Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 202
  • 778
  •   1
Отговори
# 630
В голяма фирма, бележката се издава от ТРЗ. Трудно ще е управителя да я подпише.
Относно примера със съседите от Дулово, имах предвид, че като се преместят другаде под наем, ще продължат да ползват този настоящ адрес в София, въпреки, че реално ще имат настоящ.

# 631
  • гр. София
Имам следното питане.

Детето ми е с 8,2 точки за избраната от нас градина. Посочили сме я като първо желание. Живеем на територията на адм. район, където е градината, отделно единият родител работи в същия този район.
В списъка с деца има две деца, които са с 6,1 точки, като е посочено "ниско желание" за избор на градината. Т.е. не е първо, не е второ, не е и трето желание. Ако изберат градината като първо желание ще станат с 9,1 точки. Как става това? Откъде биха могли да са настоящите 6,1 точки при положение, че градината не е посочена като първо, второ или трето желание?
Надали има братче или сестриче в същата градина, та това да носи допълнителна точка, иначе щяха да изберат като първо желание тази градина. Кое може да е допринесло за формирането на настоящите точки?

Допълнителните критерии на градината са:
Скрит текст:
•Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
•Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони) (Оборище)
•Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските детски заведения и училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие
•Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина

# 632
В голяма фирма, бележката се издава от ТРЗ. Трудно ще е управителя да я подпише.
Относно примера със съседите от Дулово, имах предвид, че като се преместят другаде под наем, ще продължат да ползват този настоящ адрес в София, въпреки, че реално ще имат настоящ.

Само в нашата супер голяма фирма ли служебните бележки се издават от шефа? Задала съм въпрос в ИСОДЗ и чакам отговор. Според мен трябва да се уточни, иначе има място за големи манипулации.

# 633
Тези 6,1 точки са от останалите критерии - адрес, работещи родители и т.н.

# 634
Имам следното питане.

Детето ми е с 8,2 точки за избраната от нас градина. Посочили сме я като първо желание. Живеем на територията на адм. район, където е градината, отделно единият родител работи в същия този район.
В списъка с деца има две деца, които са с 6,1 точки, като е посочено "ниско желание" за избор на градината. Т.е. не е първо, не е второ, не е и трето желание. Ако изберат градината като първо желание ще станат с 9,1 точки. Как става това? Откъде биха могли да са настоящите 6,1 точки при положение, че градината не е посочена като първо, второ или трето желание?
Надали има братче или сестриче в същата градина, та това да носи допълнителна точка, иначе щяха да изберат като първо желание тази градина. Кое може да е допринесло за формирането на настоящите точки?

Скрит текст:
•Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
•Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони) (Оборище)
•Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските детски заведения и училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие
•Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина

За кой набор става дума - ако са малките 2012, 2013 г - има допълнителна точка за посещаващи чисти ясли от минимум 6 мес. и кандидатстващи за ОДЗ.

# 635
Моля, да ми кажете, ако в едно ДЗ дете има 9.2 (1 желание), а в друго 8.2 (2 желание ) и 8,2 е гранична група (за жребий), то това дете ще участва ли в жребия?

# 636
  • гр. София
sunduri, да, вярно, може заради посещаване на ясла да е  Peace

# 637
Моля, да ми кажете, ако в едно ДЗ дете има 9.2 (1 желание), а в друго 8.2 (2 желание ) и 8,2 е гранична група (за жребий), то това дете ще участва ли в жребия?

да, ако не бъде прието по първо желание

# 638
Здравейте! Интересува ме служебната бележка, която се представя при записване на детето в ДГ от кого трябва да е издадена: от лицето, законен представител на частна фирма или може от друг служител - Главен счетоводител, ТРЗ? Ако е допустимо от друг служител как се доказва, че това лице наистина заема такава длъжност в частната фирма и има право да издава такъв документ?  

В секция "Ръководство" на сайта на ИСОДЗ, е публикувано Ръководство за родители. Там можете да прочетете информацията,която Ви интересува. В табличен вид за всеки критерий е разяснено как може да бъде заявен, кога може да бъде заявен и какъв документ се представя за записване на класираното дете. Има точно изискване за документа.

Нищо не можах да разбера #Crazy В ръководството пише работодателя, ама те защо не ми дават конкретен отговор на въпроса, при условие, че е напълно ясно какво ги питам.

# 639

да, ако не бъде прието по първо желание

Благодаря!
Значи на практика няма как да преценя колко са децата преди или наравно с моето?

# 640
  • София
Имам следното питане.

Скрит текст:

За кой набор става дума - ако са малките 2012, 2013 г - има допълнителна точка за посещаващи чисти ясли от минимум 6 мес. и кандидатстващи за ОДЗ.

Има доп. точки за това ако детето е осиновено, единият от родителите има ТЕЛК и т.н. затова да може да стане с повече от Вас.

# 641
  • София
Ако не е влязло по първото си желание - да, ще участва, в жребия в градината, която му е второ желание. Ако е прието по 1во желание, по-ниските му желания се елиминират.

BlyaSSSachka, благодаря за коментара по адресите. Изчетох и назад и ми се изясни за момента ситуацията. Дано изпипат нещата , в системата след приключване на тек. класирания.

# 642
  • София
А относно местоработата яко схеми се правят за да се взима тази 0.1 т. и при нас ми е интересно как всички живеят и работят в центъра.
Ние сме с 8.1 и няма шанс да ни приемат и явно ще си продължим в частната до догодина, когато ще кандидатстваме директно за градина и се надявам тогава да ги няма тези неща и да не се притеснявам за приема.

# 643
  • гр. София
Има доп. точки за това ако детето е осиновено, единият от родителите има ТЕЛК и т.н. затова да може да стане с повече от Вас.

Децата не са в списъка на чакащи по социални критерии, а в общия списък. Вероятно точката е от ясла.

# 644
  • Малта

Само в нашата супер голяма фирма ли служебните бележки се издават от шефа? Задала съм въпрос в ИСОДЗ и чакам отговор. Според мен трябва да се уточни, иначе има място за големи манипулации.

Аз работя в холдинг и е абсурдно собственика да ми разпише Сл.Бел. - прави го ТРЗ-то!

А във връзка с трудовитте книжки също има пропуски, защото бащата е на ДУК (договор за управление и контрол) и там не се води стаж и не се попълват ТК?!? така че няма какво да представи освен сл.бел.

Общи условия

Активация на акаунт