и да попитам директорката ще иска ли по ЛК да съм с регистрация на района на ДГ или е достатъчно че имам от районната община бележки за адрес по местоживеене? (или да ходя да си сменям ЛК, което не ми се иска въобще)

Моя казус е:
Адресна регистрация на територията на Столична община: Постоянен на територията на СО

Адрес на местоживеене на семейството: в района на ДГ

Район по местоживеене на семейството: в района на ДГ

(разликата е само 0,1 т., но ни измества с две позиции по-надолу в списъка по СО, а до 8-ми май има мнооого време и може да се явят нови кандидати с повече точки ...)

# 655
16 министерства и пет пъти по толкова агенции и комисии как ти се виждат като количество?  Laughing
Виждат ми се като много администрация;)

# 656
Според мен адреса на месторабота трябва да отпадне ако не се проверява.Няма ли как да се направи официално предложение за премахването му?

# 657
  • София

За адреса също стана трудно, поне в нашата община е така. Но за местоработата манипулациите са доста по-големи според мен. Затова не трябва да се допуска примирението, че "който е решил да лъже, ще излъже".

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 Напълно съм съгласна. Според мен това за местоработата трябва да се приеме, ако наистина фирмата е регистрирана в същата тази община и там се намира седалището или има филиал там, но това може да се провери в някакъв регистър или по някакъв наистина начин от директора, а не да се разчита на служебна бележка.
Защото след като не се проверява истинността на бележка или чрез база данни наистина се правят злоупотреби. Защото на миналата кампания не можех да си представя, че повече от 60 деца родителите им живеят и работят в същият район.

# 658
  • гр. София
Виждат ми се като много администрация;)

Laughing Много, малко, но държавни.

# 659

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 Напълно съм съгласна. Според мен това за местоработата трябва да се приеме, ако наистина фирмата е регистрирана в същата тази община и там се намира седалището или има филиал там, но това може да се провери в някакъв регистър или по някакъв наистина начин от директора, а не да се разчита на служебна бележка.
Защото след като не се проверява истинността на бележка или чрез база данни наистина се правят злоупотреби. Защото на миналата кампания не можех да си представя, че повече от 60 деца родителите им живеят и работят в същият район.

Справка се прави през интернет в Търговския регистър към Агенцията по вписваниятапо ЕИК на фирмата. Достъпът е абсолютно свободен - не се изисква даже регистрация на потребителя. Това е страницата http://www.brra.bg/.

Общи условия

Активация на акаунт